ASAYİŞ - 12 Ocak 2023 Perşembe 11:24

Sultanbeyli’de kiracısından fazlan kira isteyen dükkan sahibi, dükkanın önüne kamyonla kum döktürdü

A
A
A
Sultanbeyli’de kiracısından fazlan kira isteyen dükkan sahibi, dükkanın önüne kamyonla kum döktürdü

Sultanbeyli’de bir oto aksesuar dükkanının sahibi, sözleşme yenilediği kiracısıyla, sözleşmede yazan 7 bin TL’ye rağmen ilk 6 ay 15 bin TL sonraki 6 ay 20 bin TL olacak şekilde yeni bir kira sözleşmesi yapmak isteyince tartışma yaşadı. Dükkan sahibi, dükkanın önüne bir kamyon getirterek yığınla kum döktürdü. Dükkanın kiracısı, dükkan önündeki kum yığınını görünce şaşkınlık yaşadı. Dükkan sahibinin toprağı döktürdüğü anlar kameraya yansıdı.

Olay, Sultanbeyli’de Hamidiye Mahallesi Fatih Bulvarı üzerinde bulunan bir oto aksesuar dükkanının önünde gerçekleşti. İddiaya göre dükkanın kiracısı Özkan Çalık, önceden 5 bin TL kira ödediği dükkan sahibi Salih Yılmaz ile yeni kira sözleşmesi için anlaştı. Dükkanın kiracısı ile sahibi, aylık 7 bin liralık sözleşmeye 2022’nin Kasım ayında imza attı. Kiracı Özkan Çalık, dükkan sahibi Salih Yılmaz’ın talebi üzerine 6 aylık kirayı da peşin verdi. Fakat birkaç gün sonra Salih Yılmaz kiracısı Özkan Çalık’ı arayarak ‘siz beni kandırdınız’ dedi ve daha fazla kira talebinde bulundu. Dükkan sahibinin yeni sözleşmede ilk 6 ay 15 bin TL sonraki 6 ay 20 bin TL istemesi üzerine dükkan sahibi ile kiracı arasında anlaşmazlık yaşandı. Bugün sabah saatlerinde de dükkan sahibi Salih Yılmaz bir kamyonu getirterek dükkanın önüne kum yığını döktürdü. Dükkanının önün kum yığını ile kapandığını gören kiracı Özkan Çalık şaşkınlık yaşadı. Çalık konu ile ilgili şikayetçi olacağını belirtti.

Sultanbeyli’de kiracısından fazlan kira isteyen dükkan sahibi, dükkanın önüne kamyonla kum döktürdü

Dükkan kiracısı Özkan Çalık, “2023’ün sözleşmesini 2022’nin 11’nci ayında yeniledik. Dedik ki ‘biz yılbaşı gelince yapalım.’ O da ‘hayır benim kafam rahat olacak şimdiden sözleşme yapalım’ dedi. 5 bin lira kira veriyorduk 7 bin lira yaptık, anlaştık. 6 aylık peşin kira istedi onu da yatırdık. Kontratın süresi vardı yeniledik. 2023’ün kontratının 6 aylık parasını peşin yatırdık. 1’inci ayın 3’ünde yatırdık, 5’inde bizi telefonla ‘siz beni dolandırdınız, kandırdınız’ diye mesajlar attı. Tekrar yeni kontrat yapmamızı istedi. Daha fazla kira istedi, ‘15 bin lira kira olacak ya da dükkanımdan çıkın’ dedi. 6’ıncı aydan sonra da 20 bin lira olacağını söyledi. Biz buna ılımlı şekilde yaklaştık. Ama ılımlı yaklaşmamızdan bizi korkak olarak ilan edip bizim üstümüze geldi. Tehdit mesajları var. ‘Ben kefenimi giydim sizi oradan ölü ya da diri de olsa oradan çıkartacağım’ diye mesajlar var. Karakolda suç duyurusunda bulunacağız. Sabah gelince, dükkanımızın önüne kum döktürmüş. Kamyoncu arkadaşı da dükkana dolgu yapacağım diye kandırmış. Dükkanımızı açamıyoruz” dedi.

Sultanbeyli’de kiracısından fazlan kira isteyen dükkan sahibi, dükkanın önüne kamyonla kum döktürdü

Diğer kiracısından da 20 bin TL istedi

Dükkan sahibi Salih Yılmaz’ın önüne kum döktürdüğü dükkanın yanındaki dükkanın da sahibi olduğu ve oradaki kiracısından 20 bin TL istediği öğrenildi. 20 bin TL kirayı karşılayamayacağını belirten kiracı Derya Karakartal ise sözleşme yenilemeyerek dükkandan ayrıldı. Derya Karakartal, “Ben bir yıldır burada faaliyet gösteriyordum. Benim kiram 6 bin liraydı. 10 bin lira teklif etmeyi düşünüyordum adam kalktı benden 20 bin lira kira istedi. Ben de o parayı ödeyemeyeceğim, sözleşmem de bitti diye çıkmaya mecbur kaldım. Cumartesi günü sözleşmem doldu pazartesi günü dükkanı sabah teslim ettim diye benden depozitomdan iki günlük para kesmiştir” dedi.

Dükkan önüne kum döküldüğü anlar kamerada

Kiracısıyla anlaşamayan dükkan sahibinin dükkanın önüne kamyon yanaştırarak kum döktürdüğü anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Aykut Zor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Chibuike Nwaiwu: "Onları mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz" Trabzonsporlu oyuncu Chibuike Nwaiwu, Galatasaray karşılaşmasının ardından, taraftarlara seslenerek, "Taraftarlarımız bizi seviyor, biz de onları mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. Maçın ardından Trabzonsporlu oyuncu Nwaiwu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Galibiyetten dolayı mutlu olduklarını ifade eden bordo-mavili oyuncu, "Galibiyet için çok mutluyuz. Doğru pozisyonları bulduk ve bu pozisyonları değerlendirdik" dedi. Takım olarak geldikleri noktayı bildiklerini belirten Nwaiwu, Trabzonspor için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Takım ile taraftar arasındaki bağa da dikkat çeken oyuncu, "Biz nereden geldiğimizi çok iyi bilen insanlarız. Takımımız için çalışan ve mücadele eden oyuncularız. Biz takımımızı seviyoruz, takımımız da bizi seviyor. Taraftarlarımız bizi seviyor, biz de onları mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Gelecek süreç hakkında da konuşan Nwaiwu, çalışmalarını sürdürmeleri halinde daha iyi sonuçlar alabileceklerine inandığını dile getirerek, "Gerçekten her şey mümkündür. Çok çalışmaya devam edersek ve inancımızı korursak daha ileriye gidebiliriz" diye konuştu. Atmosferi de değerlendiren Nwaiwu, taraftar desteğinin önemine değinerek, "Harika bir atmosfer vardı. Taraftarlarımız bize büyük destek verdi. Onların oluşturduğu ortam gerçekten çok etkileyiciydi" şeklinde konuştu.
Trabzon Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı" Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, iki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu çirkinliğin yakışmadığını söyledi. Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sözlerine hayatını kaybeden Orhan Kaynak için başsağlığı dileyerek başladı. Öztürk, "Futbol takımımızın taşıdığı pankartla başlıyorum. Orhan Kaynak hocamızın vefatı sebebiyle Trabzon camiasına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok kıymetli bir spor adamıydı, çok sayıda futbolcu yetiştirdi. Camianın üzüntüsünü paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı. "Yönetimler gelir geçer, camialar kalır" Trabzon camiasıyla ilişkilerinin her zaman iyi olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bizim Trabzon camiası ile ilişkimiz her zaman böyledir, farklı olması da düşünülemez. Yönetimler gelir geçer, camialar kalır. Trabzon camiası hem futbol kenti olmasıyla hem de değerleriyle hep gönlümüzde yer almıştır" dedi. Son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Öztürk, "İki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıyayız. İki ay önce alınmış bir futbolcu ile ilgili kendileriyle hiç alakası olmayan bir süreç üzerinden inanılmaz bir kara propaganda yapıldı" diye konuştu. "Uğurcan Çakır olmasaydı milli takımımız Amerika’ya gidemezdi" Uğurcan Çakır ile ilgili yaşananlara da değinen Öztürk, "Bugün tamamen yönetimin provokasyonlarıyla, Trabzon taraftarıyla alakası olmayan bir şekilde Uğurcan Çakır provoke edildi. Uğurcan Çakır olmasaydı milli takımımız Amerika’ya gidemezdi. Bunu kimse unutmasın. Uğurcan Çakır’ı yetiştiren Trabzon’dur, kendilerine şükran borçluyuz" ifadelerini kullandı. Transfer sürecine de değinen Öztürk, "Kendileriyle oturduk, bir transfer pazarlığı yaptık. Beklentilerinin çok üzerinde bir ücret aldılar. Bununla ilgili de teşekkür ettiler ancak bugün yönetim eliyle Uğurcan Çakır’ın psikolojik olarak yıpratılmaya çalışıldığını gördük" şeklinde konuştu. Yaşananlara tepki gösteren Öztürk, "Biz bundan sonra da hem kazanacağız hem kaybedeceğiz ama şunu bilin ki çirkinlik bu Trabzon yönetimine yakışmadı. Biz sadece Trabzon’u değil tüm takımları en iyi şekilde karşılıyoruz. Burada ise ne karşılama ne uğurlama oldu, yakıştıramadık" dedi. Statta yaşananlara ilişkin de konuşan Öztürk, "Geldiğimizden beri bize küfür ediliyor. Hala içeride, seyirci yokken bile bizimle ilgili küfür içerikli müzikler çalınıyor. Yayıncı kuruluşa da yazıklar olsun. Söyleyeceklerim bu kadar, teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.