TEKNOLOJİ - 19 Şubat 2013 Salı 17:57

Rockwell Automation, İTÜ’de laboratuvar açtı

A
A
A
Rockwell Automation, İTÜ’de laboratuvar açtı

Dünyanın en büyük endüstriyel otomasyon şirketlerinden Rockwell Automation, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde endüstriyel otomasyon ve hareket kontrolü laboratuvarı açtı.

Türkiye’de 1993 yılında kurulan, ABD’nin otomasyon konusunda lider şirketi Rockwell Automation, Türkiye’de de hem global hem de yerli markalara hizmet veren fabrika otomasyonlarında lider bir şirket. Dünyada 80’den fazla ülkede faaliyet gösteren, 6.26 milyar dolar global cirosuyla hızla büyümeye devam eden ve 22 bin kişiye istihdam sağlayan Rockwell Automation, aynı zamanda 'dünyanın en büyük endüstriyel otomasyona ve bilgiye adanmış şirketi' unvanına sahip.

Komple bir tesis otomasyonundan yönetim bilgi sistemlerine kadar geniş bir yelpazeye sahip olan sistem ve çözümleri sunan Rockwell Automation, tüketici ürünleri imalatı ve ağır sanayi alanlarında hemen her tür endüstriye çözüm üretiyor. Otomasyon sektöründe yazılım geliştirmeye de önem veren Rockwell Automation Türkiye, sadece kontrol yazılımlarını değil, aynı zamanda yönetim, üretim, planlama, optimizasyon, kalite ve performans yazılımları da üretiyor.

"2008'DEN BERİ TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ MARKALARINA HİZMET VERMEKTEYİZ"

Rockwell Automation merkezi yönetiminin, Rockwell Automation Türkiye’nin son yıllardaki hızlı büyümesine büyük önem göstermekte olduğunu ve bu sayede Türkiye’deki yatırımlarını arttırdıklarını belirten Rockwell Automation Türkiye Genel Müdürü Cenk Ceylan, “Gerçekleştirdiğimiz büyüme performansı ile Rockwell Automation Türkiye olarak dünya merkezinin ilgi odağı haline geldik. Geliştirdiğimiz otomasyon sistemleri Türkiye’de farklı sistemler ve farklı markalar ile entegre olarak çalışabilme özelliğine sahip. Bu sayede çalıştığımız müşterilerimize hem maliyet avantajı sağlıyoruz hem de istenilen her ihtiyaca yönelik hizmetler sunabiliyoruz. Türkiye’de ilk olarak global markalara hizmet vererek çalışmalarımıza başladık. 2008 yılından beri ise Türkiye’nin önemli markalarına hizmet vermekteyiz. Tüm bu çalışmalarımız ile merkezimiz ABD tarafından onaylanan bir laboratuvar bağışının İTÜ’ye yapılması konusunda da onay aldık” dedi.


İTÜ’YE YENİ OTOMASYON LABORATUVARI
Türkiye’nin büyüme potansiyelini gören ve Türkiye’deki teknik eğitimin kalitesini önemseyen Rockwell Automation, İTÜ’de otomasyon laboratuvarını faaliyete geçirdi. Açılış programına İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, şirketin Orta Doğu Bölge Direktörü Neil Enright ve Global İş Geliştirme Müdürü Joe Kann da katıldı.Açılışı gerçekleştirilen proje yatırımıyla birlikte üniversite öğrencileri, uygulamalı olarak otomasyon sistemlerinin işleyiş şekillerini öğrenebilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Pendik Belediyesinden öğrencilere sosyal tesislerde yüzde 25 indirim Pendik Belediyesi, gençlere yönelik desteklerine bir yenisini daha ekleyerek belediyeye ait sosyal tesislerde lise ve üzeri eğitim alan öğrenciler için yüzde 25 indirim uygulamasını hayata geçirdi. Belediye Başkanı Ahmet Cin, öğrencilere verilen desteğin artarak devam edeceğini belirterek, "Öğrencilere bundan sonraki süreçte indirimimiz yüzde 25 olacak. Gençlerimizin yanında olmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz" dedi. Pendik Belediyesi, gençlerin sosyal tesislerden daha etkin ve uygun fiyatlı yararlanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği uygulama ile lise ve üzeri eğitim alan öğrenciler için indirim oranını yüzde 25 olarak belirledi. "Gençlerimizin yanında olmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz" Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, gençlere verdikleri önemi bir kez daha vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Gençlere sosyal tesislerimizde yüzde 25 indirim yapacağız. Öğrencilere ve gençlere bundan sonraki süreçte indirimimiz yüzde 25 olacak. Gençlerimizin yanında olmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz." Kartlar nasıl temin edilecek? Öğrencilerin uygulamadan yararlanması için Pendik Belediyesi Mobil Uygulaması veya belediyenin resmi internet adresinden başvurularını yaptıktan sonra; Pendik Belediyesi Merkez Hizmet Binası, Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi, Pendik Engelsiz Yaşam Merkezi Kaynarca Yeni Nesil Yaşam Merkezi, Sülüntepe Şehit Burhan Öner Spor Kompleksi, Esenler Şehit Yalçın Aran Spor Kompleksi, Ahi Evran Kültür Merkezi, Yeşilbağlar Novipazar Spor Merkezi tesislerinden "Pendik Kart" almaları yeterli olacak.
İstanbul Maç esnasında top çarpan martı, kalp masajıyla hayata döndü İstanbul Yurdum Spor Kulübü kaptanı Gani Çatan, İstanbul 1. Amatör Lig Play-Off Final maçında top çarpan martıyı kalp masajı yaparak kurtardı. Geçtiğimiz hafta sonu Zeytinburnu’nda oynanan İstanbul 1. Amatör Lig Play-Off Final müsabakası ilginç anlara sahne oldu. Mevlanakapı Güzelhisar ile İstanbul Yurdum Spor’un karşı karşıya geldiği mücadelenin 22. dakikasında konuk ekibin kalecisi Muhammet Uyanık’ın ceza sahasından uzaklaştırmaya çalıştığı top, sahanın üzerinde alçaktan uçan martıya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen martıyı fark eden İstanbul Yurdum Spor’un kaptanı Gani Çatan, hızlı bir şekilde martıya müdahale etti. Çatan, yaklaşık 2 dakika kalp masajı yaptığı martıyı saha kenarında bulunan sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekiplerinin bir süre müdahalede bulunduğu martının kanatlarında çarpmanın etkisiyle hasar meydana geldiği için şimdilik uçamadığı ve tedavi altına alındığı öğrenildi. "Görür görmez ilk müdahaleyi yapmak için hemen koşarak yanına gittim" Yaşanan talihsiz olayı İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlatan takım kaptanı Gani Çatan, "İstanbul Yurdum Spor Kulübü olarak play-off final müsabakasındaydık. Şampiyonluk için çıktığımız bir müsabakaydı. Maç esnasında kalecimiz Muhammed, topu degaj vurayım derken sahada alçaktan uçan martıya denk geldi. Görür görmez ilk müdahaleyi yapmak için hemen koşarak yanına gittim. Martı, ayakları havaya dikilmiş hareketsiz bir şekilde duruyordu. O anda aklıma ilk olarak kalp masajı yapmak geldi. Ben müdahale ettikten sonra hareketlenmeye başladı. Müdahaleye devam ettim. Biraz daha kendine geldikten sonra maç için orada bulunan sağlık ekibine teslim ettim. Müsabakaya devam ettik fakat martının hayatta olduğunu ve sadece kanatlarında bir sorun olduğunu öğrendim. Kalecimiz Muhammet de bu olaydan oldukça etkilendi. Martının müdahale sonrası hayata dönmesi onu da çok sevindirdi. Şu anda tam olarak akıbetiyle alakalı bilgi alamadım. İnşallah yaşıyordur" diye konuştu. "Bu olay, şampiyonluğun önüne geçti" İstanbul 1. Amatör Lig Play-Off Finali’nde yenilerek, şampiyonluğu kaçırdıklarını dile getiren Gani Çatan, "Takım olarak güzel bir grupta sergilediğimiz performansla ikinci olduk ve play-offlara kaldık. Final müsabakası da oldukça çekişmeli geçti. Penaltılar neticesinde Mevlanakapı Güzelhisar takımına mağlup olduk. Fakat yaşanan bu olay, şampiyonluğun önüne geçti. Özellikle sosyal medyada birçok teşekkür mesajı aldım" ifadelerini kullandı. Yaşanan olay sonrası ilk yardım eğitiminin önemini daha iyi kavradığını aktaran sporcu, "Daha önce herhangi bir ilk yardım eğitimi almadım. O anda refleks olarak müdahale ettim. Bu tarz bir durumun her an her yerde karşımıza çıkacağını anladım. İlk yardım eğitimi almayı düşünüyorum. İlk müdahalenin hayat kurtardığını anlamış olduk" şeklinde konuştu. Gani Çapan, olayın ardından İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özay tarafından makamına kabul edilerek tebrik edildiğini belirtti.
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş, DEM Parti’yi ziyaret etti TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti’li Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı Meclis’teki makamında ziyaret etti. DEM Parti’li Hatimoğulları ve Bakırhan, Meclis Başkanı Kurtulmuş’u kapıda karşıladı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 35 dakika sürdü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Terörsüz Türkiye" sürecine verdiği destek nedeniyle DEM Parti’ye teşekkür ederek, "Sürecin her safhasında hem fikirlerini çok açık bir şekilde dile getirdiler hem de sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesine katkı sundular. Öncelikle şunu ifade etmek isterim; hakikaten Cumhuriyet tarihimizin en ağır meselesinin çözülmesi; silah, terör ve şiddet meselesinin çözülmesi için tarihi bir eşik aşılmıştır. Meclis komisyonu neredeyse ittifakla aldığı karar sonucunda rapor ortaya konulmuş ve raporun uygulanması içinde TBMM Genel Kurulu görev alacaktır. Öncelikle bu meselenin çözülebilmesi için karşılıklı iyi niyetin, samimi ve açık yürekliliğin fevkalade önemli olduğunun altını çizmek isterim. Hem silahların bırakılması hem örgütün feshedilmesi hem de silah bırakan örgüt elemanlarının toplumla bütünleşmesinin sağlanması için çalışmaların titizlikle yerine getirilmesi gerekiyor. Türkiye artık bu meseleyi geride bırakacaktır. Türkiye asla ve asla geriye dönmeyecektir. Bu kadar yol aldığımız ve çözüme yakın olduğumuz noktada siyaset olarak üstümüze düşeni yapacağız. Herkesin kendi yankı odasında konuşmasından daha değerli olan şey, herkesin ortak olarak ülkemizin geneline dönük olarak söz söylemesidir. Ben bunun da rapor ile birlikte başarıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Kurtulmuş’un ardından konuşan Bakırhan, "Rapora ilişkin müştereklerimiz ve katılmadığımız başlıklar vardı. Onları da Sayın Başkanı’nın söylediği gibi açık bir şekilde kamuoyu ile paylaştık ve rapora da ekledik. Bunlar raporun önemsiz olduğu anlamına gelmez aksine TBMM’de ilk defa grubu bulunan 5 parti çeşitli konularda bir mutabakat sağladı. Biz bunu önemsiyoruz. Şimdi rapordaki ayrılıkları konuşma zamanı değil tam tersine bu müşterekleri büyütmek ve Türkiye demokrasisinin önünü açarak 100 yıllık bir meseleyi çözmek gibi tarihi bir sorumluluk üzerimizde duruyor. Kürt meselesinin çözümü aslında ülkemizin yalnızca bugününü değil önümüzdeki 100 yılını kurtarabilecek bir meseledir" dedi.