DİĞER SPORLAR - 23 Ocak 2018 Salı 15:39

Ömrünü amatörlere adayan Başkan Mehmet Morgül

A
A
A
Ömrünü amatörlere adayan Başkan Mehmet Morgül

Mersinliler ve özellikle de Erdemli'de spordan bahsettiğinizde ilk karşınıza çıkan ve tek isim Mehmet Morgül. Mehmet Morgül kimdir diye Erdemli Spor Kulübü'ne gittik ve kendisini ziyaret ettik. İHA olarak Erdemli Spor Kulübü Başkanı Mehmet Morgül’e, bir dokunduk bin ah işittik. İşte Morgül'ün o açıklamaları

Tek branşla başladıkları 35 yıllık serüveninde 12 branşta 600 sporcularının olduğuna dikkat çeken Başkan Morgül; “Amatör bir ruhla ve sevdayla amatör sporlarda bir şeyler yapabilir miyiz diye bir kulüp kurduk ve 35 senedir aralıksız çalışıyoruz. Çok büyük maddi sıkıntılardan geçtik. bir ara kulübü nasıl yürüteceğiz diye karamsarlığa düştük, ama hiç yılmadık. Cebimizden para verdik, zamanımızdan verdik, ailemizi ihmal ettik, çok şükür bugünlere geldik. 32 yıllık başkanlığım süresinde en çok mutlu olduğu şey, yetenekli sporcularımızın profesyonel anlamda spor hayatlarına devam etmeleri... Yaşadığımız bu mutluluğun tarifini anlatamam. Yüzlerce sporcu yetiştirdik. Şampiyonlar çıkardık. Futbolla başladığımız kulübümüzde şu anda 12 branşa 600 sporcumuza spor yaptırıyoruz. Bunun mutluluğunu tarif etmek imkansız” diyerek sevdasının ilk günkü gibi devam ettiğine dikkat çekti. 

Ömrünü amatör sporlara adayan Morgül, belediyeden de bir katkı almadıklarını onların da doğal olarak kendi kulüplerine yatırım yaptığına dikkat çekerek;

“Erdemli Belediyesi'nden yardım alamıyoruz. Belediyenin de kulübü var. Spor Toto 350 tesis sloganıyla yola çıktı. Bizde projemizi ve hibu güne kadar neler yaptık derdimizi anlattık. Sağ olsun Spor Toto bu sene bize yardımcı oldu. Amatörlere destek veren kimsede yok. Spor Toto’nun yaptığı yardımla spora daha çok yatarım yaptık ve futbolun haricinde güreş, atletizm, oryantiring, wuşhu, muay tahai, kick boks, jimnastik, tenis, bisiklet, karate, taekwondo ve boks branşlarında müsabakalar katılıyoruz. Tek amacımız var. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, gençleri kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan korumak. Bunu da ancak spor yaptırarak yapabiliyoruz. Spor yapan nesil, sağlıklı bir nesil oluyor. Bu gençleri toplamak hiç de olay bir iş değil. Bu işe sevdalı olmazsanız, bir iki sene yapar bırakırsınız. Çünkü; burada para yok, burada fedakarlık var. Erdemli Spor Kulübü yaptıklarımızın karşılığını yaşadığımız şampiyonluklarla alıyoruz. Birçok başarılara imza attık” diyerek başarıların kendilerini kamçıladığını söyledi.

Kulübün bugünlere gelmesinde en büyük paylardan birinin de şu anda Balıkesir Vali Yardımcısı İsmail Demirhan olduğuna dikkat çeken Morgül; “ İsmail Bey Erdemli Kaymakamlığı döneminde bizlere çok destek verdi. İsmail Beyin Kaymakamlığı zamanındaki desteği ile çok sayıda gencimizi spora başlattık. Kendisini Erdemli halkı halen çok seviyor. Valimizden ve kaymakamımızdan aldığımız destekler bizleri motive ediyor. Biraz da para desteği olursa çok daha fazla gençlerimize spor yaptıracağız. Erdemlinin nüfusu 150 bini buldu. Şu anda bir amatör takımız ama ışıkla sahamız var. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Mehmet Morgül İhlas Haber Ajansı Spor Müdürü Mustafa Karagöl'e kulübün flama, atkı ve formasını hediye etti. 

Hüseyin Kar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Enişteye yeğenine istismar davasında 15 yıl hapis cezası Zonguldak’ta 13 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan enişte, 15 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karadeniz Ereğli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 yaşındaki M.D.’ye cinsel istismar suçundan yargılanan H.K. hakkındaki kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, sanığa 15 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası verdi. Yaklaşık 15 ay süren davanın ardından açıklama yapan anne Yasemin D. ve baba Volkan D., kararın başkalarına da emsal teşkil ettiğini söyledi. Adaletin yerini bulduğunu belirten Yasemin D., kızının okulundaki rehber öğretmenin durumu fark ederek polise bildirmesiyle konudan haberdar olduklarını ve sürecin başladığını söyledi. Yasemin D., sanığın dört ayrı suç dosyasından yargılandığını belirtti. Aile hukuk mücadelesine devam edecek Yasemin D., kızının bu süreçte büyük bir cesaret örneği sergilediğini ifade ederek, "Kızım Ereğli’de bir okula gidiyordu. Rehber öğretmeninin şikayeti üzerine karakoldan çağrıldık. Kızımın eniştem, öz ablamın eşi tarafından istismar edildiği bilgisini karakoldan aldık ve zorlu süreç bizim için başlamıştı. Tam olarak 1 sene 3 ay olmuştu bu süreçte. Bu süreçte gitgellerimiz oldu. Sonrasında bugün adaletimiz şaşmadı, beklediğimiz karar çıktı. Çok şükür çocuğa istismar suçundan kendisi 15 yıl 7 ay ceza aldı. Adalet bir kere daha yerini buldu. İnanıyorduk yüce adalete. Hiç şüphemiz yoktu bu konuda. Bu konuyla alakalı davalarımız devam etmekte. Bir üst mahkemelere müracaatlarımız söz konusu. Yetkililere gerekli cezaların verilmesini, bu cezalarda indirim olmamasını talep ediyorum. Benim kızım kahraman. Adını söylemekten çekinmeyeceğim. Benim kızım bir kahraman, çünkü o boyun bükmedi, susmadı. Tehdit edildi, annesinin öldürülmesiyle tehdit edildi. Babasının öldürülmesiyle tehdit edildi. Ama kızım eninde sonunda uzun bir süreçten sonra kendi özgüvenini toplayarak konuşmaya karar verdi" dedi. "Kimse korkmasın" İstismar vakalarında sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan anne Yasemin D., ailelere uyarılarda bulundu. Yasemin D., "Hiç kimse korkmasın. En ufak bir istismar edildiğinde hemen annelerine, babalarına, gerekli mevkilere, polis olur, jandarma olur mutlaka gitsinler çekinmesinler. Adalet er ya da geç yerini buluyor. Bundan hiç şüpheleri olmasın. Annelere, babalara da şunları söylemek istiyorum. En önemlisi olarak bunu söylemek istiyorum. Aman amcasıdır öpsün. Aman eniştesidir sevsin. Aman gezmeye götürsün demesin. Biz böyle yaptık. Aman eniştesidir, iyi geliyordur dedik gönderdik. Çok samimiydik. Sonucunu çok ağır ödedik ama çok şükür gereken cezayı aldığını düşünüyorum. Davanın burada kapanmayacağını, yargı sürecini de diğer açtığımız davalarla devam ettireceğimi bildirmek istiyorum. Daha üst mahkemelere gideceğiz. Başka davalardan şikayetçi olacağız. Bu kişinin sadece benim kızımla da tabii ki kalmadığını şu anda sadece söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.