DİĞER SPORLAR - 29 Ekim 2018 Pazartesi 20:08

Güreş Milli Takımı İstanbul’a geldi...

A
A
A
Güreş Milli Takımı İstanbul’a geldi...

Dünya Güreş Şampiyonası için Budapeşte’de bulunan Güreş Milli Takımı İstanbul’a geldi.

Dünya Güreş Şampiyonası için Macaristan’ın Budapeşte kentinde bulunan Güreş Milli takımı İstanbul’a geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapan sporcuları aileleri ve sevenleri karşıladı. Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoremen stil 87 kiloda altın madalya kazanan Metehan Başar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Bir Dünya Şampiyonası’nı daha bitirdiklerini belirten Başar, “Altın madalya kazandım. Altın madalya üst üste 2. Dünya Şampiyonluğum oldu. Çok çalışmıştık kazanabilmek için. Allah’a şükür ki aldık. Bundan sonra şampiyonluklara devam edip olimpiyatlarda madalya almak istiyorum. Ailem herkes burada. Herkese teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra bu sevinci tekrardan yaşatmak nasip olur” dedi.

SERKAN ÖZDEN: “BAZI HAKEM HATALARININ KURBANI OLDUK”

Güreş Milli Takımı grekoromen antrenörü Serkan Özden de her sene üstüne koyarak gittiklerini ifade ederek, “Geçen sene 8 madalya vardı bu sene 9 oldu. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda bunu zirvede tamamlamak istiyoruz. Sporcularımızın performanslarından memnunuz. Daha fazla olabilirdi. Bazı hakem hatalarının kurbanı olduk. Rıza Kayaalp maalesef organize bir şekilde yapılmış tezgahın içerisine düştü. Son 20 saniye kala Rıza üstünken ihtar verdiler ve yenilmesini sağladılar. Sırf Rus güreşçiyi şampiyon yapabilmek için bir tezgah yaptılar. Metehan geçen sene dünya şampiyonu oldu ve gene beraberdik. Avrupa Şampiyonası’nda talihsiz bir yenilgi gerçekleştirdi. Ondan sonra oturup düşündük ve hatalardan ders çıkardık. 6 ay çok iyi bir şekilde hazırlandık. Ben ona çok inandım. Final maçından öncede böyle söyledim. Mete kendine benden daha fazla inanıyordu. Bu inanç zaferi getirdi. Bundan sonra bunun devamı gelecektir. İstiklal marşımızı dünyaya tekrardan dinletecektir” ifadelerini kullandı.

Ozan Buğra Koşar - Uygar Aydın 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.