BASKETBOL - 20 Eylül 2018 Perşembe 09:48

Türk Telekom, Cevat Soydaş Turnuvası’na hızlı başladı

A
A
A
Türk Telekom, Cevat Soydaş Turnuvası’na hızlı başladı

Türk Telekom, Cevat Soydaş Turnavası’nda karşılaştığı TOFAŞ’ı uzatmalar sonunda 103-102 yenerek turnuvaya hızlı başladı. Türk Telekom turnuva kapsamında, 21 Eylül Cuma günü TOFAŞ Spor Salonu’nda Yunanistan ekibi Promitheas P.C ile karşılaşacak.

Türk Telekom yeni sezon hazırlıkları kapsamında, eski milli basketbolcu Cevat Soydaş’ın anısına bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası’nda TOFAŞ ile karşılaştı. Mücadeleye Türk Telekom; Landsberg, TJ Campbell, Reggie Redding, Nusret Yıldırım, Vladimir Stimac beşiyle başladı. 

İlk çeyrekte çizgi dışında Berkan Durmaz’ı durdurmakta zorlanan Türk Telekom, Landsberg’in kaydettiği sayılarla maça ortak oldu. İlk çeyrek 22-16 TOFAŞ üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyreğin ilk saniyelerinden itibaren kaydedilen sayılarla farkı kapatan Türk Telekom, ikinci çeyreğin üçüncü dakikasında Serhat Çetin’in üçlüğü ile beraberliği sağladı (26-26). TOFAŞ hücumunu, defans varyasyonlarıyla kesen Türk Telekom, son saniyede Garrett’in orta sahadan kaydettiği üçlüğe engel olamayarak devreye 43-42 geride girdi. Üçüncü çeyrekte de mücadele karşılıklı basketlerle devam etti ve periyot 66-65 TOFAŞ üstünlüğüyle noktalandı.

Uzatmalar nefes kesti 

Final periyoduna Ender Aslan’ın üçlüğüyle önde başlayan Türk Telekom, rakibini kısa sürede baskı altına aldı. Nefesleri kesen son çeyrekte rakibinin ataklarını kesen Türk Telekom, Garrath’ın son saniye basketine engel olamadı ve maç 87-87 uzatmaya gitti. Uzatma dakikalarında TJ Campbell’in son saniye basketiyle karşılaşmadan 103-102 galip ayrılan Türk Telekom, Cevat Soydaş Turnuvasına iddialı başladı. Türk Telekom 21 Eylül Cuma günü TOFAŞ Spor Salonu’nda Yunanistan ekibi Promitheas P.C ile karşılaşacak.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Ankara İl Başkanlığı’ndan 28 Şubat’ın yıl dönümünde açıklama AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Cemal Güngör, 28 Şubat’ta yaşananlara ilişkin, "27 Mayıs, 12 Eylül, 27 Nisan ve 15 Temmuz neyse, 28 Şubat’ta odur. 28 Şubat, sonuçları nesillere sirayet eden hesaplı bir şekilde kullanılmış bir darbeydi" dedi. 28 Şubat Darbesi’nin üzerinden 29 yıl geçti. AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Cemal Güngör, konuya ilişkin AK Parti Ankara İl Başkanlığı önünde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Güngör, 12 Eylül, 27 Nisan ve 15 Temmuz neyse 28 Şubat’ın da darbe girişimi olduğunu belirtti. O dönemde yaşanan olayların demokrasiye ağır bir darbe olduğunu ifade eden Güngör, milletin iradesine tanklarla yüründüğünü, seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne zorla görevden el çektirildiğini vurguladı. 28 Şubat’ta yaşananların ‘postmodern darbe’ olarak ifade eden Güngör, 28 Şubat ve benzeri darbelerin karşısında milletçe durduklarını söyledi. "15 Temmuz neyse, 28 Şubat’ta odur" 28 Şubat’ta yaşananların Türk milletine ve hükümetine darbe girişimi olduğunu ve AK Parti olarak bu zihniyetin karşısında durduklarını belirten AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Cemal Güngör, "28 Şubat postmodern darbesinin 29’uncu yılındayız. 27 Mayıs, 12 Eylül, 27 Nisan ve 15 Temmuz neyse, 28 Şubat’ta odur. 28 Şubat, sonuçları nesillere sirayet eden hesaplı bir şekilde kullanılmış bir darbeydi. 28 Şubat, bu ülkenin insanının milli ve manevi değerlerine hedef almış bir pusudur. Millet iradesine karşı tanklar seçilmiş; başta başörtülü bacılarımızın, kardeşlerimizin, kızlarımızın, halalarımızın, teyzelerimin yaşantısına yönelik büyük bir zulüm başlatılmıştır. Bu ülkenin vatandaşları, inançlarından dolayı iş yerlerine sokulmamıştır. AK Parti olarak 28 Şubat benzeri bütün darbeci girişimlerin karşısında olduğumuzu buradan bir kez daha ilan ediyoruz" diye konuştu. "Milletimizi, hak ettiği demokratik bir ortama kavuşturduk" 28 Şubat’tan sonrasında AK Parti iktidarı döneminde Türk milletinin hak ettiği demokratik hakları verdiklerini ifade eden Güngör, "İktidarımız döneminde attığımız adımlarla, milli iradeyi yeniden inşa ederek ülkemizi ve milletimizi hak ettiği demokratik bir ortama kavuşturduk. Maalesef iktidarımız döneminde atılan adımları görmezden gelerek hak ve özgürlükler noktasında kaydedilen ilerlemeye rağmen çürümüş zihniyete tanıklık ediyoruz" şeklinde konuştu.