ASAYİŞ - 21 Temmuz 2022 Perşembe 10:20

Tatile giden genç kız dehşeti yaşadı; Darp edildi, tacize uğradı

A
A
A
Tatile giden genç kız dehşeti yaşadı; Darp edildi, tacize uğradı

Bayram tatili için Sakarya'ya giden genç kız, sokakta yürürken bir kişinin sözlü tacizine maruz kaldı. Kendisine tepki gösteren genç kıza öfkelenen tacizci, bu kez saldırmaya başladı. Feci saldırı anları güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, tacizci daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Arnavutköy’de yaşayan üniversite öğrencisi Şevval Ö., geçtiğimiz bayram tatilinde ailesi ile birlikte Sakarya’nın Karasu ilçesine gitti. Akşam saatlerinde kuzenleri ile sahilde yürüyüş yapmak için konakladıkları evden çıkan Şevval Ö. iddiaya göre sokakta bir kişinin sözlü tacizine maruz kaldı. Kendisine tekliflerde bulunan tacizciye tepki gösteren genç kız, telefonunu çıkartarak tacizcinin aracının plakasının fotoğrafını çekerek şikayetçi olmak istedi.

Fotoğraf çekildiğini fark eden öfkeli tacizci T.A. araçtan inerek genç kıza saldırdı. Saldırıdan kurtulmak isteyen genç kız bir tekel bayiine girerek yardım istedi. Tekel bayiine de gelen saldırgan T.A. genç kıza yumruk ve tekmeler ile saldırdı, daha sonra da telefonunu parçaladı. Saldırı anı saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Saldırıdan kaçarak kurtulan genç kız iddiaya göre daha sonra karakola giderek şikayetçi oldu. Polisin yapmış olduğu çalışma sonucunda bulunan T.A. yakalanarak, adli makamlarca tutuklandı.

"'Beraber olalım, bu geceyi beraber geçirelim' tarzında sözlü tacizde bulundu"

Saldırıya uğrayan Şevval Ö., “Pazartesi gecesi saat 00.00 gibi kuzenlerimle çarşıdan döndük. Karasu'daydık tatilde. Sahilde oturmaya gittik. Hırkamı almak için eve çıkacaktım, geri döndüm. Yürüyerek devam ettiğimde de bir tekenin önünden geçtim. Bir araba vardı, o arabayı da geçtim. Sonrasında arkamdan bir ses duydum. 'Benimle gel, gel beraber gidelim' gibi. İlk başta kulak vermedim, sonra bu tekrarladı. Bana söyleyip söylemediğinden emin olmak için dönüp baktım ve göz göze geldik. 'Bana mı diyorsun?' dediğimde 'Evet sana diyorum' dedi. 'Hadi gel gidelim. Beraber olalım, bu geceyi beraber geçirelim' tarzında sözlü tacizde bulundu. 'Plakanı çektim, şimdi polisi arıyorum' diye ifade ettiğimde de arabasına bindi. Telefonumu hemen açıp aklıma gelen olan annemi ya da polisi arayacaktım zaten hani 'böyle bir durum yaşıyorum gelin' diye. İlk önüme kuzenim geldiği için kuzenimi aradım. 'Çabuk gelin, ben tacize uğradım burada' dedim. Ama kendisinin gittiğini düşündüm bunu yaptığımda. Kafamı telefondan kaldırdığım gibi karşıdan aynı arabanın bana geri geri hızlı bir şekilde geldiğini görünce kendimi sağ tarafa attım. Etrafıma baktım kaçacak bir yer aradığımda bir tekel bayii gördüm. Kendimi o tekelin içine attım” dedi.

“'Beni öldürecek kurtarın' dedim”

Konuşmasına devam eden Şevval Ö. “Ben tekel bayiine sığınıp yardım istedim, 'beni öldürecek' dedim. Telefonumu elimden alarak 'Bu telefonla mı polisi arayacaktın? Bu telefonla mı benim plakamı çektin?' diye hakaretler etti. Sürekli telefonumla bana vura vura telefonumu şu hale getirdi. Ben koşarak bir arabanın içine saklandım, o da kendi arabasına gidip silahını alıp küfürler etmeye başladı. O ara kuzenlerim geldi, kuzenlerime aynı şekilde saldırıda bulundu. Sonrasında işte orada oluşan kalabalığa da silah gösterip onlara da tehditler savurup sonra da oradan gitti. Ben de arabasına bindiğim insanlarla beraber karakola gidip ifademi verip aynı şekilde hastaneye gidip darp raporumu aldım” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şehitkamil’den 100 Genç ile Samsun’a tarihi gezi Şehitkamil Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Gençlere hem tarih bilincini aşılamak hem de milli bayramların önemini yerinde hissettirmek amacında olan Şehitkamil Belediyesi, 100 genç ile birlikte Samsun’a tarihi bir gezi düzenledi. Mayıs ayı başında duyurusu yapılan “100 Genç ile Samsun Çıkarması” etkinliğine büyük ilgi gösterildi. Gençlerin yoğun başvurusu üzerine, katılımcıların belirlenmesi için noter huzurunda ve canlı yayınla çekiliş yapıldı. Bu çekiliş sonucunda Samsun’a gitmeye hak kazanan 100 genç belirlendi. Kazanan gençler, 19 Mayıs 2024 Pazar günü sabah saatlerinde Samsun’a ulaştı. Samsun’da gerçekleştirilen gezinin ilk durağı, Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı İlk Adım Anıtı oldu. Gençler, burada Atatürk’ün Samsun’a çıkışının önemini ve tarihini yerinde öğrenme fırsatı buldu. Rehberler eşliğinde gerçekleştirilen gezide gençler, tarihimizin bu önemli anını detaylarıyla dinledi. Gezinin bir sonraki durağı ise Gazi Müzesi oldu. Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele dönemindeki eşyalarının sergilendiği mekan, ziyaretçilere o günlerin atmosferini yaşatan önemli bir müzedir. Gençler burada, Atatürk’ün kullanmış olduğu eşyaları ve dönemin fotoğraflarını inceleyerek Milli Mücadele’nin ruhunu derinden hissetti. Gezinin diğer önemli noktalarından biri de Bandırma Gezi Müzesi’ydi. Atatürk’ün, Samsun’a çıkarken kullandığı Bandırma Vapuru’nun replikası olan müze, gençler için büyük bir ilgi odağı oldu. Burada Atatürk’ün yolculuğunun detaylarını öğrenen gençler, tarihe tanıklık eden bu gemiyi gezme fırsatı buldu. Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ise gezinin kültürel boyutunu zenginleştirdi. Samsun’un tarih öncesi dönemlerinden başlayarak, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bu toprakların zengin geçmişini anlatan müze, gençlerin tarih bilgilerini pekiştirdi. Samsun’un modern yüzünü görmek isteyen gençler, Yabancılar Çarşısı’nda alışveriş yaptı. Amazon Köyü, mitolojik hikayeleri ve eşsiz doğal güzellikleriyle gençlerin ilgisini çeken bir diğer durak oldu. Gezinin son durağı ise Batı Parkı oldu. Burada doğayla iç içe zaman geçiren gençler hem dinlenme hem de eğlenme fırsatı buldu. Parkta yapılan etkinliklerle gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşku içinde kutladılar. Şehitkamil Belediyesinin düzenlediği bu anlamlı gezi, gençlerin tarih bilincini artırmanın yanı sıra, milli değerlere bağlılıklarını pekiştirdi. Gençler, bu özel etkinlik sayesinde hem Samsun’u keşfetti hem de 19 Mayıs’ın anlam ve önemini yerinde yaşadı. Belediyenin bu tür etkinliklerle gençleri bilinçlendirmesi ve milli bayramları coşkuyla kutlaması, gelecek nesillerin tarihine ve kültürüne sahip çıkma bilincini güçlendirmesi açısından takdir topladı.