DÜNYADAN FUTBOL - 21 Eylül 2009 Pazartesi 14:28

Dünya Kupası tura çıktı

A
A
A
Dünya Kupası tura çıktı

Dünya Kupası, Güney Afrika'nın ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Kupası Finalleri öncesi 86 ülkeyi kapsayan bir tura çıkıyor.

Som altından yapılmış olan orijinal Dünya Kupası, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) Zürih'teki merkezinde düzenlenen bir törenle dünya turuna çıktı. Dünya Kupası, 2010 Dünya Kupası Finalleri'ne kadar tam 54 ülkede futbolseverler tarafından görülebilecek. Dünya Kupası'nın Zürih'ten sonraki ilk durağı ise Kahire (Mısır) olacak.
FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, Dünya Kupası'nın ülkeleri dolaşmasının, 'futbol taraftarlarının küresel anlamdaki buluşması' olduğunu söyledi.

Dünya Kupası'nın seyahat sponsorlarından Coca-Cola'nın Türk CEO'su ve Başkanı Muhtar Kent de konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Programımız, tıpkı Dünya Kupası'nın seyahatinde olduğu gibi 2010 Dünya Kupası'na destek sağlamak" dedi.

Dünya Kupası, 225 günlük yolculuğu boyunca, 134 bin 17 kilometre yapacak ve 54 Afrika Kıtası ülkesi dahil olmak üzere 86 ülkede sergilenecek.

ZÜRİH - İHA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir