ASAYİŞ - 28 Temmuz 2014 Pazartesi 15:27

Polis aracı devrildi: 3 yaralı

A
A
A
Polis aracı devrildi: 3 yaralı

Ankara’da bir otomobille çarpışan polis aracı yan yatarak durabildi. Emniyet aracındaki 2 polis memuru ve dilenci yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Etlik Mehterler Sokak ile Çerçi Sokak kavşağında meydana geldi. Yusuf A. yönetimindeki 06 A 29520 plakalı polis aracı ile Burhan A. idaresindeki 06 AC 3382 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan polis aracı yan yatarak durdu. Araçta bulunan polis memurları Yusuf A., Cengiz B. ile dilenci olduğu öğrenilen Fatma Ç. yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Kaza yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ambulansta yaptıkları ilk müdahalenin ardından polis memurları Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis memurlarının ve dilenci kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Yan yatan polis aracı düz konuma getirildiğinde araçtan silah ve belgeler yola düştü. Meslektaşları tarafından toplanan silah ve belgeler diğer polis aracına nakledildi.

Kazaya karışan sürücü Burkay A., “Süratli geliyordu bizim hızımız fazla yoktu. Biz çarpmış olsaydık havaya hava yastıkları açılırdı. Bizi sürükleyip buraya kadar getirdi. Biz araçta 5 kişiydik. Polis aracındakileri vatandaşlar kurtardı” dedi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

ÖMER ÇETİN
ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer Muğla’nın Bodrum ilçesinde panele katılan Sumud hareketinin önde gelen ismlerinden aktivist Ayçin Kantoğlu, Gazze’ye yönelik insani yardım ve ablukanın kırılması amacıyla yürütülen Sumud hareketinin, ilkbahar aylarında yeniden yola çıkacağını açıklandı. Aktivistler, yeniden Gazze’ye ulaşmak için sivil insiyatifle hazırlıkların başladığını duyurdu. Bodrum’da Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Yeniden Sumud ve Gazze Gerçeği" başlıklı panelde, aktivist Ayçin Kantoğlu, sanatçı Fethullah Badem ve yazar Mehmet Ercan, Gazze’de yaşanan insani drama ve Sumud hareketine ilişkin deneyimlerini paylaştı. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. Program, İstiklal Marsı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Etkinlikte, Gazze’de yaşananlara ilişkin hazırlanan video katılımcılara izletildi. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde konuşan aktivist Ayçin Kantoğlu, hem geçmişteki Sumud sürecinin değerlendirileceğini hem de yeni yolculuğun müjdesinin paylaşıldığını belirterek, "Yeniden Sumud ilkbaharda yola çıkacak. İsrail, ateşkese rağmen agresif ve saldırgan tutumuna ara vermedi. Ölümlerin önüne geçilemedi, beklenen insani yardım koridoru hala açılamadı. Sivil insiyatif bir kez daha Gazze’ye ulaşmanın, ablukayı kırmanın yollarını arayacak" dedi. Gazze’de yaşananların, yaşadıkları zorlukların çok ötesinde olduğunu vurgulayan Kantoğlu, "Zorlu bir yolculuktu. Akdeniz’i fındık kabuğundan teknelerle geçmenin getirdiği ciddi bir mücadele vardı. Güçlü bir düşman var ama yenilmez değiller. Halkların iradesi Birleşmiş Milletleri ve devletleri görevlerini yapma noktasında baskılayacaktır. Bizim için as olan Filistin’in özgürlüğü ve selametidir. Daha kalabalık gitmeyi planlıyoruz. İlkinde yaklaşık 1 milyon başvuru vardı, ikincisinde bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.