DİĞER SPORLAR - 24 Ekim 2018 Çarşamba 20:42

Şahika Ercümen Dünya rekoru 55 metreyi antrenmanlarda geçti

A
A
A
Şahika Ercümen Dünya rekoru 55 metreyi antrenmanlarda geçti

Serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde daha önce kırılmayan tatlı suda dünya kadınlar serbest dalış rekorunu kırmayı deneyecek.

Dalış öncesi Şahika Ercümen, antrenör Hüseyin Cavlı, CMAS Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal, Güvenlik Amiri Uğur Tavrıseven, CMAS Gözlemcileri Marwan Harriri ve Rachid Zock CMA basın toplantısı yaparak rekor deneme antrenmanları hakkında bilgi verdiler.

Serbest Dalış Dünya ve Türkiye rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, Salda Gölü'nde yeni bir dünya rekoruna imza atmaya hazırlandıklarını belirterek, Cumhuriyet'in 95'inci yılına ithafen bu rekoru Türkiye'ye getirmek istediklerini söyledi. Ercümen, "Antrenmanlarımız çok güzel gidiyor. Umarım 25 Ekim günü (yarın) bu rekoru kıracağız. Kadınlar dünya rekoru 55 metre olarak belirlendi. Ama şu ana kadar bunu yapan çıkmadı. Bizim hedefimiz bunu en az 10 metre artırmak. Antrenörlerimiz ve uluslararası hakemlerin gözlemleriyle bu rekoru kıracağız“ dedi.
Ali Kapan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı Antalya’da meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü kadın hurdaya dönen araçtan burnu bile kanamadan çıktı Kaza, saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gazi Bulvarı üzerinde seyir halindeki Esra G.’nin kullandığı 07 CKC 146 plakalı otomobile plaka ve sürücüsü öğrenilemeyen başka bir araç yandan çarptı. Aracın sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil sürücüsü genç kadın refüjde bulunan bariyerlere çarptı. Esra G.’nin kaza yapmasına neden olan plakası öğrenilemeyen otomobil ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Hurdaya dönen araçtan yara almadan çıktı Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı ile olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekibin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekipleri araç içerisinde her hangi bir sıkışma olmadığını belirleken, otomobil sürücüsü genç kadın kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Sağlık ekipleri tedbir amacıyla Esra G.’nin sağlık durumunu kontrol ederken genç kadın durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmek istemediğini belirtti. Kaza nedeniyle Gazi Bulvarı üzerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, trafik kontrollü olarak sağlandı. Polis ekipleri kazaya sebep olarak olay yerinden kaçan otomobilin yakalanması için çalışma başlattı.