GENEL - 12 Ocak 2009 Pazartesi 12:50

İHA muhabirine "Yılın Çalışma Hayatı Muhabiri" ödülü

A
A
A
İHA muhabirine "Yılın Çalışma Hayatı Muhabiri" ödülü

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Yusuf Ziya Erarslan, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Bem-Bir-Sen tarafından 'yılın çalışma hayatı muhabiri' ödülüne layık görüldü.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle yılın çalışma hayatı ödülleri önceki akşam İçkale Otel'de düzenlenen törende sahiplerini buldu. Ödül törenine Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hak-İş Konfederasyonu Salim Uslu, milletvekilleri, siyasetçiler, sendikacılar ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA çalışma hayatı muhabiri Yusuf Ziya Erarslan 'yılın çalışma hayatı muhabiri' ödülünü Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu'dan aldı.

Törende ayrıca Türkiye Gazetesi Ankara Haber Müdürü Akif Bülbül'de ödüle layık görüldü. Törene mazereti nedeniyle katılamayan Bülbül'ün ödülünü temsilen İHA muhabiri Erarslan aldı.

Törende konuşan Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu, Bem-Bir-Sen'in 15. kuruluş yıldönümünü pasta keserek kutlamayı düşündükleri ancak Filistin'de yaşanan insanlık dramı nedeniyle programı iptal ettiklerini söyledi. Bem-Bir-Sen Başkanı Mürsel Turbay ise Yerel Yönetimler Bakanlığı kurulacağı müjdesini verdi.

Filistin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Nebil El Saraj da, İsrail'in halkına yönelik katliam boyutuna varan saldırıları dile getirerek, "Teslim olmayacağız, vatanımızı satmayacağız" dedi. Bağdat'ta ABD Başkanı Bush'a atılan ayakkabının aynı zamanda tüm Arap Kralları'na da atıldığını söyleyen Nebil El Saraj, "Filistin halkının umudu Arap ülkelerinden değil Türkiye'dendir. Hamas'a yönelik operasyon olduğunu söylüyorlar. Öldürülen çocuklar ve bebekler Hamas mı? Bizim acımız 104 yıl önce başladı. Tam 104 yıldır mücadele ediyoruz. Teslim olmadık, olmayacağız" diye konuştu.

ANKARA - İHA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu laleleri gözleri gibi koruyorlar Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Değişören mahallesi, ilkbaharla birlikte çiçek açan ve yörede ‘Turşail’ olarak isimlendirilen ters lalelerle süslendi. Nadide bitkiye çok değer veren yöre halkı tarafından laleleri adeta gözleri gibi korunuyor. Bazı bölgelerde "Ağlayan gelin" ya da "Hüzün çiçeği" olarak da bilinen endemik tür ters laleler, kanunen koruma altında da bulunuyor. Türkiye genelinde 43 türü bulunan ve bunlardan 20’si endemik olan laleyi koparanlara 700 bin liralı cezai işlem uygulanacağı belirtilerken Değişören mahallesi halkı, bu bilinçle hareket ediyor. Her yıl nisan ve mayıs aylarında çiçek açan laleler, kısa ömürlerinde renkleri ve duruşları ile çevresine büyük güzellik katıyor. Mahalle sakinlerinden Selami Özdemir, ters lalelerinden açması ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ilkbaharda da mutlu olduklarını anlattı. Gerek kendiliğinden yetişen ve gerekse soğanları ile sayıları artan lalelerin uzun yıllardır köy mezarlığı başta olmak üzere birçok evin bahçesinde, çevrede yetiştiğini anlatan Özdemir, "Biz bu lalelerin kıymetini elbette biliyoruz. Bu laleler mahallemize ayrı bir renk katıyor. Koparmanın cezasını da biliyorum, ama zevkle koruyoruz. Her yıl yaklaşık 20 günlük bir sürede mahallemizin birçok yeri bu laleler ile süsleniyor. Eskiden köy içinde daha fazla vardı, ama bu yıllarda sayılarında bir azalma var. Biz yöremizde bu laleye ‘Turşail’ ismini veriyoruz" dedi.