GÜNDEM - 14 Ağustos 2017 Pazartesi 09:28

Silivri’ye Japon gelin

A
A
A
Silivri’ye Japon gelin

Silivri’nin Büyükçavuşlu mahallesinde yaşayan Fuat Erman, İstanbul’da turistik bir gezi grubunda tanıştığı Japon Tomoko Murakami ile hayatını birleştirdi.

Silivri'de yaşayan Fuat Erman, İstanbul'da tanıştığı Japon Tomoko Murakami ile evlendi. Turistik bir gezi sırasında tanışan çift, zorlu süren bir buçuk yıl sonrasında hayatlarını birleştirdi. Japonya'da nikahlarını yapan yapan çift, sonrasında Silivri'de yakınlarının katıldığı bir düğün yaptı. Silivri Büyükçavuşlu düğün salonunda yapılan düğün töreninde salon, Türkiye ve Japonya bayraklarıyla süslendi.

Aşık olduğu Japon Tomoko Murakami için 1,5 yıl Japonya’da yaşadığını belirten Damat Fuat Erman “Tomoko ile İstanbul’da tesadüfen turist kafilesinde tanıştık. Aramızda bir arkadaşlık oldu. İnternetten bir yılı aşkın bir sürede konuşmaya başladık. O bir yıl içerisinde Türkçeyi öğrenmeye çalıştı. Bir yıl aradan sonra tekrar Türkiye’ye geldi. Bir hafta süre ile burada kaldı. Ailemle tanıştırdım, hoşlanmaya başladık birbirimizden ardından ben ailesi ile tanışmak için Japonya’ya gittim. Orada çalışmak zorunda kaldım, ailesine kendimi ispatlamak zorunda kaldım, dillerini öğrenmek zorunda kaldım. Orada evliliğimizi yaptık, şimdi de burada düğünümüzü yapıyoruz.
Türk gelenek ve göreneklerine zor alışacağını belirten Japon gelin Tomoko Murakami “zor ama alışabilirim. Fuat’ı çok seviyorum” dedi. 

Yusuf Eker

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.