SAĞLIK - 04 Mayıs 2012 Cuma 14:36

Petrol banyosu ile şifa buluyorlar

A
A
A
Petrol banyosu ile şifa buluyorlar

Azerbaycan'ın Naftalan Kenti'nde başta sedef olmak üzere cilt ve eklem hastalıklarına iyi geldiğine inanılan kaplıcalara olan ilgi giderek artıyor. Bölgeye her yıl Rusya ve Avrupa ülkelerinden 15 bin kişi şifa aramaya geliyor. Ancak kaplıcalara gelenler, suda değil, ham petrol içinde banyo yapıyor.

MÜCAHİT ERDOĞAN
GENCE

Naftalan'daki Çınar Hotel ve Sağlık Merkezi en yoğun ilgiyi toplayan tesislerin başında geliyor. İstanbul'dan uçakla 2 saat mesafede olan tesislere ulaşmak çok kolay. Onur Hava Yolları Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri İstanbul'dan Gence'ye sefer yapmaya başladı. Gence'den tesislere ulaşmaksa 40 dakikayı buluyor. Tesise gelenler 12 doktor tarafından detaylı sağlık kontrolünden geçiriliyor. Yapılan kan ve doku tahlillerinin ardında hangi hastaya ne tür tedavi uygulanacağı belirleniyor. Merkezde baştasedef olmak üzere cilt hastalıkları, kulak burun boğaz ve diş hastalıkları tedavi edilebiliyor. Burada cerrahi operasyon aşamasına gelmemiş olan bel fıtığı vakaları da petrolle yapılan fizik tedavi ve masajla iyileştiriliyor. Bunun yanı sıra petrolle cilt güzelliği için yüz maskesi yaptıranlar da çoğunlukta. Kronik eklem ağrıları, kireçlenme ve eklem romatizmaları için de özel tedavi yöntemleri uygulanıyor. Ayrıca tesisler kısırlık tedavisi için de çocuğu olmayanların akınına uğruyor. Bugüne kadar 7 çifttesislerde gördüğü tedavinin ardından çocuk sahibi olduğu ve işletmecilere teşekkür mektubu gönderdikleri öğrenildi.

DÜNYADA İLK VE TEK

3 yıl önce kurulan tesislerin sahibi İzmirli İşadamı Turgay Arı, "Tesisimiz 170 odalı ve 5 yıldızlı kalitede hizmet veriyor. Temel amacımız yanmayan bir petrol türü olan Naftalan ile tedavidir. Bu dünyada sadece Naftalan Bölgesi'ndeki 12 kuyuda çıkan, içerisinde tedavi edici yüksek terkibi bulunan bir petrol türü. Yaptığımız tedavi ve bu tesisler dünyada ilk ve tektir. Çok özel olan bu petrolü müşterimizin girdiği küvete doldurarak tedaviyi uyguluyoruz. Burada dozaj tedavi alan kişinin rahatsızlığınınderecesine göre, yarım küvet veya tam küvet olarak ayarlanıyor. Her seans 10 dakika sürüyor. Tedavide başarı oranınız yüzde 95'dir. Bu Azerbaycan resmi sağlık kuruluşları ve itibarı yüksek uluslar arası sağlık teşkilatlarınca da tescil edilmiştir " dedi.


DEVE PETROL KUYUSUNA DÜŞÜNCE ŞİFA BULUNDU
Arı, Naftalan'ın ilginç hikayesini, "Bundan 600 yıl önce İpek Yolu üzerinde olan Naftalan'dan Kabil'e giden deve kervanlarıyla gider tüccarların develerini biri hastalanıyor. Çok çelimsiz halde yere yığılıyor. Kervan yola devam ederken deve hızlarını kesmesin diye orada bırakıyorlar. Bir ay sonra geri döndüklerinde sahibi olan çoban tek başına yürüyen bir deve görüyor. Yakından bakınca devesini tanıyor, ancak devede hastalıktan eser kalmadığını görünce şaşkına dönüyor. Devenin katran gibi siyah bir yağlakaplı olduğunu görünce de araştırıyor ve petrol kuyusuna düştüğünü öğreniyor. Kuyudan çıktıktan sonra üzerinden kalan petrol devenin iyileşmesine sağlıyor ve o günden beri petrol tedavide kullanılıyor" diye anlattı.

PERSONELİN ÇOĞU TÜRK

Etrafı ormanlarla çevrili tesislerde sauna, Türk hamamı, fitness salonları, açık ve kapalı yüzme havuzları bulunuyor . Personelin çoğunluğu Antalya'daki 5 yıldızlı otellerden transfer edilmiş, deneyimli turizm elemanları. Hal böyle olunca tesislerdeki yemekler de Anadolu mutfağının birbirinden leziz tatlarından oluşuyor. Tesislerde 15 günlük kürler uygulanıyor. 15 gün boyunca tesislerin yeme, içme, konaklama dahil bütün imkanlarından yararlanan iki kişi bin 100 Avro' ya tedavi oluyor.Naftalan Bölgesi'nde 12 özel kuyudan çıkan petrolün karbon bileşimi yüzde 63 oranında insan vücudundakiyle tutuyor. Normal petrolde ise yüzde 3 uyum var. İnsan DNA'sıyla bu petrol türevlerinin DNA'sı da örtüşüyor. Bunun sebebiyse petrolün milyonlarca yıl toprak altında kalan canlı organizmaların çürümesiyle oluşması. Petrolle dolu küvet içindeki 10 dakikalık banyo seansından sonra kürden çıkanların vücudundaki petrol ayakkabı çekeceğine benzer bir aletle sıyrılıyor. Daha sonra duşa girilerek vücuttamamen temizleniyor. Ancak petrol 3 ay boyunca vücuttan çıkmaya devam ediyor. Bu yüzden kürü tamamlayanlara beyaz giymemeleri tavsiye ediliyor. Ayrıca kürden sonra tedavinin başarılı olması için 6 ay boyunca alkol alınmaması gerekiyor.


"YÜZÜMÜ TEKRAR KAZANDIM"
Yakalandığı sedef hastalığı yüzünden 7 yaşından beri aynalara küsen 27 yaşındaki Rus Yetko Maria, "Bir bayan için güzel görünmek her şeyden değerlidir. Ülkemde bu çok daha önemli. Çocukluğumdan beri çok sıkıntılar çektim. Derim döküldüğü için hiç kimse bana yaklaşmak istemiyor, hiç arkadaş edinemiyordum. Burayı internette gördüm, araştırdım ve tedaviye karar verdim. Şimdi yüzümü geri kazandım. Çok mutluyum" dedi.

Yüz estetiği için Ukrayna'dan gelen Elena Karsikova, petrolle yüz maskesi yaptırıp seansın bitmesini beklerden, "Burayı daha önce gelen arkadaşlarım çok övdüler. Ben de yüzümü güzelleştirmek için buradayım. Her şey yolunda gidiyor. İyi bir sonuç alacağıma inanıyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.