ASAYİŞ - 24 Ocak 2020 Cuma 10:46

Kocaeli’de akaryakıt tırtıkçılığı yapan çeteye operasyon: 23 gözaltı

A
A
A
Kocaeli’de akaryakıt tırtıkçılığı yapan çeteye operasyon: 23 gözaltı

Kocaeli’de dolum tesisinden tankerlerin mühürlerini özel bir aparatla kırarak yasa dışı yollarla aldıkları yakıtlara piyasaya süren ve sattıkları yakıttan yaklaşık 10 milyon liralık vurgun yapan 23 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde akaryakıt tankerlerinin mühürlerini kırarak çaldıkları yakıtları yasadışı yollarla satan 23 kişilik çete, polis ekiplerince çökertildi. Edinilen bilgiye göre, Körfez ilçesinde bulunan dolum tesisinden çıkan akaryakıt yüklü tankerlerin, akaryakıt istasyonlarına eksik yakıt getirdiği şikayeti üzerine Kocaeli Emniyeti Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. İnceleme sonrasında mühürlü tankerlerin dolum tesisinden çıktıktan sonra D.E. adlı şahsa ait kimyasal ürün satan bir iş yerine girerek bir süre bekledikten sonra yola devam ettiği tespit edildi. Olayı derinleştiren ekipler, mühürlü tankerlerin D.E.’nin iş yerine girdikten sonra özel bir aparatla mührünün kırıldığı, içerisindeki yakıttan yasa dışı yolla bir miktar alınarak iş yerindeki tankerlere doldurulduğu, tekrar mühürlenen tankerlerin ise müşterilerine teslim edilmek üzere yola devam ettikleri belirlendi.

Çalınan akaryakıtları kendi iş yerinde depolayıp sattı

Tespit sonrası harekete gelen ekipler düzenledikleri operasyonda örgüt lideri D.E.’nin de aralarında olduğu 23 kişiyi gözaltına aldı. Örgüt lideri olduğu iddia edilen D.E.’nin iş yerinde ve diğer şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda tankerlerden alınan yakıtlarla dolu çok sayıda plastik tanker ve varil, çalılan yakıtların satışında kullanılan düzenekler, kırık tanker mühürleri ve yeniden mühürlemenin yapıldığı aparatlar, 1 adet pompalı tüfek, 1 tabanca ile silahlara ait mermiler ele geçirildi.

Çalıntı akaryakıtla 10 milyonluk vurgun yaptılar

Gözaltına alınan 23 şüpheli, işlemleri için Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şahısların yapılan incelemelerinde çaldıkları akaryakıtları satarak yaklaşık 10 milyon TL’lik vurgun yaptıkları belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan şahıslar, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Körfez Adliyesine sevk edildi.

Gürcan Yılmaz - Murat Kanber
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Önündeki araca arkadan çarptı, yarasını unutup basına bağırdı Aksaray’da aşırı hızla giderken önündeki araca arkadan çarparak yaralanan sürücü, yarasını bırakıp basın mensuplarına tepki gösterdi. Bir aracın takla attığı ve 2 aracın da hurdaya döndüğü kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, gece yarısı Aksaray - Nevşehir Karayolu 3. kilometresinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’dan Nevşehir istikametine seyreden M.A. (18) idaresindeki 68 ABY 860 plakalı Volkswagen marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önünde seyreden R.A. (32) yönetimindeki 68 AZ 909 plakalı Opel marka otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Opel marka otomobil takla atarken Volkswagen marka otomobil emniyet şeridinde durabildi. 2 aracın da hurdaya döndüğü kazada sürücüler yaralanırken kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Polis ekiplerinin yolda güvenlik önlemi aldığı kazada itfaiye ekipleri de aracın gaz kaçağını kontrol ederek önlem aldı. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslara bindirilen sürücüler Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Yaralılardan Volkswagen marka aracın sürücüsü M.A. yarasını unutup kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına bağırıp, “Ne çekiyorsun? Neyi çekiyorsun?” dedi. Hastanede tedavi altına alınan yaralı sürücülerin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.
Mersin Okul müdürü ve oğlu otobüste darp etmişti: O yaşlı adam hayatını kaybetti Mersin’de geçen yıl sonunda otobüste okul müdürü ve oğlu tarafından darp edilmesiyle gündeme gelen çiftten engelli yaşlı adam hayatını kaybetti. 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat’ı (71) darp etmişti. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda mağdur olan 77 yaşındaki Ramazan Polat’tan bugün acı haber geldi. Yaklaşık 2 haftadır Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda olan Polat, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Otopsi işlemlerinin ardından kesin ölüm nedeni belirlenecek olan Polat’ın daha sonra cenazesinin defin edileceği belirtildi. Olayın geçmişi Olay, 15 Aralık 2023’te merkez Toroslar ilçesinde Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste meydana geldi. Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat ile (71) tartışmış, bu sırada önce A.O.T., ardından da babası yaşlı çifte saldırmıştı. Otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayın ardından 17 Ocak 2024 tarihinde okul müdürü İsmet T. tutuklanırken, 28 Şubat 2024 tarihinde darpla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından müdürün oğlu A.O.T. tekrar gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bilgi verilmesini müteakip adı geçen okul müdürünün 17 Ocak itibarıyla açığa alındığını ve idari tahkikat başlattırıldığını bildirmişti. Baba 3 yıl 1 ay 15 gün ceza almıştı Daha sonra görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmişti. Oğlu A.O.T. için ise 2. Çocuk Mahkemesinde açılan dava devam ediyor.