EĞİTİM - 30 Eylül 2015 Çarşamba 10:53

Öğrencilerin başarısı için 3 faktör

A
A
A
Öğrencilerin başarısı için 3 faktör

Gökkuşağı Koleji Kurucusu Abdülkadir Gayretli, 28 Eylül’de ders başı yapan 18 milyon öğrencinin eğitim hayatlarında başarılı olabilmeleri için üç önemli faktöre dikkat çekti. Gayretli; öğretmen, aile ve okulun birlikte hareket ederek öğrenciyi motive etmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve liseye giden 18 milyonu aşkın öğrenci için ders zilinin çalması beraber 3 aylık yaz tatili sona erdi. Öğrencilerin yeni döneme daha kolay adapte olabilmeleri için öğretmen, aile ve okul faktörlerinin önemine dikkat çeken Gökkuşağı Koleji Kurucusu ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Öğretmen, aile ve okul faktörleri güzel bir şekilde tamamlandığı takdirde yapılamayacak hiçbir şey yok” dedi.

Başarıya giden yolda öğretmene düşen görevlere de vurgu yapan Abdülkadir Gayretli, “Öğretmenler; öğrencilerini motive etmeli, ders içeriklerini video ve slayt gibi araç gereçleri kullanarak göstermeli, öğrenmede kalıcı olan ‘örnekleme’ metodu kullanılmalı. Özellikle belli bir yaşın üzerindeki öğretmenler de emekli olarak okulları bilgisayar ve diğer elektronik cihazları çok pratik şekilde kullanabilen genç öğretmenlere bırakmalı. Ayrıca dersi müfettişe ya da çeşitli denetim mekanizmalarına değil, öğrenciye yönelik hazırlamalılar. Artık hem kolejlerdeki hem de devlet okullarındaki öğrenci sayıları oldukça düştü. Öğretmenler en fazla 30 kişilik bir öğrenci kitlesine hitap ediyorlar. Bakanımız Nabi Avcı’nın gayretleriyle Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci sayılarını her geçen gün düşürüyor. Bu da kaliteyi arttırıyor” dedi.

VELİLERE DÜŞEN GÖREVLER
Öğrencilerin başarısı için velilerin bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Abdülkadir Gayretli, “Veliler, öğrencileri yarış atı olarak görmemeli. Kendi öğrencisinin psikolojik yapısını, isteklerini ve kabiliyetlerini göz önünde tutarak hareket etmeliler. Bunun olmaması hayal kırıklığı yaşatır. Bu nedenle aileler, çocuklarını yetenek ve isteklerine en uygun şekilde yönlendirmeliler” dedi.

KASIM’DAKİ TEOG’A DİKKAT
Kasım ayında yaklaşan TEOG sınavının önemini vurgulayan Abdülkadir Gayretli, “Bundan sonraki dönemde öğrencilerimizi zor bir dönem bekliyor. 3 buçuk aylık bir tatilin sonunda kısa zamanda adapte olarak başarı elde etmeleri biraz zor görünüyor. Bu nedenle öğrencilerin aile desteğiyle birlikte sistemli şekilde adapte olarak çalışmaları gerekiyor. Biz öğrencilerimize ders çalışırken başka hiçbir şeyle meşgul olmamaları tavsiyesinde bulunuyoruz. Telefon, televizyon ve bilgisayarla ilişkilerini keserek dersleriyle baş başa kalsınlar. Telefonla ilgilenerek 5 saat çalışmalarındansa sadece derse konsantre şekilde 1 saat çalışmaları daha verimli olacaktır. Önemli olan çok değil, az ve öz çalışmak” diye konuştu.

ULUSLARARASI SİSTEMLER DİKKAT ÇEKİYOR
Eğitimde Cambridge International School ve IB (Uluslararası Bakalorya) sistemlerinin önemine dikkat çeken Abdülkadir Gayretli, “Gökkuşağı Koleji olarak Cambridge International School ve IB (Uluslararası Bakalorya) eğitim sistemlerini uyguluyoruz. Bu sayede öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim vermeyi hedefliyoruz. Öğrenciler yıllardır öğrenemediği İngilizceyi bu uluslararası sistemlerle 6-8 ay içerisinde öğreniyor. Milli Eğitim’in de bu sistemlere geçmesi eğitimde kalitenin çıtasını çok daha yukarıya taşır” dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig’de ilk yarı sona erdi Trendyol 1. Lig’de sezonun ilk yarısı bugün oynanan karşılaşmayla tamamlandı. Amed Sportif Faaliyetler 39 puanla zirvede yer alırken, Pendikspor 37 puanla 2. sırada tamamladı. Trendyol 1. Lig’in 19. haftasının kapanış maçında Adana Demirspor ile İstanbulspor, Hatay’da karşılaşırken İstanbul ekibi sahadan 5-1’lik galibiyetle ayrıldı. Haftaya lider giren Pendikspor’un evinde Esenler Erokspor ile berabere kalması sonrası Amed Sportif Faaliyetler, Iğdır Futbol Kulübü’nü 3-0 yendi ve liderlik koltuğuna oturdu. Play-off hattında yer alan iki takımın karşılaşmasında Erzurumspor FK, Çorum FK’yı tek golle yendi ve üst üste 2. galibiyetini elde etti. Son 5 maçında 13 puan toplayan Diyarbakır ekibi Amed SF, 39 puanla zirvede yer alırken, Pendikspor’un 37 puanı bulunuyor. Bu iki takımı 34 puanlı Esenler Erokspor takip ederken, Erzurumspor FK 33 puanla haftayı 4. sırada kapattı. 32 puanı buluanan Bodrum FK ve Çorum FK ile 30 puana sahip Iğdır FK, play-off hattında yer alıyor. Küme düşme hattında ise 21 puanlı Sarıyer ve Ümraniyespor ile 6 puanlı Hatayspor ve FIFA’dan puan silme cezaları bulunan eksi 28 puanlı Adana Demirspor var. Ligde 20. hafta karşılaşmaları 9, 10, 11 ve 12 Ocak tarihlerinde oynanacak. Ligde 19. hafta oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şöyle: Sakaryaspor: 0 - Manisa FK: 2 Sivasspor: 2 - Bandırmaspor: 0 Sarıyer: 1 - Bodrum FK: 1-0 Van Spor FK: 4 - Hatayspor: 0 Pendikspor: 0 - Esenler Erokspor: 0 Serik Spor: 1 - Boluspor: 4 Ankara Keçiörengücü: 3 - Ümraniyespor: 1 Erzurumspor FK: 1 - Çorum FK: 0 Amed SF: 3 - Iğdır FK: 0 Adana Demirspor: 1 - İstanbulspor: 5
Zonguldak Zonguldak’ta korkutan yangın: İtfaiye ekipleri faciayı önledi Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde 3 katlı bir binada çıkan yangın paniğe neden oldu. Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin zamanında ve etkili müdahalesi sayesinde alevler, binadaki diğer dairelere ve çatıya sıçramadan söndürüldü. Edinilen bilgiye göre yangın, Kozlu ilçesi Merkez Mahallesi Turuncu Sokak üzerinde bulunan 3 katlı ve 6 daireli bir apartmanda meydana geldi. Binanın bir dairesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Daireden yükselen dumanları gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangına hızla müdahale etti. Binanın yoğun yerleşim bölgesinde olması ve bitişik dairelerin bulunması nedeniyle büyük tehlike atlatan mahalleli, itfaiyenin çalışmasını korku dolu gözlerle izledi. İtfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alarak yangının binanın çatısına ve diğer 5 daireye sıçramasını engelledi. Emipler, yangını tamamen söndürdükten sonra soğutma çalışması yaptı. Yangın sırasında polis ekipleri sokak üzerinde geniş güvenlik önlemleri alarak vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Yangında can kaybı yaşanmazken, yanan dairede maddi hasar meydana geldi. Ekiplerin yangının çıkış nedeniyle ilgili başlattığı inceleme sürüyor.