GÜNDEM - 13 Nisan 2013 Cumartesi 16:45

"T.C.'ye kimse dokunamaz"

A
A
A
"T.C.'ye kimse dokunamaz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı kurumların tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırılmasına yönelik tartışmalara değinerek, “Cumhurun sahip çıktığı bir T.C.’ye kimse dokunamaz ve T.C. de Türkiye Cumhuriyeti de bu milletle hep birlikte büyür ve güçlenir” dedi.

MURAT HOROZ/İSTANBUL


Kağıthane Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gültepe Aile Sağlığı Merkezi'nin yeni hizmet binasının açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve diğer yetkililer katıldı. Programda konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, bazı kurumların tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırılmasına yönelik tartışmalara da değindi.

Bakan Müezzinoğlu, “Birileri kapalı kapılar ardında güçlerini koruyabilmek için milleti korkutarak, milleti yanlış tahayyüllerle bir noktaya sürükleyerek, bunu başaramadılarsa da darbeler yaparak, bunu başaramadıysa partileri kapatarak önce bir sağ-sol, sonra ‘ülke elden gidiyor, irtica elden gidiyor’ diyerek bir iltica senaryosu ile korkuttular. Şimdi ne ile korkutuyorlar? Şimdi de ‘T.C. gidiyor’ diye korkutuyorlar. Cumhurun sahip çıktığı bir T.C.’ye kimse dokunamaz ve T.C. de Türkiye Cumhuriyeti de bu milletle hep birlikte büyür ve güçlenir. Ama zayıflayan onlar olacak, esas korktukları bu” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Şiddetli rüzgar binanın duvarını uçurdu Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan rüzgar gece saatlerinde etkisini artırırken, 5 katlı bir binanın duvarı yıkıldı. Olayda yaralanan olmazken, binanın altında bulunan bir dükkanın camları ve park halindeki bir araç zarar gördü. Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan ve giderek etkisini artıran rüzgar, kent genelinde etkili oldu. Talas ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bir binanın çatı katının duvarı rüzgara dayanamadı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle duvar yıkılırken, yol araç trafiğine kapandı. Molozlar binanın altında bulunan bir dükkanın camlarına ve park halindeki bir otomobile zarar verdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de oluşabilecek olumsuzluklar için binada inceleme yaptı. Molozların temizlenmesinin ardından yol yeniden araç trafiğine açıldı. Öte yandan, Sahabiye Mahallesi Mete Caddesi’nde de bir ağaç rüzgara dayanamayarak, devrildi. Ekipler yolu kapatan ağaç kaldırılana kadar şerit çekerek, yolu trafiğe kapattı. Ağacın kaldırılmasıyla yol yeniden araç trafiğine açıldı. "Güm diye ses geldi" Duvarı yıkılan bina sakini Muhammet Emin Koç, uykuda olduklarını ve ‘güm’ diye ses gelmesi üzerine uyandıklarını söyleyerek, "Şiddetli şekilde rüzgar esiyordu. ‘Güm’ diye ses geldi. Eşimde bana söyledi. Çatının duvarı aşağı uçmuş. Burada normalde arabalar dururdu. Bende her zaman arabamı buraya park ederdim. Hasar alan arabanın kimin olduğunu bilmiyoruz. Dükkanın camları kırılmış. Taşlar dükkanın içine kadar ulaşmış. Herhangi bir yaralı yok. Gece saatinde olmasından dolayı kimse yaralanmadı" dedi.
Aydın Aydın’da Emirdoğan Çayı taştı Aydın’da günlerdir etkili olan yağışların ardından, Büyük Menderes Nehri’nden sonra çay ve dereler de taşmaya başladı. Efeler ilçe merkezine bağlı Umurlu’nun içinden geçen Emirdoğan Çayı taştı. Bölgede zarar oluşmadan, ekiplerin anında müdahalesi ile dere yatağı genişletilerek sel riskinin önüne geçildi. Meteoroloji’nin akşam saatlerinden itibaren etkili yağış uyarısının ardından Aydın’da adeta bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başladı. Özellikle Aydın’ın kuzeyinde dağlarda yaşanan şiddetli yağışla birlikte, Yukarı, Orta ve Aşağı Kayacık köylerinden akan derelerin toplandığı Emirdoğan Çayı’nın debisi bir anda yükseldi. Çayın Büyük Menderes Nehri ile buluştuğu noktada taşkın başladığını gören Umurlu Küme Evler bölgesindeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Kısa sürede bölgeye sevk edilen ekipler, taşkın suları ev ve hayvan besihanelerine ulaşmadan dere yatağını temizleyip set oluşturdu. Gece saat 01.00 sıralarında başlayan çalışmaları AK Parti önceki dönem milletvekili ve Umurlu eski Belediye Başkanı Rıza Posacı da bizzat takip ederek, anında vatandaşların yardımına koşan ekiplere teşekkür etti. Emirdoğan Çayı’nda debinin aniden yükselerek dere yatağının suyu taşıyamaz hale geldiğini görünce 112’yi aradıklarını belirten Hakan Özer isimli vatandaş, "Sağ olsunlar, 112’yi aradık. Ekipler hemen müdahale ettiler. Şu anda bir sıkıntı kalmadı" diye konuştu. Bu arada yine Umurlu’dan geçen Musluca Çayı’nda da debinin köprü seviyesine kadar ulaştığı, bölgenin taşkın riski altında olduğu belirtildi.