POLİTİKA - 29 Temmuz 2018 Pazar 21:24

Sarıeroğlu'dan muhalefete: 'Biri ‘küstüm oynamıyorum’ diyor, diğeri koltuğa yapışmış'

A
A
A
Sarıeroğlu'dan muhalefete: 'Biri ‘küstüm oynamıyorum’ diyor, diğeri koltuğa yapışmış'

AK Parti Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu muhalefete yüklenerek, “Birinin genel başkanı ‘küstüm oynamıyorum’ dedi, görüyorsunuz olanları. Diğer tarafında koltuğa yapışmış durumda sahadan gelen taleplere kulağını tıkamış durumda” dedi.

AK Parti Adana İl Başkanlığı’nın 89. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, “El ele vereceğiz bizler teşkilatının her kademesinde görev yapan teşkilat mensubu kardeşlerimizle beraber, gece gündüz demeden çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayıp her bir vatandaşımıza ulaşacağız ve Adana’yı AK kadroların, AK hizmetleriyle buluşturacağız” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ise seçim sonrasında güçlü ve bilimsel değerlendirmeleri yapan partinin AK Parti olduğuna vurgu yaparak, muhalefete yüklendi. Sarıeroğlu, “Birinin genel başkanı ‘küstüm oynamıyorum’ dedi, görüyorsunuz olanları. Diğer tarafında koltuğa yapışmış durumda sahadan gelen taleplere kulağını tıkamış durumda. Şu an AK Parti olarak seçime odaklanmış durumdayız. Kurumsal yapılarımızla, teşkilatlarımızla inşallah bilimsel çalışmalarımızı yaparak, milletimizin ihtiyaç, talep ve beklentilerine kulak vererek en güzel çalışmaları merkezimiz yapacaktır” diye konuştu.

Yeni hükümet sistemiyle Türkiye’yi şaha kaldıracaklarının sözünü verdiklerinin altını çizen Sarıeroğlu, “Kabinemiz, yasama içerisindeki yapı buna göre dizayn edilmiş durumda. İnşallah 18’inde de partimiz olarak büyük kongremizi yapacağız. Orada da kadrolarımızda yenileşme, Cumhurbaşkanımızın takdiriyle gerçekleşecek. AK Parti ailesi olarak kongremizden sonra Türkiye olarak güçlü ve emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi. 

Yerel seçimlere Adana olarak güçlü şekilde hazırlanacaklarını dile getiren Sarıeroğlu, hiçbir seçime hazırlıksız yakalanma gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Her zaman yeniden seçim varmış gibi ertesi günden çalışmalarını sürdüren bir partiyiz. Bu geleneğimiz geçmişten bugüne sürmüştür. Aynı şekilde Adana’da da seçim bitti, ertesi günden itibaren çalışmalarımıza var gücümüzle devam ettik” şeklinde konuştu. 

Sarıeroğlu ayrıca yeni hükümet sisteminin avantajına da değinerek, verdikleri sözleri çok hızlı bir şekilde yerine getirdiklerini kaydetti. 

AK Parti Adana İl Başkanlığı’nın 89. Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’na milletvekilleri Tamer Dağlı, Abdullah Doğru, Ahmet Zembilci, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları ve çok sayıda partili katıldı.  

Rüşan Anıl Atar - Mustafa Yusuf Kantarlı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Bozkır’da çiftçilere makine ve ekipman desteği Konya’nın Bozkır ilçesinde çiftçilere yönelik hibe destek programı kapsamında makine ve ekipman dağıtım töreni gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi çerçevesinde, ilçedeki üreticilere önemli bir destek sağlandı. "Hassas Grupların Desteklenmesi Programı" kapsamında düzenlenen törenle, toplam 65 üreticiye yüzde 100 hibe ile çeşitli makine ve ekipmanlar dağıtıldı. Dağıtımda; 19 üreticiye hamur karma makinesi, 14 üreticiye motorlu testere, 10 üreticiye salça makinesi, 15 üreticiye süt sağım makinesi ve 7 üreticiye şarjlı budama makası teslim edildi. Ayrıca, projenin "Ekonomik Yatırımlar Programı" çerçevesinde, Bozkır Süt Üreticileri Birliği’ne 9 ton kapasiteli bir süt nakil aracı, yüzde 80 hibe desteği ile kazandırıldı. Törende konuşan Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, 2018 yılında başlayan projenin bölge için önemine değindi. Seçen, "Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu iş birliğiyle hayata geçirilen bu proje, bölge çiftçisine adeta can suyu olmuştur. Proje yalnızca bir destek programı değil; aynı zamanda sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi, ekonomik çeşitliliğin artırılması ve iklim şoklarına karşı direncin güçlendirilmesi vizyonunun ilçemizdeki somut bir göstergesidir. Bozkır ilçemiz, projeden en fazla faydalanan ilçelerden biri olmuştur. Dolayısıyla Bozkır İlçe Müdürlüğümüzün ekibine teşekkür ediyoruz" dedi. Dağıtılan tarım ekipmanları ve nakil aracı ile bölge çiftçisinin üretim kapasitesinin ve verimliliğinin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve ürünlerin daha sağlıklı şartlarda pazara ulaştırılması hedefleniyor.
Edirne Edirne’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 207 bin 555’e ulaştı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Kasım ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerini açıkladı. Verilere göre Edirne’de trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 207 bin 555 oldu. Türkiye genelinde kasım ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 33 milyon 371 bin 446 olarak kaydedildi. Kasım ayında trafiğe kaydı yapılan taşıtların yüzde 52,4’ünü otomobil, yüzde 29,9’unu motosiklet, yüzde 12,8’ini kamyonet, yüzde 2,1’ini traktör, yüzde 1,6’sını kamyon, yüzde 0,6’sını minibüs, yüzde 0,4’ünü otobüs ve yüzde 0,2’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. 2025 yılı Kasım ayı sonu itibarıyla Edirne’deki 207 bin 555 motorlu kara taşıtının 86 bin 337’si otomobil, 2 bin 189’u minibüs, 1 bin 716’sı otobüs, 26 bin 218’i kamyonet, 4 bin 920’si kamyon, 50 bin 649’u motosiklet, 519’u özel amaçlı taşıt ve 35 bin 7’si traktörlerden oluştu. Edirne’de kasım ayında toplam 3 bin 714 motorlu kara taşıtının devri yapıldı. Devir işlemleri içinde 2 bin 339 otomobil ilk sırada yer alırken, bunu 536 kamyonet, 395 traktör ve 332 motosiklet izledi. Ayrıca 39 minibüs, 19 otobüs, 52 kamyon ve 2 özel amaçlı taşıtın devri gerçekleştirildi. Ocak-Kasım döneminde Türkiye genelinde trafiğe kaydı yapılan 973 bin 254 otomobilin yüzde 40,2’sinin gri renkli olduğu bildirildi. Gri renkli otomobilleri yüzde 24,9 ile beyaz, yüzde 13,3 ile siyah ve yüzde 11,6 ile mavi otomobiller takip etti.