ASAYİŞ - 23 Aralık 2013 Pazartesi 14:12

İzmir Alaybey Askeri Tersane'de kaza, 10 şehit

A
A
A
İzmir Alaybey Askeri  Tersane'de kaza, 10 şehit

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bakım yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen römorkör yan yattı. Olayda 10 kişi öldü , 17 kişi yaralandı.

CUMHURBAŞKANIGÜL, ŞEHİTLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir'deki römorkör kazasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'den bilgi alarak, şehitler için başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, İzmir Tersanesi'nde meydana gelen römorkör kazasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 10 personelinin şehit olması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'i telefonla arayarak bilgi aldı. Gül, Özel ile görüşmesinde şehitlerin ailelerine, millete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerini iletti.

İZMİR VALİSİ TOPRAK: "10 ŞEHİDİMİZ VAR"

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Alaybey Askeri Tersane'de yaşanan kazanın ardından tersanede incelemelerde bulunan Vali Mustafa Toprak, enkazda ulaşılamayan personel olmadığını söyledi.

Vali Mustafa Toprak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Tersanesi'nde bakımı yapıldıktan sonra denize indirilen "TCG Değirmendere" römorkörünün yan yatması sonucu meydana gelen kazanın ardından tersanede incelemelerde bulundu.
10 personelin cansız bedenine ulaşıldığını söyleyen Vali Toprak, askeri törenin büyük ihtimalle yarın yapılacağını bildirdi. Şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyen Toprak, “8 asker ve 2 işçi personelimiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden personelin ailelerine ulaşılıyor. Askeri savcılık olaydaki sebepler üzerine çalışıyor” dedi.

3 PERSONELE HALA ULAŞILAMADI

İzmir 'in Karşıyaka ilçesindeki askeri tersanede meydana gelen kazada hayatını kaybeden 3 personele hala ulaşılamadığı bildirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Alaybey Tersanesi'nde bakımı yapıldıktan sonra denize indirilen "TCG Değirmendere" römorkörünün yan yatması sonucu meydana gelen kazanın ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 7 er, bir astsubay ve 2 işçinin hayatını kaybettiği, 17 personelin ise yaralı olarak kurtarıldığı kazada 3 personele hala ulaşılamadı. Tersaneye birçok cenaze aracının giriş yaptığı görüldü.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NDAN KAZAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, İzmir Tersanesi’nde yaşanan kazada 10 personelin hayatını kaybettiğini, 17 personelin ise yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, İzmir Tersanesi’nde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörü’nün havuzda "dalış" esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle “alabora” olması sonucunda 10 personelin hayatını kaybettiği, 17 personelin yaralı olarak kurtarıldığı bildirildi. Açıklamada, “Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır. Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz” denildi.

TERSANEDEKİ KAZADA ÖLÜ SAYISI 7’YE YÜKSELDİ

İzmir’de Değirmendere römorkörünün tamir edildikten sonra havuzdan denize indirilmesi sırasında meydana gelen kazada ölü sayısı 7’ye yükseldi.

Karşıyaka’da bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı İzmir Tersanesi’nde Değirmendere römorkörünün onarım sonrası havuzdan denize indirilmesi sırasında yaşanan kazada ölü sayısı 7’ye yükseldi. İzmir Valiliği’nden alınan bilgiye göre kaza sırasında gemide 10 personelin bulunduğu ve 8’inin asker, 2’sinin ise işçi olduğu belirtildi. Arama ve kurtarma çalışmaları neticesinde ulaşılan cesetlerden 6’sının asker, 1’inin ise işçi olduğu bildirildi.
Kıyı İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ait “Barbaros 2” adlı vinç ve ekipmanları kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

İL SAĞLIK MÜDÜR YARDIMCISI SOFUOĞLU:"2 ÖLÜ, 7 YARALI VAR"

İzmir'deki Alaybey Tersanesi'nde bugün meydana gelen gemi kazasının ilk bilançosu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Kazada, iki kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

İHA muhabirinin İl Sağlık Müdür Yardımcısı Turhan Sofuoğlu'dan telefonla aldığı bilgiye göre, kazada iki kişi öldü, yedi kişi de yaralı kurtarıldı. Sofuoğlu, yan yatan gemiden çıkarılan iki kişiyi tüm müdahalelere rağmen kurtaramadıklarını belirterek şöyle konuştu: "7 kişi de yaralı çıkarıldı. Bunlardan biri Ege Üniversitesi'nde diğer 6'sı Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumları iyi, hayati tehlikeleri bulunmuyor. Gemi enkazında bulunduğu ileri sürülen 6-7 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor."
Öte yandan olay yerinde bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın bir açıklama yapması bekleniyor.

Askeri tersanede can pazarı: 11 yaralı
İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Alaybey Askeri Tersanesi’nde bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen TCG Değirmendere adlı römorkörün yan yattığı kazada 11 kişi yaralandı.

Alaybey Askeri Tersanesi’nde bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait “TCG Değirmendere” adlı römorkör, öğle saatlerinde denize indirilmek istendi. Bu sırada, römorkör su alıp Karşıyaka yönüne doğru yan yattı. Olay sırasında sivil ve askeri işçilerden 11 kişi yaralandı. Yaralılar, Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne ve Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan 5’i taburcu edilirken, 3 yaralının durumunun ise ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Genelkurmay’dan flaş Tersane açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörü’nün havuzda “Dalış” esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle “alabora” olduğunu belirtilerek bazı askeri ve sivil personelinin kayıp olduğunun belirlendiği açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörü’nün 23 Aralık 2013 tarihinde, havuzda “Dalış” esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle “alabora” olduğu kaydedilerek şöyle denildi:

" Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır. Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı askerî ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup, kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır".

ÇALIŞMALAR SONLANDIRILDI

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Alaybey Askeri Tersane'de 10 kişinin hayatını kaybettiği 17 kişinin de yaralandığı römorkör kazasının ardından sabah saatlerinde tersanede çalışmaların yapılmadığı görüldü.

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Alaybey Askeri Tersane'de dün öğlen saatlerinde römorkörün yan yatması sonucu yaşanan kazada 10 kişi ölmüş, 17 kişi ise yaralanmıştı. Dün akşam saatlerinden itibaren yapılan çalışmaların ardından sabah saatlerinde herhangi bir çalışma yapılmadı.

ŞEHİT OLAN DENİZ ASTSUBAYININ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

İzmir’deki Alaybey Askeri Tersanesi’nde römorkör kazasında şehit olan Deniz Astsubayı Veysel Gündoğdu’nun Gaziantep’teki baba ocağına ateş düştü.Karşıyaka’daki Alaybey Askeri Tersanesi’nde dün TCG Değirmendere Römorkörünün bakımı yapılarak denize indirildiği sırada yan yatması sonucu şehit olan askerlerden Deniz Subayı Veysel Gündoğdu’nun Gaziantep’teki Mücahitler Mahallesi’nde bulunan baba ocağına ateş düştü.

Evli ve 1 çocuk babası astsubay Gündoğdu’nun şehit olduğu haberini alan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, gözyaşlarına hakim olamayan baba Şahin Gündoğdu, eve gelen askeri yetkililer tarafından teselli edildi. Şehidin 2 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Meltem Gündoğdu ile 6 yaşındaki kızı Damla’nın İzmir’de bulundukları öğrenildi. Veysel Gündoğdu’nun cenazesinin yarın yapılacak törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Başkan Başdeğirmen: "Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" Isparta Çünür Mahallesi’nde dün hizmete giren yeni otogar için açılış töreni düzenlendi. Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eski otogarın bulunduğu alana da yeraltı otopark, üzeri meydan ve kütüphane yapıyoruz” dedi. Isparta Bahçelievler Mahallesi’ndeki Isparta Şehirlerarası Otogarı’ndan dün son sefer yapıldı. Çünür Mahallesi’ndeki yeni otogar da dün hizmete açıldı ve ilk otobüs seferleri gerçekleştirildi. İlk seferlerin gerçekleştiği yeni otogarın bugün de resmi açılış töreni yapıldı. Mehteran gösterisi ile başlayan törene Vali Aydın Baruş, AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, MHP İl Başkanı Önder Topçu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul, ITSO Başkanı Metin Çelik, Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı. Verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eski otogarın şehrin ortasında kaldığını ifade etti. Hiçbir yatırımın yarım kalmayacağı yönünde verdikleri söz olduğunu ve bugün de yeni otogarın faaliyete sunulduğunu aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Yarım kalan yatırımları tamamlayarak buraya kadar geldik ve yeni otogarı açmaktan son derece memnun olduk. Mevcut eski otogarımız şehrin içinde kaldı, trafikte zorlanılıyordu. Öncelikle yeni otogar alanımızı faaliyete geçirdik, buranın faaliyete geçirilmesine katkı sunan belediye meclisi üyelerime, personelime emek veren herkese teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu. Yeni otogarın hazırlanmadan önce hem otobüs işletmecileriyle hem de esnafla bir araya geldiklerini ve projenin kendilerinin istedikleri şekilde değiştirilerek hayata geçirildiğinden bahseden Başkan Başdeğirmen, “Esnafımızın istediği şekilde burayı düzenledik. Sonucunda da esnafımız memnun oldu. Herkes çok mutlu. Yaptığımız işin kabul görmesi çok önemli” dedi. “Eski otogar alanında 86 bin metrekarelik meydan düzenlemesi ve yaşam merkezi yapacağız” Boşaltılan otogarın yeriyle ilgili de hayata geçirecekleri projeye ilişkin bilgiler veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, boşalan otogar alanının bulunduğu bölgede yeraltı 3 katlı otopark ve üzerinde de 2 bin öğrencinin ders çalışabileceği bir kütüphane ile etkileşim merkezi yapılacağını açıkladı. Başdeğirmen, “Böcüzade Parkı ile birleştirerek toplam 86 bin metrekarelik alanda meydan düzenlemesi ve yaşam merkezi yapacağız. Vatandaşımızın rahat nefes alabileceği meydanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu dönemimizde Isparta’da 3-4 tane büyük meydan oluşacaktır. Otogar alanımızdaki otopark kısmı 30 bin metrekare, bu alanda da her türlü etkinliği yapma imkânımız olacaktır. Isparta’mıza hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Açılış töreninde konuşan Isparta Valisi Aydın Baruş, ise yeni yapılan otogarla Isparta hem misafirlerini güzel bir şekilde ağırlayacak hem de vatandaşlarına yaşam merkezi sunmanın gururunu yaşayacak dedi. Vali Baruş, “Isparta her yıl dışarıdan misafir ağırlayan bir il. Modern bir otogara çok ihtiyacımız vardı. Şehir içinde kalmış otogar bu ihtiyaca cevap veremez hale gelmişti, oradaki esnafımız da bu durumdan muzdaripti. Yeni yapılan yatırımla Isparta hem misafirlerini güzel bir şekilde ağırlayacak hem de vatandaşlarına bir yaşam merkezi sunmanın gururunu yaşayacak. Bir otogarı, bir sanayi sitesini şehir dışına taşımak çok önemli problemler doğurur. Önemli olan bu problemi hemşehrisiyle vatandaşıyla birlikte anlaşarak uzlaşarak aşmak. İşte belediye başkanımız bunu başarmış. Bu nedenle belediye başkanımızı tebrik ediyoruz. Esnafımızı mağdur etmeden vatandaşlarımıza olumsuzluğa neden olmadan bu problemi çözmüşler. Eski otogarın bulunduğu alanın hem otopark hem kütüphane hem de bir meydan olarak kullanılacak olması Isparta için çok güzel bir tasarım. Bu tesiste esnafımıza bol kazançlar diliyorum, hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından dua edildi, yeni otogarın açılış kurdelesi kesildi. Yapılan açılış töreninin ardından protokol üyeleri yazıhane ve işletmeleri ziyaret ederek, yeni otogarın hayırlı olması temennisinde bulundular.