ASAYİŞ - 09 Mayıs 2017 Salı 14:02

Kağıthane’de hafriyat terörü devam ediyor

A
A
A
Kağıthane’de hafriyat terörü devam ediyor

Kağıthane Arıcılar mevkiinde belediyenin ilgisizliği sonucu bölgeye ve yol kenarlarına dökülen kaçak hafriyatların oluşturduğu çevre kirliliği havadan görüntülendi. Kamyonların ve iş makinelerinin serbest bir şekilde girdiği bölgede yapılan kaçak döküm anı ise kameralara yansıdı.

Kağıthane Cendere Caddesi’nde geçtiğimiz ay yaşanan kaçak hafriyat terörü, ilçenin farklı bölgelerinde devam ediyor. İlçenin ücra köşesi olan Arıcılar mevkiinde yaşanan kaçak hafriyat dökümleri bir kez daha havadan görüntülendi. Bölgedeki vatandaşların rahatsız olduğu ve çevreye ciddi derecede zarar veren hafriyatların, ormanlık alanı nasıl tahrip ettiği ise bir kez daha gözler önüne serildi. Kağıthane Belediyesinin ilgisizliği sonucu kamyonların döktüğü kaçak hafriyatlar ve atılan çöplerle birlikte oluşan kirlilik, çevreye ciddi derece zarar veriyor.

Kaçak döküm anı havadan görüntülendi

Dökümüne halen devam edilen molozlar, ormanlık alanı tahrip etmesinin yanı sıra insanların yaşamını da etkiliyor. Girip çıkanın belli olmadığı bölgeye kamyoncular rahat bir şekilde girerek hafriyatlarını döküyor. Kaçak hafriyat dökümleri nedeniyle bölgede çöp tepeleri meydana geldi. Hem görüntü olarak hem de çevre kirliliğine sebebiyet veren kaçak hafriyat döküm anı ise havadan görüntülendi.

“Belediye bölgeyi denetlemeli”

Bölgeye sık sık gelen Okan Ulusoy, “Gece buraya girildiği zaman kimse sormuyor. Kimin girip çıktığı belli değil. Kamyonlarla buraya hafriyat dökmüşler. Görüntü kirliliği var, bu iyi değil. Belediyenin gelip buraları denetlemesi lazım. Belediye girişe taş bariyer koymalı ki kimse buraya giremesin. Buraya insan da öldürüp atıyorlar. Burası temizlenirse güzel olur. Burası aslında İstanbul’da saklı kalmış ve doğallığı olan bir yer. Burada molozlar var, insanlar orada hayvan besliyor. Bunların buraya dökülmemesi lazım. Muhtemelen bunları gece buraya döküyorlar. Buradan belediye sorumlu, burayı kontrol etmeli. Sonuçta burası büyükşehir, durum iyi değil. Hafta sonu buraya insanlar geliyor. Yerlerde camlar var, çocuklar oyun oynuyor” dedi. 

Doğan Can Cesur
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe: 3 - Konyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe, sahasında Konyaspor’la karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 3-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 7. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun pasında ceza sahası girişinde topla buluşan Talisca’nın içeri girdikten sonra karşı karşıya pozisyonda vuruşunda kaleci Bahadır gole izin vermedi. 12. dakikada Kerem’in sol taraftan ortasında top ceza sahasında savunmadan sekerek sağ çaprazdaki Asensio’nun önünde kaldı. Bu oyuncunun sol ayağıyla plase vuruşunda kaleci Bahadır, uzak köşeye yönelen meşin yuvarlağı çeldi. 24. dakikada Jhon Duran, ceza sahası içi sol çaprazdan Uğurcan Yazğılı’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Ozan Ergün, VAR’dan gelen uyarı sonrası pozsiyonu izledi ve penaltı kararı verdi. 28. dakikada penaltı vuruşunu kullanmak üzere topun başına geçen Talisca, meşin yuvarlağı sağ alt köşeden filelerle buluşturdu. 1-0 30. dakikada Archie Brown’un sol taraftan ortasında herkesi aşan topu Asensio, sağ taraftan tekrardan içeriye ortaladı. Alverez’in dokunduğu meşin yuvarlak, Mert Müldür’ün vuruşunda savunmada Calusic’e de çarparak ağlara gitti. 2-0 37. dakikada Asensio’nun pasında topla buluşan Talisca’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan sol ayağıyla set vuruşunda meşin yuvarlak uzak köşeden filelerle buluştu. 3-0 44. dakikada Ederson’un uzun degajında topa yönelen Kerem Aktürkoğlu’nun kaleci Bahadır’ı çalımladıktan sonra sağ çaprazdan vuruşunda savunmada Uğurcan son anda meşin yuvarlağın ağlara gitmesini engelledi. 45+3. dakikada Asansio’nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak uzak direğe çarptıktan sonra Konyaspor savunması tarafından uzaklaştırıldı. Hakemler: Ozan Ergün, Ceyhun Sesigüzel, Anıl Usta Fenerbahçe: Ederson, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Archie Brown, Edson Alvarez, Fred, Marco Asensio, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Jhon Duran Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Tarık Çetin, Yiğit Efe Demir, Levent Mercan, Kamil Efe Üregen, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın, Haydar Karataş Teknik Direktör: Domenico Tedesco Konyaspor: Bahadır Güngördü, Yhoan Andzouana, Uğurcan Yazğılı, Josip Calusic, Guilherme, Jin-Ho Jo, Enis Bardhi, Melih İbrahimoğlu, Morten Bjorlo, Jackson Muleka, Umut Nayir Yedekler: Deniz Ertaş, Yasir Subaşı, Tunahan Taşçı, Pedrinho, Marius Stefanescu, Marko Jevtovic, Melih Bostan, İsmail Esat Buğa, Utku Eriş, Kaan Akyazı Teknik Direktör: Çağdaş Atan Goller: Anderson Talisca (dk. 28 pen. ve dk. 37), Mert Müldür (dk. 30) (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Fred, Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe), Jin-Ho Jo (Konyaspor)
Ankara Yargılanan eski DHMİ Daire Başkanı Acar: "Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) eski daire başkanı Mehmet Cemil Acar, ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ suçlaması ile yargılandığı davada, "Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak" dedi. Ankara 89. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Cemil Acar bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık Acar’ın eski eşi tutuksuz sanık Çağla Acar ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme hakimi, dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından sanık Acar’a söz verdi. Sanık Acar, "Hiçbir çekincem olmadan 20 yıllık banka hesaplarımın incelemesini istedim. 28 yıl boyunca onur ve şerefimle devlete hizmet ettim, birçok projede görev aldım. Hakkımda en ufak bir soruşturma olmadı. Ben emekli olduktan sonra bu soruşturma yapıldı. Alt düzeydeki birkaç bürokratın adeta intikam alırcasına hareket etmesi sonucu bu dava açıldı. Hiç kimse benim DHMİ ile olan bağımı kopartamayacak. Babamın fabrikası yüzünden bana bir linç yürütülüyor. Şerefim, haysiyetim zan altında bırakıldı" dedi. Avukat ve sanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Cemil Acar’ın tutukluluk halinin devamına, Acar’ın eski eşi Çağla Acar hakkındaki mevcut adli kontrolün ise devamına hükmetti. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 12 Ocak 2026 tarihine erteledi. Olayın geçmişi Eski DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar’ın evinde yapılan aramada Acar’a ait kasada 26 kilogram külçe altın, 1 milyon 320 bin dolar ve 121 bin euro bulunmuştu. Soruşturma sürecinde Acar’ın bürokratken çok sayıda gayrimenkul edindiği de Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından tespit edilmişti.