GÜNDEM - 24 Nisan 2023 Pazartesi 21:51

Erbakan: "(Kılıçdaroğlu) Biz borçtan kurtulmaya çalışıyoruz, sen 300 milyar dolar borç getiriyorsun"

A
A
A
Erbakan: "(Kılıçdaroğlu) Biz borçtan kurtulmaya çalışıyoruz, sen 300 milyar dolar borç getiriyorsun"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar yatırım vaadine yönelik, "Faizden kurtulmaya yönelik somut bir çözüm önerisi, bir proje yokken 'Ben Londra'dan, Amerika'dan 300 milyar dolar borç para buldum ve bu borçla size hizmet edeceğim' diyor" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara’nın Sincan ilçesi Atatürk Mahallesi'nde esnafla bir araya geldi. Burada dükkanlara girerek, esnafla sohbet edip sorunlarını dinleyen Erbakan'a, partililerden oluşan bir heyet eşlik etti. Esnaf ziyaretinin ardından Yeniden Refah Partisi Etimesgut İlçe Binasını ziyaret eden Erbakan, burada vatandaşlara seslendi. 14 Mayıs seçimlerinde milletin en doğru kararı vereceğini söyleyen Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin mecliste tüm vatandaşların hakkını sonuna kadar savunacağını dile getirdi.

Seçim otobüsü üzerinde vatandaşlara seslenen Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin Türkiye'de siyasetin önemli ve kilit partisi haline geldiğini belirterek, “Böyle bir noktada, bu ülkeyi, bu vatanı, bu devleti, yedili karanlık masaya yedili kaos masasına teslim etmeye vesile olmamak adına Cumhur İttifakı'nda yer almaya karar aldık. Bu kararımız son derece stratejik bir karardır ülkemiz için milletimiz için alınmış bir karardır ve kazanımlarımızın kaybedilmesine fırsat vermemek adına alınmış bir karardır” ifadelerini kullandı.

“Kur'an için, ezan için, bayrak için şehit kanıyla sulanmış topraklarda yaşayan bir millet elbette ki çocuğuna Kur'an öğretecektir”

Çocukların Kur’an-ı Kerim kurslarına gitmelerini “çağ dışı davranış” olarak niteleyenler olduğunu söyleyen Erbakan, “'Okul öncesi 5 yaşında bir çocuğa Kur'an öğretmek Taliban zihniyetidir, çağ dışı bir davranıştır' diyorlar. Bin sene boyunca İslam'a bayraktarlık etmiş bir ecdadın torunları bu millet. Kur'an için, ezan için, bayrak için şehit düşmüş, savaşlar vermiş, şehit kanıyla sulanmış topraklarda yaşayan bir millet elbette ki çocuğuna Kur'an öğretecek, elbette ki çocuğuna dinini öğretecektir. Öbür taraftan ‘Ayasofya'nın müze olarak kalması lazımdır’ diyenler var ‘Ayasofya'nın cami olması yerinde bir hareket olmadı’ diyenler var. Düşünebiliyor musunuz daha şimdi bu aziz milletin oylarına ihtiyaçları olduğu sırada bunları söylerlerse yarın bir gün iş başına gelince neler yaparlar siz düşünün” değerlendirmesinde bulundu.

“Biz borçtan kurtulmaya çalışıyoruz, sen 300 milyar dolar borç getiriyorsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Ortak Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar dolar gelir vaadini de gündemine alan Erbakan, “Ekonomi ile ilgili ortada bir kaynak paketi yokken, ortada bir çözüm önerisi yokken, üretimi, istihdamı ve ihracatı yükseltmeye yönelik, Amerikan dolarına bağımlılıktan kurtulmaya yönelik, faizden kurtulmaya yönelik, adil paylaşıma yönelik somut bir çözüm önerisi, bir proje yokken üstüne 'ben Londra'dan, Amerika'dan 300 milyar dolar borç para buldum ve bu borçla size hizmet edeceğim' diyor. Bizim zaten borcumuz var ve biz bundan kurtulmaya çalışıyoruz. Sen de bunun üstüne 300 milyar dolar borç getireceğim diyorsun” şeklinde konuştu.

“Borçtan, faizden başka söyledikleri bir şey yok”

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın düşük faizle daha büyük krediler alınmasına ilişkin söylemlerine de değinen Erbakan, “Eskiden ekonomiden sorumlu devlet bakanı olan bir diğer parti başkanı ise ‘ekonomiyi nasıl düzelteceksin’ diye sordukları zaman ‘düşük faizle çok daha hızlı çok daha büyük miktarda kredi alacağım, böylece Türkiye'yi yöneteceğim’ diyor. Yahu bir zaten borçtan krediden kurtulmamız gereken bir noktadayız. Üretim, istihdam, ihracat ekonomisine geçiş yapmamız gereken bir noktadayız. Ekonomiyi nasıl çözeceksin deyince 7'li masanın ortakları ‘ben daha çok borç getireceğim, daha düşük faizle daha kolay borç getireceğim’ diyor. Borçtan, faizden başka söyledikleri bir şey yok. Borca faize batıracaksın, ekonomiyi de düzeltemeyeceksin, paylaşımda adaleti de sağlayamayacaksın bir de üstüne üstlük inanç özgürlüğümüzü elimizden alacaksın, kaç senelik kazanımlarımızı elimizden alacaksın” diye konuştu.
Etimesgut Parti İlçe Binası önündeki konuşmasının ardından Erbakan, Mamak ilçesine bağlı Yeşilbayır Mahallesi’ndeki Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışına katıldı. Kurdele kesiminin ardından buradaki parti üyeleri ve kendisini bekleyen vatandaşlarla selamlaşan Erbakan, burada da vatandaşlara bir konuşma gerçekleştirdi.

“HDP’nin mutabakat metninde yerinden yönetimin tesis edilmesi var. Bunun manası özerklik verilmesi ve Allah vermesin Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi demek”

Burada 14 Mayıs seçimlerine yönelik konuşan Erbakan, şunları kaydetti:
“7’li masanın söylemlerini, vaatlerini ve açıklamalarını sizler de görüyorsunuz. HDP’nin 2019’da yayımladığı 11 maddelik tutum belgesini 'tamamıyla onayladık ve mutabakat metnimize koyduk' diyor CHP’nin genel başkan yardımcısı. HDP’nin mutabakat metninde yerinden ve yerinden yönetimin tesis edilmesi var. Bunun manası özerklik verilmesi ve Allah vermesin Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi demek. Sadece bu değil, bütün terör operasyonlarının durdurulması, Suriye’nin kuzeyindeki terör mücadelesinin durdurulması, Mehmetçiğin oradan geri çekilmesi yani oranın PYD ve YPG’ye bırakılması demek. İşte 7’li masa dediğimiz bu.”

Kemal Diri - Tolga Başer
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’ sokaklarda renkli görüntüler oluşturdu Sincan Kaymakamlığı ile Sincan Belediyesi himayesinde ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenlendi.Sincan Belediyesi, ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenledi. Düzenlenen festival kapsamında 2 bini aşkın 7-17 yaş aralığındaki Roman Kahramanları Korteji’nin bando takımı öğrencileri ilk olarak kurgu kitaplarından bazı kahramanların kılığına bürünerek esnafı ziyaret etti. Kitapların afişlerinin pankartı eşliğinde, kitapta yer alan kahramanların cümlelerini söyledi . Öğrenciler çeşitli kitapları esnafa hediye ederek, bu kitapların okunması için esnaftan söz istedi. Düzenlenen etkinlikle beraber edebiyat ve kitabın sokağa taşınması amaçlandı. İnsanlara kitaplar hatırlatarak, okuma kültürünün yaygınlaşmasına dikkat çekildi."Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile örnek bir Sincan oluşturacağız"Okumanın önemine dikkat çeken ve Sincanlıları okumaya teşvik eden Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, "Sabah bana verilen bilgiye göre bu festival dünya rekoruymuş. Milli Eğitimi Müdürlüğümüz ile gurur duyuyorum. Kolay bir süreç değil bu. Trafiği tıkadık, yolları kapadık. Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile de örnek bir Sincan oluşturacağız. Kitap okuyarak uyanık ve Türk gençliğine layık olacağız" diye konuştu."Okuma alışkanlığını büyüklere de aşılamamız gerekiyor"Sincan’da okuma alışkanlığını küçüklerden ziyade büyüklere de tavsiye ettiklerini vurgulayan Kılıç, "Sincan’da 100 bin üzerinde öğrencimiz var. Okuma alışkanlığının sadece küçüklere değil büyüklere de aşılamamız gerekiyor. Çocukların sosyalleşmesi adına yaptığımız etkinliğe katılımınız için teşekkür ederim" şeklinde konuştu."Daha güzel etkinlikler yapacağız"Sincan’da daha kapsamlı ve daha farklı etkinlikler de düzenleyeceklerini ifade eden Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ise, "Yaklaşık 1 saattir bir aradayız. Öğrenciler soğuk havaya rağmen kostümüyle bizlere farklı an yaşatıyorlar. Çocukluğumuza götüren kahraman rollerine büründüler. Kurum üst yöneticilerini ziyaret ettiler. Daha güzel etkinlikler yapacağız. Sabah makamımızda bulunan bu çocuklar belki de devlet büyüğü ile ilk kez yan yana gelme heyecanını bir daha yaşamayacak" ifadelerine yer verdi.Festival Direktörü Feray Koçak’tan edinilen bilgiye göre 45 okuldan 2 bin 230 öğrenci ve veliler ile birlikte toplamda 3 bin kişi Sincan sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde konuk olarak Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Üstün , Başkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Aslı Aytaç ve Doç. Dr. Emine Tuğcu , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Çağ , Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yöneticileri yer aldı.
İstanbul Aksa Fotofest, 10. yılında sanatseverlerle bir araya geldi Aksa Enerji’nin hayata geçirdiği Aksa Fotofest, 10. yılında sanatseverlerle buluştu. 2015 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen etkinlik, "Sanatın Enerjisi" mottosuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihini, doğasını ve insan hikâyelerini fotoğraf sanatıyla kayıt altına alıyor. Aksa Enerji toplumsal birlik ve gelişime hizmet eden sanatı toplumsal yatırımlarında önceliklendiriyor. Bu çalışmalarının önemli bir parçası olan Aksa Fotofest aracılığıyla 10 yıldır Kuzey Kıbrıs’ın yaşamı, tarihi, doğayı ve insan hikâyelerini fotoğraf sanatıyla kayıt altına alan Aksa Enerji, bu etkinliği bir yarışmanın ötesine taşıyarak kalıcı bir kültürel arşiv ve kolektif hafıza projesine dönüştürmeyi hedefliyor. 10. yıla özel anlamlı buluşma Bu yıl fotoğraf sanatçısı Altay Sayıl anısına düzenlenen Aksa Fotofest, 10. yaşını 600’ün üzerinde eserin katılımıyla taçlandırdı. Toplam 611 eserin titizlikle değerlendirildiği yarışma; Yaşam, Tarihsel Doku ve Anıtlar, Doğa, Serbest ve Spor olmak üzere beş farklı kategoride gerçekleştirildi. Lefkoşa’daki tarihi Saçaklı Ev’de düzenlenen ödül töreninde, 10. yıla özel olarak belirlenen 10 başarı ödülü sahiplerini bulurken; bu yıl ilk kez hayata geçirilen "Onur Hizmet Ödülleri" ile Kıbrıs fotoğraf sanatına yıllarca emek vermiş isimler onurlandırıldı. "Sanatın enerjisini geleceğe taşıyoruz" Aksa Enerji KKTC Santral Müdürü Şener Şentürk, Aksa Fotofest’in bir kültür markasına dönüşme yolculuğunu şu sözlerle özetledi: "Biz sanatı, toplumları bir araya getiren ve onlara ilham veren en güçlü enerji türü olarak görüyoruz. 10 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz bu yolculukta, yalnızca fotoğraf sanatını desteklemekle kalmıyor, adamızın kültürel mirasını geleceğe taşıyan kolektif bir hafıza oluşturuyoruz. Sanatın enerjisiyle büyüyen bu bağın bir parçası olmak, bizim için en büyük gurur kaynağıdır." Aksa Fotofest Koordinatörü Zekai Altan ise etkinliğin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek, "Aksa Fotofest’in 10 yıl boyunca kesintisiz devam etmesi, sanatın dönüştürücü enerjisine duyulan güvenin açık bir göstergesidir. Aksa Enerji’nin desteği, bir sponsorluk anlayışının ötesinde; kültür, sanat ve toplumla kurulan güçlü bir değer ortaklığıdır" dedi.