SPOR - 19 Mart 2023 Pazar 15:34

Dursun Özbek: 'Riva projesi Galatasaray’a 170 milyon Dolar + 90 milyon TL fayda sağlamıştır'

A
A
A
Dursun Özbek: 'Riva projesi Galatasaray’a 170 milyon Dolar + 90 milyon TL fayda sağlamıştır'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Emlak Konut GYO öncülüğünde Galatasaray’ın Riva arazisi üzerinde Yılmaz İnşaat ve FBA Yapı tarafından geliştirilen Düşler Vadisi’nde ilk 2 etapta satışa sunulan villalardan 170 milyon Dolar + 90 milyon TL fayda sağlandığını açıkladı.

Galatasaray’ın Riva arazisi üzerinde yapılan ve 4 etaptan oluşan bin 330 villanın yer aldığı proje ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. İçerisinde okul, cami, kütüphane, hobi bahçeleri, lagün, gölet, kapalı havuz, spor sahaları, park-bahçe ve zengin aktivite alanlarını kapsayacak şekilde tasarlanan projenin ilk 2 etabında 700’e yakın villanın satıldığı aktarıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, "Yaklaşık 4 sene önce biz bu projeye başladık. Galatasaray’ımızın arazisi yaklaşık bin 150 dönümlük kurulu bir proje. İlk etapta 500 villamız vardı. 1 sene içerisinde tesislerimiz devam edecek. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki 2-3 sene içerisinde tamamen bitmiş olacak. Proje kapsamında 70 dönümlük arazimiz var; onun etrafında konumlandırdığımız bir ticari alan söz konusu. Kafeler, günlük ihtiyaçları karşılayabilecek bütün aktiviteler olmuş olacak. Devlet ve özel okulumuz mevcut projenin kapsamında yer alıyor" ifadelerini kullandı.

İbrahim Hatipoğlu: "Karlı bir yatırım"

Proje üzerinde 500 villanın bittiğini vurgulayan Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GSYİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hatipoğlu ise şunları söyledi:

Dursun Özbek: 'Riva projesi Galatasaray’a 170 milyon Dolar + 90 milyon TL fayda sağlamıştır'

"Selahattin Beyazıt’ı rahmetle anmamız gerekiyor. Büyük bir ileri görüş örneği sergileyerek kulübümüze burayı kazandırmış hatta kazandırırken de ciddi eleştiriler almıştı. Başkanımız Dursun Özbek de büyük projelere adım atarken birçok yerden eleştiriler aldı. Onun önemli projelerinden bir tanesi bugün ne safhada olduğunu hep birlikte görmüş durumdayız. Projenin tamamlanması için elimizden geldiğince destek olmalıyız. Biz buraya geldiğimizde ilk lansmanda bir takım satışlar yapılmıştı, biz de bir tanesini almıştık. Çok ciddi karlı bir yatırım oldu. Bugün 500 villa bitmiş durumda, 200 tanesi inşaat aşamasında. Galatasaraylılardan ricamız buraya inanmanız, güvenmeniz. Bu projenin satışına katkı vermeniz. Böyle olduğu zaman kulübümüz de ciddi destek elde ediyor. Her 100 liranın, 20 lirası Galatasaray’ın kasasına giren para. Karlı bir yatırım; siz kazanıyorsunuz, Galatasaray kazanıyor ve ülkemiz kazanıyor. Projelerimiz bitmiyor, bundan sonra Kemerburgaz, Florya projelerimiz var. Bu projelerde büyük emek veren Dursun Özbek başkanımıza teşekkür ediyorum."

Dursun Özbek: "Riva projesi, Galatasaray’a 170 milyon Dolar fayda sağlamıştır"

Toplantıda devam eden projelerle ilgili bilgiler de veren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılıların destek vermesi konusunda çağrıda bulundu. Özbek, "Galatasaray Spor Kulübü, 1905’ten beri faaliyetine devam ediyor. Maalesef Türkiye’deki spor kulüpleri, esas faaliyetleri olan sportif aktivitelerden para kazanma durumunda değil. Dolayısıyla misyonumuzun gereği olarak, gerek futbol gerekse 17’ye yakın amatör şubemiz var. Bunlar Galatasaray’ın misyonu içerisinde sürdürülebilir bir yapıya kavuşması gereği olan dallar. 2014’te göreve geldiğimiz zaman, sürdürülebilir bir sportif faaliyet mümkün değil. Bir yere gelince tıkanabileceğimizi anlattım. Biz ilk önce Mecidiyeköy’de 2 bin 100 metrekarelik arsamız üzerinde bir otel projesi geliştirdik. Sonraki dönemde başkan seçilemediğimiz için, proje kaldı. 2015’te başkan olduktan sonra aynı görüşü yönetim kurulundaki arkadaşlarla paylaşmak suretiyle genel kurula geldik. Bu görüşümü anlattım. O gün Riva ve Florya arazisi için proje yapma yetkisini genel kuruldan aldık. Riva Projesi ihaleye çıktı, Emlak Konut’la yaptık. Riva arazisi, başladığı günden bugüne kadar Galatasaray Spor Kulübü’ne 170 milyon Dolar + 90 milyon TL fayda sağlamıştır" şeklinde konuştu.

Dursun Özbek: 'Riva projesi Galatasaray’a 170 milyon Dolar + 90 milyon TL fayda sağlamıştır'

"Galatasaray’daki barış ve sevgi havasını imrenerek bahsedenler var"

Kulüp içerisinde fikir ayrılıklarının sevgi içerisinde belirtilmesi konusunda dikkat çeken Özbek, "3 büyüklere baktığınız zaman borçları itibarıyla en iyi durumda olan kulüp Galatasaray. Bunun bir tek sebebi var; Riva’dan kaynaklandırdığımız 170 milyon Dolar Galatasaray’ın finansal yapısında düzeltmeye sebep olmuştur. Faaliyet dışı projeleri uygulamak suretiyle giderek hedefimize ulaşacağız. Galatasaraylıların bu yapılan projelere mutlaka destek vermeleri lazım. Yarın Florya’da başlayacağız, Kemerburgaz’da yapıyoruz; bütün bu projelerde sizlerin desteğine ihtiyaç var. Fikir ayrılıkları olabilir ama fikrimizi söylerken birbirimiz sevdiğimizi belli edelim. Zaman zaman katıldığımız toplantılarda Galatasaray Spor Kulübü’nün içerisindeki bu barış ve sevgi havasını imrenerek bahseden kişiler, kulüpler var. Özellikle bölgenin İstanbul’un en sağlıklı bölgesi olması sebebiyle şu dönemde satışların da çok iyi gideceğini düşünüyorum" dedi.

Dursun Özbek: 'Riva projesi Galatasaray’a 170 milyon Dolar + 90 milyon TL fayda sağlamıştır'

Konuşmaların ardından Hakan Yılmaz, Başkan Dursun Özbek ve eşi Mesude Özbek ile evliliklerinin 50. yıl dönümü olması sebebiyle çiçek takdim etti ve pasta kesildi. Özbek çifti daha sonra katılımcılar tarafından alkışlandı.

İsmail Yasin Akçın - Furkan Kayıkci - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Tarımın Devleri Kayseri’de buluştu Anadolu Ürün Piyasası Aracı Kurumu (Anadolu ÜPAK), stratejik yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere bölge ekonomisinin kalbi Kayseri’de bir araya geldi. Toplantı; Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı ve Anadolu ÜPAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Bağlamış’ın ev sahipliğinde, tarım ticaretinin lider isimlerini buluşturdu. Anadolu ÜPAK Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu başkanlığında toplanan heyet, tarımsal ticaretin dijitalleşmesi ve üreticinin küresel pazardaki rekabet gücü üzerine kritik kararlar aldı. Toplantıda, lisanslı depoculuktan ürün ihtisas borsacılığına kadar tarım piyasasının geleceğini ilgilendiren pek çok stratejik konu masaya yatırıldı. Borsa başkanları, Anadolu çiftçisinin alın terinin modern piyasa şartlarında değer kazanması ve ticaretin şeffaf bir zeminde büyümesi için atılacak adımları detaylandırdı. Karşılıklı istişarelerle geçen oturumda, Anadolu ÜPAK’ın aracı kurum olarak piyasalardaki etkinliğinin artırılması ve borsalar arası koordinasyonun güçlendirilmesi hedeflendi. Ev sahibi KTB Başkanı Recep Bağlamış, bölgenin tarımsal potansiyelini ulusal ve uluslararası düzeye taşıma kararlılığında olduklarını belirterek, Anadolu’nun bu büyük birlikteliğinin tarım piyasalarına güven verdiğini ifade etti. Genel Müdür Yavuz İnce’nin operasyonel süreçlere dair sunumunun ardından, heyet önümüzdeki dönemin yol haritası üzerinde tam mutabakat sağladı. Kayseri’den verilen bu güçlü birlik mesajı, tarım ticaretinde Anadolu’nun söz sahibi olma iddiasını bir kez daha tescilledi. Kayseri Ticaret Borsası’ndaki zirveye; Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Anadolu ÜPAK Genel Müdürü Yavuz İnce katıldı.
Bitlis Bitlis Eren Üniversitesi, 201 üniversite arasında ilk 10’da yer aldı Bitlis Eren Üniversitesi, YÖK tarafından yayımlanan 2025 İzleme ve Değerlendirme Raporu’na göre 201 üniversite arasından ilk 10’da yer aldı. Yükseköğretim Kurulu tarafından, 67 farklı gösterge doğrultusunda Türkiye’deki 201 üniversiteye ait analizleri içeren "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı. Yükseköğretim ekosisteminin en kapsamlı analiz belgelerinden biri olan rapor, eğitim ve öğretim, araştırma-geliştirme, proje ve yayın, uluslararasılaşma, sürdürülebilirlik ve topluma hizmet ve sosyal sorumluluk olmak üzere 5 ana kategori altında toplam 67 göstergeye dayanmaktadır. Rapor kapsamında Bitlis Eren Üniversitesi, akademik başarılarına bir yenisini daha ekleyerek, Türkiye genelinde değerlendirilen 201 üniversite arasında, TR Dizin tarafından taranan dergilerde öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı göstergesinde 9. sırada yer alarak ilk 10 üniversite arasına girdi. Bu başarı, Bitlis Eren Üniversitesi’nin akademik alanda gösterdiği istikrarlı yükselişi ve bilimsel üretkenliğini ortaya koyuyor. Üniversite öğretim üyeleri, bilimsel çalışmalarını ulusal ve uluslararası saygın dergilerde yayımlayarak hem akademik görünürlüğü hem de bilimsel etki gücünü artırıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, elde edilen başarının üniversitenin akademik vizyonunun ve kalite odaklı yönetim anlayışının bir sonucu olduğunu belirterek, "YÖK tarafından yayımlanan 2025 İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda üniversitemizin, TR Dizin kapsamındaki yayın performansında Türkiye genelinde ilk 10 üniversite arasında yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu başarı, akademik kadromuzun özverili çalışmaları ve bilimsel üretime verdiğimiz önemin somut bir göstergesidir. Bitlis Eren Üniversitesi olarak nitelikli araştırma, yayın ve topluma katkı odaklı çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. Bitlis Eren Üniversitesi, önümüzdeki dönemde de araştırma, yayın ve proje faaliyetlerini güçlendirerek ulusal ve uluslararası düzeyde akademik başarısını artırmayı hedefliyor.