SPOR - 20 Nisan 2017 Perşembe 20:13

Riekerink: 'Sneijder gelecek sezon da Galatasaray'da kalacak'

A
A
A
Riekerink: 'Sneijder gelecek sezon da Galatasaray'da kalacak'

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Hollandalı yıldız Wesley Sneijder’in önümüzdeki sezon da Galatasaray’da kalacağını açıkladı.

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Jan Olde Riekerink, TRT Radyo Haber’de yayınlanan Açık Tribün adlı programa katıldı ve Ahmet Fisunoğlu ile Bahri Havadır’ın sorularını yanıtladı. Galatasaray hakkında değerlendirmelerde bulunan Riekerink, Türkiye’den teklif gelmesi durumunda değerlendirebileceğini ifade etti.

Galatasaray’dan ayrıldığı dönemde Fenerbahçe’nin üzerinde olduklarını ve lider Beşiktaş’a da daha yakın olduklarını ifade eden Riekerink, “Ben takımdan ayrıldığımda Fenerbahçe’nin üzerindeydik, lider Beşiktaş’a da daha yakındık. Galatasaray’da şu oyuncu oynamalı şeklinde istekler almadım ve yönetim ile de aramız genel olarak iyi seviyedeydi, görevde kaldığım süre içerisinde kendi kararlarımı kendim aldım” dedi.
Sneijder’in kendi sistemi içerisinde kritik bir role sahip olduğunu dile getiren Riekerink, “Sneijder’i 20 yıldır tanıyorum ve aramızda çok iyi bir ilişki var. Benim sistemimde Sneijder’e ihtiyacım vardı ama kendisiyle de hiç taktik konuşmadık. Benim sistemime uyuyordu, Tudor’un sistemine uymayabilir, bu duruma saygı duymak lazım” şeklinde konuştu.

Galatasaray’daki transferler hakkında da konuşan Hollandalı teknik adam, “Luis Cavanda transferini ben istedim, ilk döneminde sakatlık geçirdi ve forma şansı bulamadı. Cavanda’yı scout olarak iyi bulduk, Belçika Milli Takımı’nda oynuyor ve bizim için iyi bir transferdi. Ahmet Çalık ve Garry Rodrigues’i de Galatasaray’ın geleceğini düşünerek transfer ettik” ifadelerini kullandı.

"Galatasaray başarıları hedefleyen bir kulüp"

Galatasaray’da Igor Tudor’un göreve getirilmesi hakkında konuşan Jan Olde Riekerink “Galatasaray’da iki kupa kazandım. Oyuncularla diyaloglarım çok iyiydi. Altyapı için geldim ama A Takım’ın başına geçtim. Yönetime bu fırsat için teşekkür ederim. Futbolda her zaman başarı olmuyor. Galatasaray başarıları hedefleyen bir kulüp. Kötü maçlarımız da oldu. Yönetim, başarı için yeni bir hoca kararı verdi, bunu doğal karşılıyorum” dedi.

“Türkiye'den teklif alırsam kabul ederim"

“Türkiye’den teklif alırsa gelir mi?” sorusunu yanıtlayan Riekerink, “Türkiye’de harika taraftarlar var. Türkiye’deki her şeye alıştım ve bu hayatı benimsedim. Eğer Türkiye’den bir teklif alırsam, kabul ederim. Böylesine futbolseverlerin içerinde olmak isterim” ifadelerini kullandı.

"Sneijder kiramı ödemedi, Galatasaray'da kalacak"

“Wesley Sneijder sezon sonu ayrılacak mı?” sorusuna cevap veren Hollandalı teknik adam, “Öncelikle Türk medyasında çıkan 'Sneijder, Riekerink kirasını ödedi' haberleri yalandır. Bu haberler beni bazen üzüyor. Umarım böyle şeyler bir daha olmaz. Sneijder’in bir yıl daha kontratı var. Galatasaray’dan ayrılmak gibi bir düşüncesi yok. Burada kalmayı önemli buluyor. Sneijder de eşi de mutlu burada. Futbol dünyasında ne olacağı belli olmaz ama Galatasaray’da şu an kalmayı düşünüyor” açıklamasını yaptı.

“Fenerbahçe teklif yaparsa o zaman düşünürüz”

“Wesley Sneijder, Fenerbahçe’ye gider mi? Fenerbahçe’den teklif alırsa Dick Advocaat’ın yerine geçer mi?” şeklindeki sorulara da yanıt veren Jan Olde Riekerink, “Bu tip sorulara Sneijder’in yanıt vermesi gerekiyor. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında rekabet var ama o rekabetin arasında ben yokum. Fenerbahçe’nin teklif yapacağını düşünmüyorum. Ancak bir gün Fenerbahçe teklif yaparsa, o zaman düşünürüz” diye konuştu.

“Sabri ve Selçuk hakkında konuşmam"

Sabri Sarıoğlu ile Selçuk İnan’ın arasının kötü olmasıyla ilgili konuşması istenen Hollandalı çalıştırıcı, “Sabri ile Selçuk için konuşmak doğru olmaz. Onlar içeride kalan şeylerdir. Oyuncularla ilgili konuşmak doğru olmayacaktır” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uyuşturucu soruşturmasında Ezgi Eyüpoğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı İstanbul’da ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, aralarında Ezgi Eyüpoğlu’nun da bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ünlü isimlere yönelik yürütülen ’uyuşturucu’ soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında şüpheliler Ezgi Eyüpoğlu ’kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak’ suçundan, Eser Küçükerol ile hakkında yakalama kararı bulunan Kasım Garipoğlu’nun şoförü İsmail Ahmet Akçay ’uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçundan, Yiğit Macit, Mehmet Ali Gül, Gizem Türedi ve Mehmet Güçlü ’fuhuşa teşvik ve aracılık etme’ suçundan ve Saim Macit ’ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan haklarında operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon sonucu 8 şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı. Sorusturma çerçevesinde, şüpheli Kasım Garipoğlu’nun Sarıyer’de bulunan ikametinde yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatlı tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 8 adet uyuşturucu hap, 4 parça kristal şeklinde uyuşturucu madde, 51 adet üzerinde ’Trıbu spirit’ ibaresi bulunan içerisinde uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen kartuş kutu, 5 adet uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen likit, çok sayıda uyuşturucu madde kullanmaya yarayan aparatlar ile uyuşturucu madde öğütücüsü, 9 deste üstünde ve altında yüzer dolar bulunan boş kağıtların bulunduğu deste ve 19 adet orta kısımları kesik sahte dolar ele geçirildi.
Ankara AK Parti Milli Dayanışma, kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu raporunu TBMM’ye teslim etti AK Parti Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu raporunu TBMM’ye teslim etti. AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, "Müstakil ve geçici bir kanun olması yönünde bir önerimiz var. Geçiş kanunu geçiş hukuku anlamında değil bir geçici kanun ve müstakil bir kanun bu döneme ilişkin söz konusu" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve Adalet Komisyonu raporunu teslim etti. Gül, teslim ettikten sonra yaptığı açıklamada, raporlarını Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve Adalet Komisyonu başkanı Cüneyt Yüksel ile birlikte terörsüz Türkiye’ye ilişkin AK Parti grubunun komisyondaki üyelerin katkılarıyla Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla AK Parti grubu partinin görüş ve önerilerini TBMM’ye sunduklarını belirterek, "Çok önemli bir süreç. Bu sürecin, terörsüz Türkiye süreci için kararlı, siyaset liderliği ile yol açan Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Yine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye teşekkür ediyoruz. Yine süreçteki yapıcı üslubuyla Başkanlığıyla Meclis Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş‘a çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Gül şöyle konuştu: "Rapor 15 başlıkta 60 sayfalık bir rapor. Çok yoğun bir çalışmayla tüm komisyon üyesi arkadaşlarımızın, partideki yetkili ilgili kurumlarımızla birlikte değerlendirmemizi yaptık, Meclis Başkanımıza sunduk. Burada başlıkları özetlemek gerekirse Türkiye’deki yapılan çalışmaları AK Parti’nin meseleye bakışı, bir diğer başlık AK Parti’nin döneminde atılan tarihi adımları hatırlatan çözüm arayışları, bir diğer başlık özellikle AK Parti hükümeti döneminde yapılan çözüm arayışlarına da vurgu yapan başlık. Türkiye yüzyılı ve terörsüz Türkiye bir başlık. Tespit ve teyit mekanizması olması ve bu mekanizmanın nasıl oluşacağı ne yapacağına ilişkin önerimiz bir diğer başlık. Kamu düzeni ve sürece süreç terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge. Yine ekonomik etkileri uluslararası tecrübeler ve Türkiye modeli ve bu modelin Türkiye’ye özgü Türkiye’nin kendi dinamikleri ile bu çözüme ilişkin nasıl bir model ortaya koyuyor bir diğer başlık. Müstakil ve geçici bir kanun olması yönünde bir önerimiz var. geçiş kanunu geçiş hukuku anlamında değil bir geçici kanun ve müstakil bir kanun bu döneme ilişkin söz konusu. Toplumsal uyum yine bir diğer başlığımız ve tasfiye sonrası da demokratikleşme anlamında Türkiye’nin daha ileri demokrasiye ulaşması anlamında atılması gereken adımlar sayın Cumhurbaşkanımızın Türk, Kürt, Arap hem ülkeye hem bölgeye coğrafyaya nasıl katkıda bulunduğunu anlatan terörsüz Türkiye sürecini başarıya ulaşmasını anlatan sonuç kısmı var."
Muğla ORKÖY’den kırsal mahallelere sıfır faizli 36 traktör Orman Genel Müdürlüğü, Orman ve Köy İşleri Dairesi Başkanlığı (ORKÖY) kedisi ile alınan bir iş makinesi ve 36 traktör Muğla’nın Menteşe ilçesinde düzenlenen tören ile hak sahiplerine teslim edildi. Traktörlerden 29’u Muğla, 7’si ise Aydın iline dağıtımı yapıldı. Orman köylüsünün desteklenmesi ve ekonomik olarak güçlendirilmesini amaçlayan, aynı zamanda kırsaldan kente göçün önüne geçilmesi amacıyla ORKÖY tarafından orman köylülerine yönelik yapılan hibe ve destek programı çerçevesinde gerçekleştirilen iş makinesi ve traktörlerin teslimi töreninde konuşan Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, Muğla orman Bölge Müdürlüğü olarak 2025 yılında 228 aile ve 1 tarımsal kalkınma kooperatifine toplam 98 milyon 23 bin TL kredi desteği sağladıklarını açıkladı. Türkiye’de ilk defa ORKÖY kredisi ile Ekskavatör alındı Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, "Muğla orman bölge müdürlüğü olarak orman köylümüzü ORKÖY kredileriyle desteklemeye devam ediyoruz. Muğla ilimizde, 145 aileye ve 1 tarımsal kalkınma kooperatifine 65 milyon 943 bin TL, Aydın ilimizde ise 83 aileye 32 milyon 80 bin TL olmak üzere; Bölge Müdürlüğümüzde 2025 yılında 228 aile ve 1 tarımsal kalkınma kooperatifine toplam 98 milyon 23 bin TL kredi desteği sağladık. Yapmış olduğumuz ORKÖY kredi desteklerinin yüzde 20’si (19 milyon 604 bin TL) hibe, yüzde 80’i (78 milyon 419 bin) sıfır faizle 4 ile 7 yıl arası geri ödeme planıyla verilmiştir. Bugüne kadarki verdiğimiz (süt sığırcılığı, fenni arıcılık, güneş enerjisi, traktör ve tambur) gibi ferdi ORKÖY kredi desteklerinin yanında ilk kez bir Tarımsal Kalkınma Kooperatifine iş makinesi (ekskavatör) alımında ORKÖY kredi desteği sağladık. Yemişendere-Fadıl Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ORKÖY kredi desteği ile 5 milyon 373 bin TL verilmiş olup, Kooperatifimize 1 adet 14 tonluk iş makinesi (ekskavatör) kazandırılmıştır" dedi. "Orman köylüsüne verilen desteklerde faiz kaldırıldı" Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Bu verdiğimiz desteklerde, faiz tamamen kaldırıldı. Yüzde 20’si hibe olarak kendilerine sunuluyor. Kalan kısmı da faizsiz olarak 4 yıl, 5 yıl geri ödemedi krediler sunuyoruz kendilerine. Ayrıca ev hanımlarına, sadece ev hanımlarına verdiğimiz, mikrokredi diye ifade ettiğimiz bir kredi çeşidimiz de var. 36 tane traktör inşallah yeni sahiplerini bulacak. Biz köylülerimizin bu traktörleri kullanırken kazasız belasız inşallah kendilerine veya bir başkasına zarar vermeden kullanmalarını bu vesileyle kazançlarını arttırmalarını ve mutlu ve bulundukları yerde yaşamalarını arz ediyoruz" dedi. "Alınan traktörler orman köylüsünün gelirine büyük katkı sağlayacak" Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "Muğla’nın potansiyeli yüksek, hakikaten turizm ekonominin lokomotifi olmakla beraber tarımda da, ormanda da, madende, mermercilikte, su ürünlerinde her alanda Türkiye’de ilk beşe girecek verimli sektörlerimiz var. Böylelikle tabi bu ORKÖY kredileriyle, faizsiz kredilerle verilen traktörler, yapılan diğer projeler, köylerimizin ekonomik gelirine büyük katkı yapacak ama bizim hayatımızda en önemli parçası olan ormanlarımızın da korunmasında onlara ekstra bir ayrı moral gücü olacak" dedi. Konuşmaların ardından 29’u Muğla, 7’si Aydın iline olmak üzere 36 adet traktör ve bir iş makinesinin anahtarları Vali ve diğer protokol tarafından hak sahiplerine teslim edildi.
Tekirdağ Tekirdağ’da Kasım ayında 3 bin 637 konut satıldı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2025 yılı Kasım ayında Tekirdağ’da toplam 3 bin 637 konut satışı gerçekleştirildi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan 2025 yılı Kasım Ayı Konut Satış İstatistiklerine göre, Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 7,8 oranında azalarak 141 bin 100 oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller 24 bin 234 ile İstanbul, 12 bin 706 ile Ankara ve 8 bin 540 ile İzmir olurken, en az konut satışı yapılan iller 78 ile Ardahan, 131 ile Bayburt ve 152 ile Artvin olarak kayıtlara geçti. Tekirdağ’da Kasım ayında ipotekli konut satış sayısı 752 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları aynı dönemde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,4 oranında azalarak 21 bin 499 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 15,2 olarak hesaplandı. Ocak-Kasım döneminde Türkiye genelinde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 53,5 oranında artarak 207 bin 519’a ulaştı. Tekirdağ’da diğer satış türleri kapsamında 2 bin 885 konut el değiştirdi. Türkiye genelinde Kasım ayında diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,8 oranında azalarak 119 bin 601 oldu. Toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 84,8 olarak gerçekleşirken, Ocak-Kasım döneminde diğer konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 artarak 1 milyon 226 bin 614 olarak kaydedildi. Tekirdağ’da Kasım ayında gerçekleşen 3 bin 637 konut satışının 1 bin 412’si ilk satış, 2 bin 225’i ise ikinci el satış olarak gerçekleşti. Türkiye genelindeki 141 bin 100 konut satışının 46 bin 589’u ilk satış, 94 bin 511’i ise ikinci el satışlardan oluştu.