TEKNOLOJİ - 23 Mart 2015 Pazartesi 17:02

Facebook`tan çığır açacak uygulama

A
A
A
Facebook`tan çığır açacak uygulama

Sosyal medya devi Facebook çığır açacak bir yeniliğe hazırlanıyor

Dünyada milyarlarca kullanıcısı bulunan Facebook sosyal veritabanını geliştirmeye hazırlanıyor. İddialara göre Android işletim sistemiyle çalışan bir uygulama geliştirmeyi hedefleyen Facebook bu uygulamayla birlikte mobil cihazlarda GSM operatörlerine benzer bir hizmet verecek. Sosyal medya devi bu uygulamanın varlığını doğrularken detaylı bir açıklamada bulunmadı.

Facebook`tan çığır açacak uygulama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Ali Gürbüz, "Diğer eksikliklerimizi de bir iki gün içince tamamlamayı planlıyoruz" Fenerbahçe Basın Sözcüsü Ali Gürbüz, Kocaelispor galibiyetinin ardından, "Zaman çok azaldı ve 3 tane transferimiz olmuştu, diğer eksikliklerimizi de bir iki gün içince tamamlamayı planlıyoruz" dedi. Gürbüz, Kante’nin transferiyle ilgili de sorun olmadığını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kocaelispor’u 2-0 mağlup ederek ligdeki yenilmezlik serisini sürdürdü. Maçın ardından Fenerbahçe Basın Sözcüsü Ali Gürbüz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gürbüz, "Kocaeli çok zor bir deplasman onu zaten biliyorduk. Korakor bir mücadele oldu ama biz her zaman olduğu gibi takımımıza güveniyoruz. Bugün de buraya gelirken başkanımız onlara olan güvenini dile getirdi. Onlar da bizi mahcup etmediler, zor mücadeleydi. Çok ciddi bir taraftarı var Kocaeli’nin iyi bir atmosferi var ve güzel bir mücadele oldu. Mücadelenin sonunda 3 puanı alan biz olduk, bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız" diye konuştu. Maçta yaşanan gerginliklerle ilgili bir soru üzerine Gürbüz, "Gerginlikler maç sırasında olur çok önemli değil sağ salim ve herhangi bir sakatlık olmadan maçı tamamlamış olmak da önemli, her ki takımın futbolcularını ve teknik heyetini tebrik ediyorum. Gerçekten iyi bir mücadele oldu, seyir zevki de yüksekti. Saha içindeki tüm futbolculara teşekkür ediyoruz bize iyi bir karşılaşma izlettikleri için" açıklamasında bulundu. "Kante’nin transferinde şu an bir sorun yok" Gürbüz, transferde ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Zaman çok azaldı ve 3 tane transferimiz olmuştu, diğer eksikliklerimizi de bir iki gün içince tamamlamayı planlıyoruz" dedi. Kante ile ilgili bir soru üzerine ise Ali Gürbüz, "Son dakika bir gelişme olursa emin olun bilgi vereceğiz ama şu anda bir sorun yok. Geleni de gideni, muhtemel transferleri bir iki gün içinde açıklamış oluruz. Perşembe gününe kadar bizimde liste bildirmemiz lazım, en kısa zamanda açıklayacağız. Neticede uzun bir maraton ve yarısını geçtik, geçtikçe de boyu kısalıyor. Elimizden geldiğince biz bu mücadelenin içinde kalmaya çalışıyoruz, sezon sonunda şampiyon olacağız buna inanıyoruz" diye konuştu.
Gaziantep CHP Genel Başkanı Özel depremin 3. yıl dönümünde Gaziantep’i ziyaret etti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümü nedeniyle Gaziantep’in Nurdağı ilçesini ziyaret etti. 6 Şubat 2023te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 3. yıl dönümü nedeniyle Gaziantep’in Nurdağı ilçesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, buradaki programlarının ardından İslahiye ilçesine geçti. İslahiye’de depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için düzenlenen mevlide katılan Özel, depremin 3’üncü yıldönümü nedeniyle afet bölgelerini gezdiğini belirtti. Özel, "Gaziantep’e tüm memleketimize, tüm Türkiye’mize bir kez daha başsağlığı ve Allah’tan sabırlar diliyorum. Böyle kıymetli, mukaddes bir akşamın hemen öncesinde sizlerle birlikte olmak, kaybettiklerimiz için dua etmek, dualara iştirak etmek, bir daha böyle acıların yaşanmaması için avuçlarımızı açmak, Allah’a yalvarmak hepimizin görevi. Bugünü sizlerle birlikte paylaştığımız için çok memnunum" dedi. "Üzerimize düşenleri yapmaya çalışacağız" Bu hafta deprem bölgesinde olacaklarını belirten Özel, "Önce Osmaniye’ye gittik, sonra Gaziantep’e geldik. Bu geceyi Gazi şehrimizde geçireceğiz. Yarından itibaren de devam ederek, hafta boyunca depremin en büyük acılar, en büyük yaralar açtığı, en büyük acılar yaşattığı, en büyük kayıplarımızın olduğu merkezlerimize uğrayarak, hem üzerimize düşen dini vecibeleri yerine getireceğiz, hem insanlık görevimizi yerine getireceğiz, hem de ana muhalefet partisi olmanın sorumluluğuyla ve önümüzdeki seçimlerde iktidar olmayı hedefleyen partinin sorumluluğuyla üzerimize düşenleri yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. "Deprem önlenebilir değil ama can kayıpları önlenebilir" Depremin bir doğal afet olduğunu belirten Özel, "Deprem önlenebilir değil ama depremin sonuçları, özellikle can kayıpları önlenebilir. Depremde yaralanmalar önlenebilir. Uzuv kayıpları, ömür boyu sürecek sakatlıklar, kalıcı hastalıklar önlenebilir. Dünyanın dört bir yanında, burada yaşanan depremin çok daha üstündeki şiddetli depremlerde modern dünya önlem alabiliyor" dedi. Deprem konutlarının geç teslim edildiğini savunan Özel, teslim edilen konutlarda da vatandaşın mağdur edildiğini öne sürdü.