SPOR - 19 Mart 2010 Cuma 14:26

Kumdan Aziz Yıldırım portresi yaptı

A
A
A
Kumdan Aziz Yıldırım portresi yaptı

Daha önce birçok ünlünün inşaat kumdan portrelerini yapan öğretmen, bu kez Fenerbahçe Spor Kulübü'nün renklerinin de yer aldığı Aziz Yıldırım portresini, kulüp Başkanı Aziz Yıldırıma hediye etti.

SERHAT DEMİR/ZONGULDAK

Çaycuma'da öğretmenlik yapan Ressam Harun Toksoy, kendi geliştirdiği yöntemle inşaat kumundan birçok ünlünün portrelerini yapmıştı. Kumlama sanatı verilen yöntemi tanıtmak amacıyla ressam Toksoy, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün renkleri olan sarı ve laciverdi kullanarak, Başkan Aziz Yıldırım'ın portresini yaptı.

Toksoy, asırlar boyunca tahrip ve deforme edilmeden korunabilen portreyi, menajeri Turgut Tunç aracılığıyla Aziz Yıldırım'a verdi. Tabloyu 4 günlük bir çalışma ile ortaya çıkarabildiğini belirten Toksoy, "Daha önce de doğal kumlarla bir çok ünlünün portreleri yaptığım. Bazılarına bizzat ulaştım. Ve portrelerin çok beğendiler, asırlarca deforme ve tahrip edilmeden korunabilmesi gibi özelliklerine ise hayran kaldılar.

Bu yöntemi tanıtıp daha da yaygınlaştırabilmek ve eserlerime döneme damgasını vuran insanlardan yenilerini katmak istiyordum. Fenerbahçe Spor Kulübü'nü başta futbol olmak üzere tüm dallarıyla Avrupa kulüpleri arasına getiren Aziz Yıldırım'a da kendimce böyle bir hediyede bulunmak istedim. Sarı ve lacivert renklerde kumlar kullanarak, 4 günde tabloyu tamamladım. Tabloyu, Başkan Aziz Yıldırım'a ulaştırılmak üzere menejerim Turgut tunç aracılığıyla tabloyu, kulübe teslim ettik.

Umarım Aziz Yıldırım'da tabloyu beğenir" dedi.

Kendisinin de bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirten Toksoy, Fenerbahçeli efsanevi futbolcularının portrelerinin yer aldığı sergi açmak için çalışma da yaptığını belirtti. Toksoy'un sergi projesini çok beğenen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Toksoy'a gereken desteği vereceği belirtildi.

En büyük hedefinin ise Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerde oynayan futbolcularının da kendi renkleri ile işlenmiş portrelerini yapmak istediğini belirten Toksoy, şöyle devam etti:

"Futbolun kardeşliği adına büyük kulüplerin takımlarını kendi renklerindeki kumlarla işleyerek, bir sergide toplamak istiyorum. Futbolu, fanatizmden ve şiddetten soyutlayarak bu üç takımın adını ve futbolcularını bir sergide buluşturmak istiyorum Tabii ki bunun için spor kulüplerinden, destek bekliyoruz. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak, futbol adına bu tür adımların atılması gerektiğine inanıyorum. Bu tür etkinliklerinde desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara DMM’den ABD’nin F-15 savaş uçağının Türk yapımı omuzdan fırlatılan uçaksavar sistemiyle vurulduğu iddialarına yalanma Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından ABD’nin F-15 savaş uçağının Türk yapımı omuzdan fırlatılan uçaksavar sistemiyle vurulduğu iddiaları yalanlandı. DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bazı sosyal medya hesapları ve dezenformasyon odaklı mecralarda yer alan, ’Türkiye’nin İran’a gelişmiş uçaksavar ve İHA füzeleri tedarik ettiği, düşürüldüğü iddia edilen ABD’ye ait F-15 savaş uçağının Türk yapımı omuzdan fırlatılan uçaksavar sistemiyle vurulduğu’ yönündeki paylaşımlar tamamen asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Nereden kaynaklandığı tahmin edilebilecek bu tür gerçek dışı iddialar, Türkiye’nin bölgesel krizlerde üstlendiği yapıcı rolü ile barış ve diplomasi odaklı gayretlerini zedelemeye yönelik kasıtlı birer psikolojik harp saldırısı ve kara propaganda girişimidir" denildi. Türkiye’nin bölgedeki huzur ve istikrarın korunması için bir duruş sergilediği söylenen açıklamada, "Türkiye, bölgedeki tüm süreçlerde huzur ve istikrarın korunmasını esas alan bir duruş sergilemektedir. Ülkemizin küresel ölçekte takdir gören diplomatik başarısını hedef alan bu algı operasyonları, uluslararası kamuoyunu yanıltma amacı taşımaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye ve bölgedeki hassas dengeleri hedef almaya yönelik bu tür kirli bilgi yayma faaliyetlerine itibar edilmemelidir. Resmi kaynaklar dışındaki spekülatif açıklamalara karşı dikkatli olunması büyük önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.
Şanlıurfa Güneydoğu derbisinde gülen taraf Şanlıurfa oldu Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Engelliler Spor Kulübü, Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nin 18. haftasında sahasında Gazişehir Gaziantep’i 67-51 mağlup etti. Güneydoğu derbisi niteliği taşıyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Engelliler Spor Kulübü ile Gazişehir Gaziantep arasındaki müsabaka, Karşıyaka Spor Salonu’nda oynandı. Ligde 26 puanla 7. sırada yer alan Şanlıurfa temsilcisi, zorlu mücadelenin ilk devresini 38-26 önde bitirdi. İkinci yarıda da iyi bir performans ortaya koyan ev sahibi takım, seyircisinin desteğiyle maçı 67-51 kazanarak, Güneydoğu derbisinin galibi oldu. "Haftalardır bu maça hazırlanıyorduk" Maçın ardından açıklamada bulunan Teknik Direktör Metin Dinçol, "Haftalardır bu maça hazırlanıyorduk. Zor bir maçtı. Antep her zaman bize karşı sert oynamıştır, biz de onlara karşılık verdik. Bizim üst sıralarda yer alabilmemiz için bu maçı mutlaka almamız lazımdı. O yüzden hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Bunu da sahaya yansıttık ve bir takım oyunu oldu. Taraftarımız da geldi, onlara da çok teşekkür ediyoruz. Tüm takımı kutluyorum. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne de hayırlı olsun. Hedefimiz öncelikle ilk 8 takım arasında kalmak. Daha sonra da üst sıralarda olup avantajlı bir duruma geçmektir. O yüzden her maç çok önemli, bundan sonraki maçları da inşallah bu havayla kazanırız, üst sıralarda yer alırız" dedi.