SPOR - 02 Ekim 2014 Perşembe 10:04

Sitespor yeni sezona merhaba dedi

A
A
A
Sitespor yeni sezona merhaba dedi

Tekirdağ Süper Amatör Lig ekiplerinden Sitespor 2014-2015 Futbol Sezonu’nu renkli bir açılış töreni ile gerçekleştirdi.

Sitespor, 2014-2015 Futbol Sezonu açılış programı Sitespor Veteranlar Takımı ile Kapaklıspor Veteranlar Takımı’nın karşılaşması ile başladı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ilk yarısında iki taraf da rakibine üstünlük kurmaya çalıştı. Maçın ilk golünü ise Kapaklıspor Veteranlar Takımı buldu. Rakip kaleye yüklenen Kapaklıspor forvetinin, Sitespor defansını bunalttığı dakikalarda kazanılan penaltıyı, 10 numaralı Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak klas bir vuruşla gole çevirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı da Kapaklıspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Sitespor Veteranlar Takımı oldu. İkinci yarının başlarında Kapaklıspor, ceza sahası içinde oluşan karambolde topu önünde bulan Sitesporlu Murat Özaydın’ın attığı golle skorda eşitliği sağladı. Sitaspor ikinci yarının ortalarına doğru kazandığı penaltıyı ise Mücahit Özkan’ın kötü vuruşu ile kaçırdı. Sitespor Veteranlar Takımı, karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Müraz Özaydın ve Ali Atıcı’nın ayağından bulduğu gollerle 3-1 öne geçmeyi başardı. Maçta başka gol olmayınca, karşılaşma Sitespor Veteranlar Takımı’nın 3-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Sitespor 2014-2015 Futbol Sezonu açılış programı, Sitespor Veteranlar Takımı ile Kapaklıspor Veteranlar Takımı’nın karşılaşmasının ardından kurban kesimi ile devam etti. Burada kısa bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Sporun din, dil, ırk ve mezhep ayrılığı yoktur. Spor evrenseldir. Spor kardeşlik demektir. Bu kapsamda tüm sporcu kardeşlerimize büyük sorumluluk düşüyor. Sahada rakiplerinin, aslında arkadaşları olduğunu unutmamalılar" dedi. Başkan Mandalı, tüm sporculara yeni sezonda başarılar diledi. 

Sitespor’un 2014-2015 futbol sezonunun açılış programına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Sitespor Kulübü Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, Kapaklıspor Kulübü Başkanı Adem Yavaş, Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, futbolcular ve çok sayıda taraftar katıldı.
Program Sitespor Vizespor hazırlık maçı ile sona erdi.

AHMET KARDEŞ
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye Ölüdeniz’de 328 milyonluk yatırımın 4. etabı tamamlandı Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye-Ölüdeniz yolunda 328 milyon TL’lik yatırımla yürüttüğü yol ve altyapı çalışmaları kapsamında 4. Etap Ölüdeniz-Kayaköy yolunda çalışmalarını tamamladı, 2. Etap Ovacık-Şehir içi güzergâhında ise çalışmalar devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye-Ölüdeniz bölgesinde başlattığı yol, altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları, mahallelerde büyük bir dönüşümle devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımlar hem ulaşım güvenliğini artırıyor hem de bölgenin turizm potansiyeline katkı sağlıyor. 328 milyon TL’lik yatırımla yürütülen 4. Etap Ölüdeniz-Kayaköy yolunda 2 bin 500 metre binder serimi tamamlanırken yatay ve düşey işaretleme çalışmaları başladı. 4. etap tamamlandı, 2. etapta çalışmalar devam ediyor 1. etap Patlangıç-Ovacık, 3. etap Hisarönü-Ölüdeniz ve 4. etap Ölüdeniz-Kayaköy yolunda çalışmalar tamamlanırken, 2. Etap Ovacık-Şehir içi güzergâhında ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2. Etap Ovacık-Şehir içi kapsamında; 7 bin metre uzunluğunda yağmur suyu hattı, kaldırım düzenlemeleri, 3 bin sıcak asfalt serimi, istinat duvarı yapımı ve dönel kavşak düzenlemeleri yapılıyor. Genel proje kapsamında 11 bin metre sıcak asfalt serimi, 4 bin 200 metre içme suyu hattı, 7 bin metre yağmursuyu hattı ve 4 bin 500 metre çelik oto korkuluk yapımı yer alıyor. Başkan Aras: "Fethiye-Ölüdeniz hattını geleceğe hazırlıyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Fethiye-Ölüdeniz hattı, hem hemşehrilerimizin günlük yaşamında hem de kentimizin turizm kimliğinde çok önemli bir yere sahip. Bu güzergahta hayata geçirdiğimiz çalışmalarla sadece yolları yenilemiyor; güvenli, konforlu ve estetik bir ulaşım altyapısını bölgemize kazandırıyoruz. Mahallelerimizin ihtiyaçlarını gözeten, çevreyle uyumlu ve uzun yıllar hizmet edecek bir dönüşümü adım adım gerçekleştiriyoruz. Amacımız, Fethiye’yi ve Ölüdeniz’i hem yaşayanlar hem de ziyaret edenler için daha erişilebilir, güvenli ve çağdaş bir noktaya taşımak" dedi.
Ordu Karadeniz’deki kar yağışı, fındık ve diğer tarım ürünlerine yaradı Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan kar yağışının fındık başta olmak üzere tarım ürünleri için yararlı olduğunu söyledi. Bölgede geçen haftalarda yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Hafta sonu ise kar yağışı 400 rakım ve üzerinde görüldü. Yağışın ardından bu yükseklikteki alanlar karla kaplandı. Tarım alanları ve fındık bahçelerinin de kar altında kaldığı bölgede yağışın, tarım ürünleri için faydalı, soğuklama dönemini yaşaması açısından önemli olduğu belirtildi. "Tüm ürünler için faydalı oldu" Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, "Bu aylarda özellikle fındık ve diğer tarım ürünleri için kar yağışı bekliyorduk. Geçen günlerde yaklaşık 800 rakım ve üzeri yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu ama hafta sonu yeniden bir yağış gerçekleşti. Bu kar yağışı 400 rakıma kadar indi ve başta fındık olmak üzere tarım ürünleri için iyi oldu" dedi. "Soğuklama dönemini yaşaması açısından çok önemli" Kar yağdığında fındığın hem bir soğuklama dönemini yaşaması, hem de toprak yapısının düzenlenmesi ve su ihtiyacının karşılanması gibi konuların karşılandığını ifade eden Soydan, "Daha güçlü olması anlamında kar yağışı önemli. Kar yağışı aralıklarla etkili olduğu zaman önümüzdeki aylarda erken yapraklanmayı da geciktirecektir. O açıdan önemli, inşallah aralıklarla kar yağışı etkili olur ve mevsim normal bir şekilde devam eder" şeklinde konuştu. Soydan ayrıca, 2025 yılında ülke genelinde etkili olan zirai don olayının 2026 yılında yaşanmamasını temenni ettiklerini de kaydetti.
Ordu Ordu Büyükşehir, Fatsa’nın 30 yıldır temizlenmeyen altyapısına indi Ordu Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar her şiddetli yağışta taşkınlara maruz kalan Fatsa ilçesinde, 30 yılı aşkın süredir hiç temizlenmeyen kapalı dere ve menfezleri 6 ay süren çalışmalarla açarken, kronik hale gelen su taşkını sorunu da kalıcı çözüme kavuşturdu. İl genelinde muhtemel su taşkınlarına karşı sürekli olarak teyakkuzda olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleriyle riskli bölgelerde önleyici çalışmalar yürütüyor. Türkiye’de sayılı belediyede bulunan kanal temizleme aracı sayesinde tıkanan altyapı hatları hızlı ve etkili şekilde açılıyor. Bu kapsamda yıllardır her şiddetli yağışta taşkınlara maruz kalan Fatsa ilçesinde çalışma yapan ekipler, 30 yılı aşkın bir süredir hiç temizlenmeyen, menfezler, dere yatakları, bakslar ve yağmur suyu hatlarında çalışma gerçekleştirdi. Menfezler, dere yatakları, bakslar ve yağmur suyu hatlarında biriken çakıl, toprak, taş ve odun gibi atıklar yüksek basınçlı suyla parçalanarak, rögar bacalarına taşındı, ardından vakum sistemiyle temizlendi. 6 ay süren çalışmalar sonucunda altyapı hatları tamamen temizlenirken muhtemel su taşkınlarının önüne geçildi. Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı dere, menfez ve kanal temizlik çalışmalarını 19 ilçede eş zamanlı olarak sürdürüyor.