TEKNOLOJİ - 07 Aralık 2017 Perşembe 02:53

Kulaklığın ömrünü kullanımı belirliyor

A
A
A
Kulaklığın ömrünü kullanımı belirliyor

Son dönemde 5 liraya kadar düşen kulaklıkları dikkatsizce kullanmak, ürünün ömrünü kısaltıyor.

Günümüzün vazgeçilmez araçlarından olan kulakların ömrünü ürünün fiyatı değil, vatandaşların kullanımı belirliyor. Bass sistemi, kulaklıklar arasındaki fiyat farklılığını belirleyen en önemli özellik olarak ön plana çıkıyor.

Eskişehir’de özel bir iletişim işletmesinde görev yapan Hasine Tümenci, vatandaşların kulaklıklarını çok çabuk bozduğunu ve bu sebeple günde 100’den fazla ürün sattıklarını belirtti. Kulaklıkların hassas ürünler olduğunu dile getiren Tümenci, “Kulaklıklar artık 5 liraya kadar düştü. Ancak bu ürünlerin ömrü daha kısa değildir. Ucuz olmasına bakılmaması gerekir. 50 liralık ürünün de, 5 liralık ürünün de ömrünü müşterinin kullanımı belirler. Fiyat farklılığını belirleyen konu ise kulaklığın bass sistemidir. Ses konusunda daha başarılı bir kulaklık istiyorsak, tabi ki marka ürünlere yönelmekte fayda var. Ancak böyle bir hassasiyet yoksa, 5 liralık kulaklıklar da dikkatli bir kullanım ile 1-2 sene boyunca kusursuz olarak kullanılabilir” şeklinde konuştu.

“5 LİRALIK KULAKLIKLARDAN MÜŞTERİLER MEMNUN”

5 liralık kulaklıklara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ve çoğunun memnun kaldığını aktaran Hasine Tümenci, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“5 liralık kulaklıklara kesinlikle ön yargılı bakmamak lazım. Dikkatli ve hassas bir şekilde bu ürünleri muhafaza edersek, yıllarca kullanabiliriz. Ancak çoğu vatandaşımız genellikle buruşturup, kıvırıp çantasına attığı için çok çabuk bozuyorlar kulaklıklarını. Buruşturmak ve kıvırmak, kulakları ya kopartır ya da telini inceltir. Mümkün olduğunca kulaklıkların hassas kullanılması gerekiyor.”

Murathan Yıldırım

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.