ASAYİŞ - 20 Mart 2020 Cuma 21:49

'Karikatür' soruşturmasında ifade veren Enver Aysever serbest kaldı

A
A
A
'Karikatür' soruşturmasında ifade veren Enver Aysever serbest kaldı

Sosyal medya hesabından yaptığı karikatür paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Enver Aysever, emniyet sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Gazeteci-yazar Enver Aysever'in dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı karikatür paylaşımı büyük tepki toplamıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından söz konusu paylaşımı yapan Enver Aysever hakkında “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama” suçundan soruşturma başlatılmıştı.

“Halkın dini değerlerini hedef almadım”

Soruşturma kapsamında emniyette ifadesi alınan Enver Aysever, savcının talimatı ile emniyetten serbest bırakıldı. Aysever’in ifadesinde, paylaşımı bizzat kendisinin yaptığını, paylaşımdaki karikatürün Birol Çün’e ait olduğunu, kesinlikle halkın dini değerlerini hedef almadığını söylediği öğrenildi. Dini istismar eden kişileri kastettiğini belirten Aysever, bu süreçte halkın sağlığını tehlikeye atan kişilere yönelik paylaşım yaptığını kaydetti.

Gamze Erdemir
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Tarımsal girdi fiyatları yıllık yüzde 33,66 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE) verilerini açıkladı. Buna göre Tarım-GFE, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 29,06, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,66 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 32,3 artış gösterdi. Ana gruplar incelendiğinde, bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 2,12, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 1,57 yükseldi. Geçen yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 34,79, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 27,19 artış kaydedildi. Alt gruplar bazında yıllık Tarım-GFE verilerine göre 6 alt grupta artış oranı ortalamanın altında, 5 alt grupta ise üzerinde gerçekleşti. Yıllık artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 18,91 ile tarımsal ilaçlar ve yüzde 20,98 ile bina bakım masrafları olurken, en yüksek artış yüzde 64,33 ile veteriner harcamaları ve yüzde 47,39 ile gübre ve toprak geliştiricilerde görüldü. Aylık Tarım-GFE’ye göre ise 6 alt grup daha düşük, 5 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Ekim ayında aylık bazda artışın en düşük olduğu alt gruplar yüzde 0,09 ile enerji ve yağlayıcılar, yüzde 0,27 ile gübre ve toprak geliştiriciler olarak belirlendi. Buna karşılık, aylık artışın en yüksek olduğu alt gruplar yüzde 5,61 ile veteriner harcamaları ve yüzde 4,71 ile tohum ve dikim materyali oldu.