DÜNYADAN FUTBOL - 01 Mart 2010 Pazartesi 11:40

Dünya'nın gözü Türkiye'de olacak

A
A
A
Dünya'nın gözü Türkiye'de olacak

8 gün 8 etap, bin 252 km parkur, 192 saat durmayan organizasyon, TRT ve Eurosport'tan 123 ülkeye, 24 farklı dilde günde 2 saat canlı yayın ve 285 milyon dolarlık tanıtım.


Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu; "Tour of Turkey 2010" 11-18 Nisan 2010 tarihlerinde 8 günde 8 etapta 1.252 km.lik parkurda dünyanın en iyi bisikletçilerinin mücadelesi ile nefesleri kesecek. Sportif değeri kadar Türkiye'nin tanıtımına katkısı ve Fransa Bisiklet Turu Standartlarındaki organizasyonu ile 2010 yılının en önemli etkinliklerinden birisi Olacak.

2009 yılındaki başarılı organizasyonu ile Dünya Bisiklet Birliği (UCI) tarafından dünya bisikletinin şampiyonlar ligi olarak kabul edilen 2. HC kategorisine alınarak dünya çapındaki 17 yarıştan birisi olan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu; "Tour Of Turkey 2010"da Eurosport ve TRT, 8 günde; günde 2 saat, toplamda 43 saat 123 ülkede 28 ayrı dilde canlı yayın yapacak!..5 milyon euro bütçeli organizasyonu ile "Tour of Turkey 2010", 285 milyon dolarlık tanıtım eşdeğeri oluşturacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2008 yılında saptaması olan: "Bu sadece spor değil, bu faaliyet aslında Türkiye'yi tanıtan çok büyük bir olay, bu Türkiye için çok heyecan verici büyük bir iş. Türkiye'yi bundan güzel tanıtıcı ne olabilir ki" sözlerini vizyona dönüştüren Türkiye Bisiklet Federasyonu, organizasyonun dünya çapında marka bir etkinlik haline gelmesi için kısa zamanda çok yol kat etmiş durumda. Uluslararası yayın ve pazarlama hakları konusunda Alman sports marketing ajansı Sportsman ile çalışan Federasyon, TUR'un heyecanını olduğu kadar Türkiye'nin güzelliklerini de yansıtması açısından yerli ya da yabancı seyredeni ekran başına çeken TV çekimlerinin prodüksiyonunu pek çok Olimpiyat, Formula 1, Fransa Bisiklet Turu vb etkinliklerin TV çekimleri konusunda uzman Belçikalı Prodüksiyon firması Alfacam'ın 120 kişilik ekibi ile gerçekleştiriyor. 

8 günde 192 saat hiç durmayan operasyonu ile Türkiye 11-18 Nisan 2010'da; 20 takım, dünya çapında 160 bisikletçi, uçak ve helikopter çekimleri, 20 tır, 850 kişilik kafilesi ile dev bir organizasyona imza atacak. Büyük organizasyonun başlangıcı ise 11 Nisan'da tarihi Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilecek. 

TOUR OF TURKEY 2010'UN MARKA DEĞERLERİ İSE ŞÖYLE: 

20 Profesyonel Takım:
Yıllık Bütçeleri 5-10 Milyon Euro Değerinde*

Dünya Çapında 160 Bisikletçi:
Yıllık Gelirleri 1-2 Milyon Euro Değerinde*

Eurosport ve TRT 1 Yayınları İle 8 Günde Günde 2 Saat, 8 Günde 43 Saat 123 Ülkeye 28 Ayrı Dilde Canlı Yayın*
Toplam: 285 Milyar Dolar Değerinde Tanıtım*
Gazete, Dergi, Portal: bin 500'e Yakın Haber

8 Günde 8 Etapta 1.252 KM. Parkur
İstanbul Sultanahmet, Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Pamukkale, Pamukkale-Fethiye, Fethiye-Finike, Finike-Antalya, Antalya-Alanya

850 Kişilik Kafile:
8 Günde her gün bir etaptan diğerine seyahat ve konaklama*35 Otel, 120 Araç*

Start ve Finish Alanında 20 Tır:
VIP, Medya Ofisi, Mobil Stüdyo, İmza Tır'ı, Podyum Tır'ı, Timing Tır'ı, Doping Kontrol Aracı, Bariyer Tır'ı vb. oluşan 20 Tır*

1 Uçak, 2 Helikopter,4 Motorlu ve 8 Sabit Kamera:
Olimpiyatlarda Çekim Prodüksiyonları Yapan Belçikalı Çekim Ekibi: 102 Kişi...

BÜYÜK ORGANİZASYON 

16 kişilik hakem heyeti* 14 kiºilik yönetici kadro*10 kiºilik medya iliºkileri ekibi*9 kiºilik seremoni ekibi*65 kiºilik start/finish ekibi 110 kiºilik tak?m, yol, ekibi ve görevliler*120 araç*70 ºoför*100'ün üzerinde yerli ve yabancı VIP misafir*35 değişik otelde konaklama*3 ambülans, 25 kiºilik catering ekibi, 25 güvenlik motoru, 10 motosikletli polis* 100'lerce polis ve jandarma*

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Kapadokya’da kadın turistlere çiçekli 8 Mart sürprizi Nevşehir’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Göreme Açık Hava Müzesi’ni ziyaret eden yerli ve yabancı kadın turistler çiçeklerle karşılandı. Kapadokya’nın önemli destinasyonları arasında yer alan Göreme Açık Hava Müzesi’ne gelen kadın turistlere Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar tarafından çiçek takdim edilerek Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Müze girişinde gerçekleştirilen etkinlikte kadın ziyaretçilere çiçek verilirken, turistler bu anlamlı sürpriz karşısında mutluluk yaşadı. UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Kapadokya’nın en önemli ziyaret noktalarından biri olan Göreme Açık Hava Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, kadın turistlerin günleri de kutlandı. Nevşehir Müze Müdürü Gökhan Maskar yaptığı açıklamada, Kapadokya’yı ziyaret eden kadın misafirlerin Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla küçük bir jest yapmak istediklerini belirterek, "Kapadokya’yı ziyaret eden kadın misafirlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak istedik. Kadınlarımız toplumun her alanında çok önemli bir yere sahip. Bu vesileyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" dedi. Çiçekle karşılanan yerli ve yabancı turistler de yapılan bu sürprizden ve günlerinin kutlanmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek yetkililere teşekkür etti.
Aydın Aydın’da ’Kara Defter’ çetesine operasyon: 4 tutuklama Aydın’da tehdit ve silah zoruyla mağdurlardan çek ve senet aldıkları, bu belgeler üzerinden icra takibi başlatarak haciz yoluyla lüks araç ve taşınmazlara el koydukları belirlenen ’Kara Defter’ adlı organize suç çetesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Aydın İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Söke ilçesi başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde faaliyet gösterdiği belirlenen ’Kara Defter’ adlı organize suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takipte, şüphelilerin mağdurlardan tehdit ve silah zoruyla çek ve senet aldıkları, bu belgeler üzerinden icra takibi başlatarak haciz yoluyla lüks araç ve taşınmazlara el koydukları tespit edildi. Ayrıca şüphelilerin yüksek faiz karşılığında borç para vererek mağdurları iş yeri ve ikametlerinde baskı altına aldıkları ve tehdit ettikleri belirlendi. Operasyon için düğmeye basan jandarma ekipleri, Aydın merkezli gerçekleştirdikleri operasyonda 10 şüpheyi Söke’de yakalanarak gözaltına aldı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 10 cep telefonu, 10 SIM kart, 1 senet, 3 bin 900 TL nakit para, 1 adet tefecilik konulu sözleşme senedi, tefecilik suçunda kullanıldığı değerlendirilen 75 boş senet ile tefecilik konulu çeklerle ilgili dilekçe ele geçirilerek el konuldu. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Söke Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen şüphelilerden 4’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. 1 şüpheli ise serbest bırakıldı.