GÜNDEM - 10 Temmuz 2019 Çarşamba 15:13

Kurumsal hayatı bıraktı, sertifikalı pet kuaförü oldu

A
A
A
Kurumsal hayatı bıraktı, sertifikalı pet kuaförü oldu

Köpek bakım merkezlerine olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Oluşturulan güzellik merkezlerinde köpeklere süt banyosundan tüy renklendirmeye kadar hizmetler veriliyor. Daha önceleri kurumsal hayatta çalışan Nurbanu Büyüktuna, bu ilgiyi görmezden gelmedi ve işini bırakarak pet güzellik merkezi kurdu.

Son yıllarda hızla yükselişe geçen köpek kuaförlüğü, tüy şekillendirmenin yanı sıra köpekler için birçok detaylı bakım uygulamasının yapıldığı talep gören bir iş modeli haline geldi. 

Köpek güzelliği denince akla sadece tıraş geliyor olabilir ama Etiler’de bulunan Petstylist İstanbul isimli köpek güzellik merkezinde süt banyosu, ozon SPA seansları, her bir köpeğe özel stil belirleme ve tüy renklendirme gibi hizmetler veriliyor. 

Son yıllarda hızla yükselişe geçen köpek kuaförlüğü yaygın talep gören bir iş modeli haline geldi. Sertifikalı Pet Güzellik Uzmanı Nurbanu Büyüktuna, “Köpek sahipleri, tüy bakımı için köpeklerin kendini mutlu ve güvende hissettiği, her bir ırkın ihtiyacını doğru anlayıp buna cevap verebilecek eğitime sahip profesyonellerin çalıştığı ve kalite standartları yüksek işletmelerden hizmet almak istiyorlar” dedi. 

“Kurumsal hayatı bıraktı, sertifikalı pet kuaförü oldu” 

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan ve beyaz yakalı olarak bir süre kurumsal hayatta yer aldıktan sonra hayallerinin peşine düşen Nurbanu Büyüktuna, Rusya’da Moskova’nın en iyi pet grooming akademisinde eğitim aldıktan sonra İstanbul’da pet güzellik merkezi açarak köpeklere olan tutkusunu profesyonel iş hayatına taşımış. 

Petstylist İstanbul’un sahibi Nurbanu Büyüktuna, “Gelişmiş ülkelerde köpek kuaförlüğü için mutlaka eğitim bir şart olarak isteniyor. Köpek kuaförleri ve köpek sahipleri tercihen bu eğitimin akademiler gibi daha referans kurumlardan alınmış olmasına büyük önem veriyor. Türkiye’de ise son dönemde bu alanda hizmet veren kişilerin eğitimli olması gerektiğine dair bilinç henüz yavaş yavaş oluşmaya başlıyor” diye konuştu. 

“Köpeklere detaylı bakım uyguluyoruz” 

Köpek sahiplerinden yoğun talep gördüklerini dile getiren Büyüktuna, “Salonumuzdan hizmet almakta olan köpek sahiplerimiz, köpeklerinin daha mutlu ve sağlıklı olması için tüy bakımlarının düzenli olarak yapılması konusuna büyük özen gösteriyor. Salonumuza her hafta gelerek bakım maskeleri, ozon SPA ve nem terapisi ile yıkama, göz bakımı, diş fırçalama, tırnak bakımı gibi uygulamalar yaptıran müşterilerimiz oluyor. Tıraşını ve bakımını yaptırmış köpeklerin mutlulukla sahipleri ile buluşma anını izlemek kadar keyifli bir şey yok. Diğer taraftan instagram hesabımdan paylaştığım tıraş modellerini beğenip kendi köpekleri için isteyenler Türkiye’nin dört bir yanından bize ulaşıyor. Öyle ki uçakla İstanbul’a gelip tıraş olduktan sonra kendi şehrine dönen müşterilerimiz oluyor” şeklinde konuştu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara DMM’den ABD’nin F-15 savaş uçağının Türk yapımı omuzdan fırlatılan uçaksavar sistemiyle vurulduğu iddialarına yalanma Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından ABD’nin F-15 savaş uçağının Türk yapımı omuzdan fırlatılan uçaksavar sistemiyle vurulduğu iddiaları yalanlandı. DMM’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bazı sosyal medya hesapları ve dezenformasyon odaklı mecralarda yer alan, ’Türkiye’nin İran’a gelişmiş uçaksavar ve İHA füzeleri tedarik ettiği, düşürüldüğü iddia edilen ABD’ye ait F-15 savaş uçağının Türk yapımı omuzdan fırlatılan uçaksavar sistemiyle vurulduğu’ yönündeki paylaşımlar tamamen asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Nereden kaynaklandığı tahmin edilebilecek bu tür gerçek dışı iddialar, Türkiye’nin bölgesel krizlerde üstlendiği yapıcı rolü ile barış ve diplomasi odaklı gayretlerini zedelemeye yönelik kasıtlı birer psikolojik harp saldırısı ve kara propaganda girişimidir" denildi. Türkiye’nin bölgedeki huzur ve istikrarın korunması için bir duruş sergilediği söylenen açıklamada, "Türkiye, bölgedeki tüm süreçlerde huzur ve istikrarın korunmasını esas alan bir duruş sergilemektedir. Ülkemizin küresel ölçekte takdir gören diplomatik başarısını hedef alan bu algı operasyonları, uluslararası kamuoyunu yanıltma amacı taşımaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye ve bölgedeki hassas dengeleri hedef almaya yönelik bu tür kirli bilgi yayma faaliyetlerine itibar edilmemelidir. Resmi kaynaklar dışındaki spekülatif açıklamalara karşı dikkatli olunması büyük önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.
Şanlıurfa Güneydoğu derbisinde gülen taraf Şanlıurfa oldu Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Engelliler Spor Kulübü, Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’nin 18. haftasında sahasında Gazişehir Gaziantep’i 67-51 mağlup etti. Güneydoğu derbisi niteliği taşıyan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Engelliler Spor Kulübü ile Gazişehir Gaziantep arasındaki müsabaka, Karşıyaka Spor Salonu’nda oynandı. Ligde 26 puanla 7. sırada yer alan Şanlıurfa temsilcisi, zorlu mücadelenin ilk devresini 38-26 önde bitirdi. İkinci yarıda da iyi bir performans ortaya koyan ev sahibi takım, seyircisinin desteğiyle maçı 67-51 kazanarak, Güneydoğu derbisinin galibi oldu. "Haftalardır bu maça hazırlanıyorduk" Maçın ardından açıklamada bulunan Teknik Direktör Metin Dinçol, "Haftalardır bu maça hazırlanıyorduk. Zor bir maçtı. Antep her zaman bize karşı sert oynamıştır, biz de onlara karşılık verdik. Bizim üst sıralarda yer alabilmemiz için bu maçı mutlaka almamız lazımdı. O yüzden hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Bunu da sahaya yansıttık ve bir takım oyunu oldu. Taraftarımız da geldi, onlara da çok teşekkür ediyoruz. Tüm takımı kutluyorum. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne de hayırlı olsun. Hedefimiz öncelikle ilk 8 takım arasında kalmak. Daha sonra da üst sıralarda olup avantajlı bir duruma geçmektir. O yüzden her maç çok önemli, bundan sonraki maçları da inşallah bu havayla kazanırız, üst sıralarda yer alırız" dedi.