SPOR - 08 Temmuz 2014 Salı 15:03

GS Store mağazasına böyle saldırdılar

A
A
A
GS Store mağazasına böyle saldırdılar

Antalyaspor taraftarı GS Store mağazasına saldırdı. Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Antalyaspor’un 48’inci kuruluş yıl dönümü kutlamalarında düzenlediği meşaleli yürüyüş sırasında grup içerisindeki bazı taraftarlar GS Store mağazasına saldırdı. Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Antalya’da Antalyaspor taraftarı yaklaşık 600 kişilik grup, dün akşam saatlerinde Antalyaspor’un 48’inci kuruluş yıl dönümünü kutlamak için Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Daha sonra meşaleleri yakıp yürüyüşe geçen grup, yol üzerindeki GS Store mağazasına saldırıp zarara neden oldu. Kendisini ve içeride bulunan müşterilerini korumak için ruhsatlı silahını çekip havaya doğrutarak kalabalığı uzaklaştıran mağaza sahibi Bahtiyar Muradov, taraftar içerisinden bir grubun kendisini ve mağazayı yakmakla tehdit ettiğini belirtti. Tehdit üzerine içeri girmek isterken onlarca meşale ve torpil atıldığınıda söyleyen Muradov,

“İçeride müşterilerimiz vardı. Hamile bir bayan vardı, alışveriş yapıyorlardı. Dışarıda bir ses duydum, dışarı çıkınca baktım 500 kişilik bir grup geliyor. Dükkanın kapısını kapatmak istediğim sırada içeriye onlarca torpil ve meşale attılar. Sonra içerisi duman oldu ve çocuğum bayılmış. İçeride panik oldu. Atan arkadaşları uyardım bana içeri geç yoksa senide çocuklarınıda mağazanıda yakarız dediler. Korktum” dedi.

“SİLAHIMI ÇEKTİM, SALDIRGANLARI UYARDIM”

Grubun camları kırarak vitrine zarar verdiğini de söyleyen mağaza işletmecisi Bahtiyar Muradov, İstanbul’da yaşanan olayların aklına gelmesi üzerine ruhsatlı silahını çekerek uyarmak istediğini söyledi. Dost olduklarını ve Antalyaspor’unda kardeş takım olduğunu söyleyen Muradov, saldırının futbol ve takım ruhuna hiç yakışmadığını belirtti. Saldırganların yaptıklarını sosyal paylaşım sitelerinde de paylaştıklarını gördüğünü ifade eden Muradov şöyle konuştu:

“Bende içeri geçtim o sırada başladılar camları kırmaya saldırmaya o anda İstanbul’da yaşanan olaylar aklıma geldi. Taşıma ruhsatlı silahımı çektim, mağazaya girmemeleri için uyardım. Silahı kullanmadım tek başımaydım. En az 600 kişi vardı. Saldırganlar yaptıklarını da kameralarca çekiyorlardı. Biz dostuz düşman değiliz, kardeşiz. Bizde göğsümüzde Türk bayrağını taşıyoruz. Bu türden davranışlar doğru değildir. İşin garip tarafı yaptıkları saldırıyı sosyal paylaşım sitesindeki sayfalarında paylaşmışlar”

“AYNI OLAYIN TEKRAR YAŞANACAĞINDAN TEDİRGİNİM”

Olayı şokunu üzerinden atamadıklarını ve güvenlik kameralarında tespit edilen şahıslardan şikayetçi olduklarını belirten Muradov, yaşanan olayın tekrar etmesinden dolayı tedirgin olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Maalesef aynı olayın tekrardan yaşanacağından tedirginim. Önlemi alınmadıkça, mutlaka bir can kaybı olacak. İnsanlara yalvarıyorum böyle davranmalarının bir anlamı yok”

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIYANLAR

Saldırı anı mağaza kameralarına yansıdı. Güvenlik kamerınca kaydedilen görüntülerde mağaza kapısı önünde bekleyen mağaza işletmecisi Bahtiyar Muradov’un yanına ve kolunun olduğu kısma torpil atıldığı görüldü. Kamera açısına giren ve ellerinde meşale olan kalabalığın önünde elinde megafon bulunan beyaz tişörtlü şahsın Muradov ile tartışması ve Muradov’un mağaza içine girmeside kaydedildi. Daha sonra gruptan bazı kişilerin mağaza vitrinine tekme ve yumruklarla zarar vermesi bunun üzerine Murdav’un silahını çekmesi ve dışarıdaki kalabalığı dağıtması da görüldü. Yaşanan olayın paniğini yaşayan içerideki müşterilerin ise yüzlerini ve kulaklarını kapayarak kaçışmasıda görüntülere yansıdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Servet Çetin: "Galip geldiğimizde rahat nefes alacaktık ve bunu başardık" Sarıyer Teknik Direktörü Servet Çetin, Serikspor maçının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Mutlak galip geldiğimiz takdirde biraz nefes alacaktık. Çok şükür bunu başardık" dedi. Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Sarıyer, evinde karşılaştığı Serikspor’u 3-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında Sarıyer Teknik Direktörü Servet Çetin değerlendirmelerde bulundu. Çetin, "Rakibimiz tam çalıştığımız ve istediğimiz gibi oynadı. En önemli özellikleri oyun kurmadan uzun atıp ikinci topları fazla adamla kovalamak ve böyle pozisyon yakalamaya çalışıyorlar. Buna çalışıp önlemlerimizi aldık. Biz de pozisyonlarımızda savunmalarının ağır olmasından faydalanacaktık. Attığımız 3 gol de savunma arkasına yaptığımız koşularla bulduk. Oyuncularımız biraz daha oyun disiplininde kalsa daha fazla gol de bulabilirdik. Bizim için çok önemli bir maçtı. Mutlak galip geldiğimiz takdirde biraz nefes alacaktık. Çok şükür bunu başardık. Beni sevindiren taraflardan biri de şu oldu; ilk maçta bizi 3-0 yenmişlerdi, biz de 3-0 yendik ve ikili averajı lehimize çevirdik. İkili averaj demek 1 puan demektir. 1 gol yesek üzülecektim işin açıkçası. Bizim için moral oldu. 5 maç kaldı. Bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Birkaç galibiyet daha alıp, buradan tamamen sıyrılmak istiyoruz. Oyuncu arkadaşlarımı tebrik ediyorum, güzel bir galibiyet aldılar" ifadelerini kullandı. "Dünya Kupası’ndan dereceyle ayrılacağımızı düşünüyorum" A Milli Futbol Takımı’nın 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etmesiyle ilgili duygularını da aktaran Servet Çetin, "Milli takımımızı da tebrik ediyorum. Bizi çok sevindirdiler, inanılmaz iş yaptılar. İnşallah Dünya Kupası’ndan da dereceyle ayrılacağımızı düşünüyorum. Çünkü biz turnuva takımıyız. Türk halkına bu sevinci yaşattıkları için sonsuz teşekkür ediyorum. Ayaklarına, emeklerine sağlık" diyerek sözlerini noktaladı.