EĞİTİM - 25 Ocak 2019 Cuma 10:46

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Giderek artan bilimsel yayın performanslarımız akademik başarılarımızın bir göstergesi”

A
A
A
Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Giderek artan bilimsel yayın performanslarımız akademik başarılarımızın bir göstergesi”

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, tüm dünyada bilimsel anlamda kabul gören ‘Web Of Science’ ve Scopus veri tabanı kullanılarak belirlenen, üniversitelerin indeksli yayın sıralamasında üçüncü sırada yer almalarının, Üniversite olarak bilimsel yayın performanslarının 2018 yılında arttığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Tüm dünyada bilimsel anlamda kabul gören ve araştırmacılara onbinlerce makale sunan Web of Science ve Scopus’ta taranan dergilerde Girne Üniversitesi, öğretim elemanları 2018 yılında Web of Science (WOS) ve Scopus’ta uluslararası indekslerde taranan dergilerde, 120’nin üzerinde yayın yaptı. Bu rakamlarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 19 üniversite arasında üçüncü sırada yer aldığı belirtildi. 2018 yılı içerisinde Türkçe dilinde 3 kitap, uluslararası yayınevleri tarafından da yayınlanmış ikisi bilimsel, biri ders kitabı olmak üzere 6 kitap basıldı.

Elli dört bildiri sunumu gerçekleşti

Girne Üniversitesi öğretim elemanları ulusal ve uluslararası 17 konferansın düzenlenmesi ve düzenleme komitelerinde yer almalarının yanı sıra, yurt dışında Web of Science veya Scopus tarafından taranan ulusal ve uluslararası konferanslarda da 54 bildiri sunumu gerçekleştirdi.

Prof. Dr. İlkay Salihoğlu: “Üniversite olarak bilimsel yayın performansının 2018 yılında arttığının bir göstergesidir”

Üniversitelerin akademik camiada başarılarını gösteren en önemli kriterlerden biri indeksli dergilerde yayınlanan makale sayıları olduğunu belirten Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, tüm dünyada bilimsel anlamda kabul gören ‘Web Of Science’ ve Scopus veri tabanı kullanılarak belirlenen ülkemizdeki üniversitelerin indeksli yayın sıralamasında üçüncü sırada yer almalarının, Üniversite olarak bilimsel yayın performanslarının 2018 yılında arttığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Salihoğlu, “Girne Üniversitesi Öğretim Elamanları 2018 yılında beklenen bilimsel etkinlik başarı sınırlarının üzerine çıkmayı başarmıştır. Bunu gerçekleştirirken hareket noktası Üniversite misyon, vizyon ve hedeflerinde yer alan stratejileri oldu. Bahse konu stratejiler arasında yer alan uluslararası tanınmışlık, bölgesel ve evrensel liderlik hedefi, eğitim, araştırma ve toplumsal ihtiyaçlara bütüncül yaklaşım, yükselen eğitim kalitesi, toplumla bütünleşme, insan öncelikli, etik değerler ve “Evrensel İnsan Hakları”, toplum ve insanlık refahını yükseltebilmek gibi kılavuz hedefleri gerçekleştirmek için bilişsellik ön plana çıkmıştır. Bunun sonucunda arzu edilen bilimsel başarı hedeflerine doğru ilerlememiz mümkün oldu” dedi.
Katkı sunmaya devam edeceklerini aktaran Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, “Bu süreçte emek veren tüm akademik personele teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi ki bu başarı yeterli olmayıp, uluslararası standartlar ve üzerinde bilgi üretmek en önemli hedeflerimiz arasındadır. Bunun aksi, başkaları tarafından üretilen ve güncelliğini yitirmiş bilgilerle donanmış elemanlar yetiştirmekten öteye geçilemeyecek bir gerçektir. Tecrübeli saygın akademisyenlerimiz, daha fazla sayıda kaliteli makale yayımlamaları için genç akademisyenlere yardımcı olarak üniversite sıralamalarında üst sıralara yükselmesinin hızlandıracaktır. Bilimsel başarıya ulaşmanın koşullarının başında en az eğitim kadar bilimsel araştırmalara önem vermenin farkında olmak da önem arz ediyor. Eğitimi bilimle harmanlayıp üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanarak sözlerini sonlandırdı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.