GENEL - 20 Temmuz 2009 Pazartesi 10:39

Kasiyer Marika'ya 3 milyar dolar miras

A
A
A
Kasiyer Marika'ya 3 milyar dolar miras

Şubat'ta ölen Türkiye'nin sayılı işadamlarından Salih Tatlıcı, 25 yıl yasak aşk yaşadığı 2'nci eşi Marika ile ondan olan oğluna, 3 milyar dolarlık bir miras bıraktı. Tatlıcı'nın ilk eşi ve 2 oğlu iptal davası açtı

Forbes dergisinin 2006 listesinde Türkiye'nin 27'nci zengini olarak gösterilen ve geçen Şubat'ta vefat eden Salih Tatlıcı, kasiyeriyken tanıştığı ve ilk eşinden boşanmadan 25 yıl birlikte yaşadığı Marika Bahçıvanoğlu'nu, mirasıyla milyarder etti. İlk eşi ve oğullarına kızgın olan Tatlıcı, 4 milyar doları bulan servetinin 3 milyar dolarlık bölümünü, 16 yıl önce evlendiği Marika ile ondan olan oğluna bıraktı. İşadamının ilk eşinden olan oğlu ve torunu da soluğu mahkemede aldı. İstanbullu Rum bir ailenin kızı olan Marika Bahçıvanoğlu'nun sıradışı hikâyesi, 41 yıl önce başladı. Henüz 17 yaşındayken Salih Tatlıcı'nın İstanbul Karaköy'deki pastanesinde kasiyer olarak işe girdi. Çok geçmeden evli ve 3 çocuk babası 37 yaşındaki patronuyla aralarında yasak aşk başladı. Ancak birliktelikleri uzun süre gizli kalmadı. 2 aile de ilişkiden haberdar oldu. Tüm tepkilere rağmen Marika, ilişkinin 10'uncu yılında 28 Aralık 1977'de de, Atina'da oğlu Uğur'u dünyaya getirdi. Oğluna kendi soyadını verdi, din hanesine de "Hıristiyan" yazdırdı.

ÖNCE 'MARİA' SONRA 'NURTEN' 

Marika, 1981 yılında adını Maria, Bahçıvanoğlu olan soyadını da Tatlıcı olarak değiştirdi. Ardından bir isim değişikliği daha yaptı ve "Nurten Tatlıcı" oldu. Nurten'in hayatında dönüm noktalarından biri ise, "Üç yıl ayrı yaşayan çiflere boşanma yolunu açan" Medeni Kanun değişikliğinin 1988'de çıkmasıyla oldu. Salih Tatlıcı aynı yılın sonunda eşi Bedriye'ye boşanma davası açtı ve 1991 yılında da dava sonuçlandı. Ünlü işadamı ile oğullarını arasını açan süreç ise bu sırada başladı. Tatlıcı'nın üç oğlundan Ali ve Ahmet Tatlıcı boşanma konusunda babalarına sert tepki gösterdi. Bu tepkiyi içerleyen Salih Tatlıcı da, Yeniköy'deki Tatlıcı yalısını Nurten Tatlıcı'ya, bir başka yalıyı da oğlu Uğur'a hibe etti. Şirket hisselerini Nurten ve Uğur Tatlıcı'ya devreden işadamı, değerli tablo ve antikaları da onların adına aldı. Boşanır boşanmaz da, 25 yıldır aşk yaşadığı Nurten Tatlıcı ile 1992'de nikâh masasına oturdu. Bu evlilik, kanser tedavisi gören 76 yaşındaki Salih Tatlıcı'nın 22 Şubat'ta Londra'da yaşamını yitirmesine kadar, tam 16 yıl sürdü.


OĞULLARININ PAYI 32'DE 9... 

1994'te yazdığı vasiyetine, "Oğullarım Ali, Ahmet ve Mehmet kanuni miras paylarının tamamını değil, dava açmaları durumunda bile ancak mahfuz paylarını alacaklardır" hükmünü koyduran Tatlıcı'nın ilk eşi ise, boşandıkları için mirastan mahrum kaldı. Vasiyetnameye göre oğlu Ahmet ile ölen oğlu Ali'nin 2 çocuğu, dava açmaları halinde 32 paydan sadece 9 payın sahibi olabilecekti. İlk eşinden olan diğer oğlu Mehmet de yalnızca "mahfuz hisse"den pay alacaktı. Bunun üzerine oğlu Ahmet Tatlıcı, 1995'te vefat eden kardeşi Ali Tatlıcı'nın oğlu Salih Zeki Tatlıcı ile birlikte, üvey annesi Nurten ile üvey kardeşi Uğur Tatlıcı'ya karşı "vasiyetnamenin iptali" davası açtı. Vasiyetnamenin, hayatın olağan akışına aykırı olduğunu iddia eden Ahmet Tatlıcı, "Bu vasiyetname, Nurten Hanım'ın baskısı sonucu hazırlanmıştır" iddiasında bulundu.

SABAH
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye Ölüdeniz’de 328 milyonluk yatırımın 4. etabı tamamlandı Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye-Ölüdeniz yolunda 328 milyon TL’lik yatırımla yürüttüğü yol ve altyapı çalışmaları kapsamında 4. Etap Ölüdeniz-Kayaköy yolunda çalışmalarını tamamladı, 2. Etap Ovacık-Şehir içi güzergâhında ise çalışmalar devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye-Ölüdeniz bölgesinde başlattığı yol, altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları, mahallelerde büyük bir dönüşümle devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımlar hem ulaşım güvenliğini artırıyor hem de bölgenin turizm potansiyeline katkı sağlıyor. 328 milyon TL’lik yatırımla yürütülen 4. Etap Ölüdeniz-Kayaköy yolunda 2 bin 500 metre binder serimi tamamlanırken yatay ve düşey işaretleme çalışmaları başladı. 4. etap tamamlandı, 2. etapta çalışmalar devam ediyor 1. etap Patlangıç-Ovacık, 3. etap Hisarönü-Ölüdeniz ve 4. etap Ölüdeniz-Kayaköy yolunda çalışmalar tamamlanırken, 2. Etap Ovacık-Şehir içi güzergâhında ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2. Etap Ovacık-Şehir içi kapsamında; 7 bin metre uzunluğunda yağmur suyu hattı, kaldırım düzenlemeleri, 3 bin sıcak asfalt serimi, istinat duvarı yapımı ve dönel kavşak düzenlemeleri yapılıyor. Genel proje kapsamında 11 bin metre sıcak asfalt serimi, 4 bin 200 metre içme suyu hattı, 7 bin metre yağmursuyu hattı ve 4 bin 500 metre çelik oto korkuluk yapımı yer alıyor. Başkan Aras: "Fethiye-Ölüdeniz hattını geleceğe hazırlıyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Fethiye-Ölüdeniz hattı, hem hemşehrilerimizin günlük yaşamında hem de kentimizin turizm kimliğinde çok önemli bir yere sahip. Bu güzergahta hayata geçirdiğimiz çalışmalarla sadece yolları yenilemiyor; güvenli, konforlu ve estetik bir ulaşım altyapısını bölgemize kazandırıyoruz. Mahallelerimizin ihtiyaçlarını gözeten, çevreyle uyumlu ve uzun yıllar hizmet edecek bir dönüşümü adım adım gerçekleştiriyoruz. Amacımız, Fethiye’yi ve Ölüdeniz’i hem yaşayanlar hem de ziyaret edenler için daha erişilebilir, güvenli ve çağdaş bir noktaya taşımak" dedi.
Ordu Karadeniz’deki kar yağışı, fındık ve diğer tarım ürünlerine yaradı Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan kar yağışının fındık başta olmak üzere tarım ürünleri için yararlı olduğunu söyledi. Bölgede geçen haftalarda yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Hafta sonu ise kar yağışı 400 rakım ve üzerinde görüldü. Yağışın ardından bu yükseklikteki alanlar karla kaplandı. Tarım alanları ve fındık bahçelerinin de kar altında kaldığı bölgede yağışın, tarım ürünleri için faydalı, soğuklama dönemini yaşaması açısından önemli olduğu belirtildi. "Tüm ürünler için faydalı oldu" Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, "Bu aylarda özellikle fındık ve diğer tarım ürünleri için kar yağışı bekliyorduk. Geçen günlerde yaklaşık 800 rakım ve üzeri yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu ama hafta sonu yeniden bir yağış gerçekleşti. Bu kar yağışı 400 rakıma kadar indi ve başta fındık olmak üzere tarım ürünleri için iyi oldu" dedi. "Soğuklama dönemini yaşaması açısından çok önemli" Kar yağdığında fındığın hem bir soğuklama dönemini yaşaması, hem de toprak yapısının düzenlenmesi ve su ihtiyacının karşılanması gibi konuların karşılandığını ifade eden Soydan, "Daha güçlü olması anlamında kar yağışı önemli. Kar yağışı aralıklarla etkili olduğu zaman önümüzdeki aylarda erken yapraklanmayı da geciktirecektir. O açıdan önemli, inşallah aralıklarla kar yağışı etkili olur ve mevsim normal bir şekilde devam eder" şeklinde konuştu. Soydan ayrıca, 2025 yılında ülke genelinde etkili olan zirai don olayının 2026 yılında yaşanmamasını temenni ettiklerini de kaydetti.
Ordu Ordu Büyükşehir, Fatsa’nın 30 yıldır temizlenmeyen altyapısına indi Ordu Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar her şiddetli yağışta taşkınlara maruz kalan Fatsa ilçesinde, 30 yılı aşkın süredir hiç temizlenmeyen kapalı dere ve menfezleri 6 ay süren çalışmalarla açarken, kronik hale gelen su taşkını sorunu da kalıcı çözüme kavuşturdu. İl genelinde muhtemel su taşkınlarına karşı sürekli olarak teyakkuzda olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleriyle riskli bölgelerde önleyici çalışmalar yürütüyor. Türkiye’de sayılı belediyede bulunan kanal temizleme aracı sayesinde tıkanan altyapı hatları hızlı ve etkili şekilde açılıyor. Bu kapsamda yıllardır her şiddetli yağışta taşkınlara maruz kalan Fatsa ilçesinde çalışma yapan ekipler, 30 yılı aşkın bir süredir hiç temizlenmeyen, menfezler, dere yatakları, bakslar ve yağmur suyu hatlarında çalışma gerçekleştirdi. Menfezler, dere yatakları, bakslar ve yağmur suyu hatlarında biriken çakıl, toprak, taş ve odun gibi atıklar yüksek basınçlı suyla parçalanarak, rögar bacalarına taşındı, ardından vakum sistemiyle temizlendi. 6 ay süren çalışmalar sonucunda altyapı hatları tamamen temizlenirken muhtemel su taşkınlarının önüne geçildi. Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı dere, menfez ve kanal temizlik çalışmalarını 19 ilçede eş zamanlı olarak sürdürüyor.