EĞİTİM - 19 Aralık 2018 Çarşamba 10:37

“Milli teknolojilerimizi daha da geliştireceğiz”

A
A
A
“Milli teknolojilerimizi daha da geliştireceğiz”

Günümüz sorunlarından önem teşkil eden bir konu da Siber Güvenlik. Bu konuya her zaman önem veren ve çalışmalarını sürdüren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Siber Güvenlik Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Naci Ünal, “Sektörden gelen sorunlara çözüm bulacağız” dedi.

Siber Güvenlik konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla dün düzenlenen ‘Verinin Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun yeri’ paneli, BAU Beşiktaş kampüsünde gerçekleşti. 2 oturumdan oluşan panelin ilk oturumunda, ‘Kişisel Verileri Koruma Kanunu’ nedir?, ‘Uygulamada neler ile karşılaşılıyor?’, ‘Siber Güvenlik sistemi ile bunlarla nasıl başa çıkılır?’ başlıklı konular tartışılırken ikinci oturumda ise ‘Bilgisayar sektöründe ve bilgisayar sektörü temsilcilerine ne gibi etkileri var ve nasıl önlemler alınılabilir’ konuları ele alındı.
 

“Sektörün sorunlarına çözüm bulacağız”

Günümüz dünyasında her ortamda, her türlü veri ile uğraşıyoruz diyerek cümlelerine başlayan Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Naci Ünal, “Herhangi bir yerde banka hesabı açtığınızda, alışveriş yaptığınızda, kredi kartı veya cep telefonu kullandığınızda size ait birtakım verileri paylaşıyorsunuz. Bu verileri paylaşırken de farklı kurumlara yayılabilmesine sebep olabiliyorsunuz. Burada da ‘Kişisel Verileri Koruma Kanunu’ devreye giriyor. Panelimizin konusu; ‘Kişisel Verileri Koruma Kanunu nedir?’, ‘Uygulamada neler ile karşılaşılıyor?’, ‘Siber Güvenlik sistemi ile bu sorunlarla nasıl başa çıkılır?’ ‘Menfi sonuçlarından en az zararla nasıl etkilenilir?’” dedi. 

Panelin 2’nci kısmında ise ‘Bilgisayar sektöründe ve bilgisayar sektör temsilcilerine ne gibi etkileri var?’, ‘Nasıl önlemler geliştirebilir?’ konularının konuşulacağını söyleyen Ünal, “Üniversitemizin Siber Merkezi ve Büyük Veri Merkezi’nin ortaklaşa yaptığı bir faaliyet. Burada ki esas hedefimiz; Sektörden gelen sorunlarla öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizi karşı karşıya getirip daha sonra yapacağımız bir takım projeler ile kalıcı çözüm üretmek. Bunları yaparken de akademik çalışmaları baz alacağız. Üniversitemizde, Büyük Veri Merkezi’miz, Siber Güvenlik, Blockchain Merkezimiz ve Yüksek Lisans Programlarımız var. Dolayısıyla akademik çalışmalar ile sektörün sorunlarına çözüm bulmayı umut ediyoruz. Üniversite olarak temel bilimler alanında, mühendislik alanında, Sosyal Bilimler alanında sağlam adımlar ile gidiyoruz. Bu edindiğimiz akademik tecrübeler ile gelişen teknolojiyi bir araya getirmemiz lazım. Çünkü gelecek bu teknolojilerin içerisinde. Gençlere dokunarak bu konuda milli teknolojilerimizi daha da geliştirerek ‘Bizde varız’ demek istiyoruz” diyerek cümlelerini sonlandırdı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.