ASAYİŞ - 22 Haziran 2023 Perşembe 12:37

İstanbul’da kaçak ve sahte ilaç operasyonu

A
A
A
İstanbul’da kaçak ve sahte ilaç operasyonu

İstanbul’da ilaç kaçakçılığına yönelik yoğun mücadele gösteren polis, Pendik’te 2 işyerine ve bir eve düzenlenen operasyonda bin 942 kutu ilaç ele geçirildi. Kanser ilacı barkodlarının da bulunduğu operasyonda 2 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, ilaç kaçakçılığına yönelik yoğun mücadele gösteriyor. Bu çerçevede yürütülen çalışmalarda Pendik’te 2 adres ve şüpheliler tespit edildi. Kaçak ve sahte ilaç konularıyla ilgili yapılan takiplerde şüphelilere ait Pendik’te bulunan ve birbirleriyle bağlantılı oldukları tespit edilen 2 iş yeri ile bir eve baskın yapıldı. 19 Haziran’da yapılan operasyonda, 2 zanlı gözaltına alındı.

Depolarda yapılan aramalarda, piyasa değeri 2 milyon lirayı bulan bin 942 kutu ilaç, 100 kanser ilacına ait barkod ele geçirildi. İlaçların sağlıksız ortamda muhafaza edildiği, uzmanların ön incelemesinde ilaçların sahte olabileceği sonucuna ulaşıldı.

İnsan sağlığını tehdit eden ürün ticareti yapan iki kişi hakkında “Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaçların Ticareti Suçu” çerçevesinde adli işlem başlatıldığı ifade edildi. Öte yandan şüphelilerin sosyal medya üzerinden satış yaptıkları öğrenildi.

Sadık Kahraman

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da ziyaretlerde bulundu Kurban Bayramı’nı memleketi Manisa’da geçiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayram namazını kıldıktan sonra şehitlik, ardından mezarlık ziyareti yaparak Manisa Ticaret Borsası Canlı Hayvan Borsası’nı ve Manisa Valisi Enver Ünlü’yü ziyaret etti. Kurban Bayramı dolayısıyla memleketi Manisa’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatuniye Camisi’nde bayram namazını kıldıktan sonra Çatal Mezarlığı’nda "Manisa Tarzanı" lakaplı, İstiklal Madalyası sahibi Ahmet Bedevi’nin, yakınlarının ve Manisalı bazı siyasetçilerin kabirlerini ve şehitlikleri ziyaret etti. Mezar ziyaretinin ardından Manisa Ticaret Borsası Canlı Hayvan Borsası ve Manisa Büyükşehir Mezbahası’nı ziyaret eden Özel, vatandaşlarla bayramlaşarak bol bol fotoğraf çektirdi. Özel daha sonra Manisa Valisi Enver Ünlü ile bayramlaşmak için Manisa Valiliğine geçti. Vali Ünlü tarafından valilik girişinde karşılanan Özel’e Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve partililer de eşlik etti. Özel, resmi ve özellikle dini bayramları memleketinde geçirmeye ve Manisalılarla bayramlaşmaya büyük önem verdiğini ancak dün İstanbul’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’in nikah törenine katılıp nikah şahitliğini yaptığını, bu nedenle dün Manisa Valiliğinin resmi bayramlaşma törenine katılamadığı için bayramlaşmanın bugüne kaldığını söyledi. Vali Enver Ünlü’nün bayramını kutlayan CHP Genel Başkanı Özel, "Bütün kamu personelimiz adına, bütün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hizmet eden kim varsa onlar adına, bütün personelinizin bayramını kutluyoruz. Bütün hemşehrilerimizin sizin şahsınızda bayramınızı kutluyorum" dedi. Vali Ünlü de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bayramını kutlayarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Denizli Başkan Çelik; “Babalarımızla her an, her anı değerli ve anlamlıdır” Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik Babalar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı; "Babalar Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım. hayatımız boyunca bizlere kattıkları değerler, öğrettikleri her şey ve verdikleri sınırsız sevgi için ne kadar teşekkür etsek azdır. Babalarla büyümek büyük bir şans ve onurdur. Her zaman ailesinin yanında olup destekledikleri, doğruyu ve yanlışı ayırt etmekte sağladıkları minnettarız. Kıymetli babalarımızın rehberliğinde, sevgi dolu kalpleri ve güçlü karakteriyle hayatın zorluklarını aşmayı öğrendik. Babalarımızla her an, her anı değerli ve anlamlıdır." dedi. "Babalar günününüz kutlu olsun" Başkan Çelik, "Bize gösterdikleri sabır, anlayış ve hoşgörü ile, bizi her daim cesaretlendirdiler ve yol gösterdiler. İyi bir insan olmayı, sorumluluk sahibi olmayı ve en önemlisi de sevgiyi ve saygıyı öğrendik. Öğretileri ile hayatın her aşamasında doğru adımlar atmayı başardık. Onlar her zaman için en büyük destekçimiz ve koruyucumuz oldular. Zor zamanlarda bize güç verdiler, mutlu anlarımızı ise daha da güzel kıldılar. Hayatın her döneminde, onların varlığıyla daha da güçlü olduk. Ailemiz için yaptıkları fedakarlıklar ve gösterdikleri özveri, bizler için en değerli mirastır. Bu özel günde, onlara olan sevgimizi ve minnettarlığımızı bir kez daha dile getirmek istiyorum. Tüm babalara sağlık, mutluluk ve huzur dolu uzun bir ömür diliyorum.Babalar Günü’nünüz kutlu olsun! Her zaman bizim kahramanımızsınız ve öylekalacaksınız." diye konuştu.