EKONOMİ - 21 Kasım 2018 Çarşamba 12:16

Türkiye Vodafone Vakfı ve Türk Kızılay’dan şehit çocuklarına 1 milyon TL’lik eğitim bursu

A
A
A
Türkiye Vodafone Vakfı ve Türk Kızılay’dan şehit çocuklarına 1 milyon TL’lik eğitim bursu

Türkiye Vodafone Vakfı, Türk Kızılay işbirliği ile geçen yıl oluşturduğu Şehit Ailelerine Destek Fonu kapsamında şehit çocuklarının okul başarılarını desteklemeye devam ediyor.

2017’de fona 1 milyon TL aktarıldı ve 630 çocuğa eğitim bursu sağlandı. Vakıf, 2018-19 eğitim-öğretim yılında ise ilköğretim, lise ve üniversite çağındaki toplam 576 öğrenciye yaklaşık 1 milyon TL’lik eğitim başarı bursu daha verecek. Şehit çocuklarına yönelik eğitim başarı bursu, ailelere ‘Kızılay Kart’ üzerinden aktarılacak.

Türkiye’nin öncelikli ihtiyaç haritası doğrultusunda sosyal projelere imza atan Türkiye Vodafone Vakfı, Türk Kızılay işbirliği ile geçen yıl oluşturduğu Şehit Ailelerine Destek Fonu kapsamında şehit çocuklarının eğitimine destek olmaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre vakıf, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şehit çocuklarının okul başarılarını desteklemek üzere eğitim başarı bursu tahsis edecek. Buna göre, 2018-19 eğitim-öğretim yılında Türkiye’nin 81 ilinde ilköğretim çağındaki 141 öğrenci için yıllık bin 50 TL, lise çağındaki 242 öğrenci için yıllık bin 350 TL, üniversite çağındaki 193 öğrenci için ise yıllık 2 bin 700 TL olmak üzere toplam 576 öğrenciye yaklaşık 1 milyon TL’lik eğitim desteği verilecek. Eğitim başarı bursu, şehit ailelerine Türk Kızılay’ın Halkbank işbirliğiyle yürüttüğü ‘Kızılay Kart’ üzerinden aktarılacak.

Bir ülkenin geleceğini o ülkenin çocuklarının belirlediğini ifade eden Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Dr. Hasan Süel, “Türkiye Vodafone Vakfı olarak, şehit ailelerinin geleceğine katkı sağlayabilmek için ‘Şehit Ailelerine Destek Fonu’ oluşturduk. Türk Kızılay işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz bu fon ile şehit çocuklarının bir yıllık eğitim ihtiyacına destek oluyoruz. Bu fon kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şehit çocuklarının eğitimini desteklemek üzere yaklaşık 1 milyon TL’lik eğitim başarı bursu veriyoruz. Bu desteği Türk Kızılay’ın Halkbank işbirliğiyle yürüttüğü ‘Kızılay Kart’ üzerinden şehit ailelerine aktarıyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, ülkemizin toplumsal ihtiyaçlarına yanıt verecek projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise şöyle konuştu:
“Türkiye Vodafone Vakfı’na öncelikle bu örnek davranışından ötürü teşekkür ediyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı, işletmelerin tek amacının daha fazla kâr elde etmemek olduğunu, çalıştığı ülkenin insanına yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu bir kez daha gösterdi. Türkiye Vodafone Vakfı ile geçen yıl burs ulaştırdığımız öğrenci kardeşlerimiz daha mutlu bir eğitim-öğretim dönemi geçirdi. Bu yıl da 576 kardeşimiz aynı rahatlıkla girecekler derslerine. Şehitlerimizin çocukları milletimize bırakılan en kıymetli emanetlerdir. Bu emanetlere destek olan Türkiye Vodafone Vakfı’na bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Geçen yıl 630 öğrenciye eğitim başarı bursu verildi
Türkiye Vodafone Vakfı tarafından sunulan eğitim başarı bursu, Temmuz 2015 - Temmuz 2017 döneminde şehit vermiş ailelerin 7-24 yaş arasındaki çocuklarını kapsıyor. Eğitim başarı bursları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan verilerle belirlenen şehit çocuklarına okul seviyelerine göre oluşturulan ihtiyaç haritası doğrultusunda Türk Kızılay liderliğinde dağıtılıyor. Şehit Ailelerine Destek Fonu kapsamında 2017-18 eğitim-öğretim yılında toplam 630 çocuğa eğitim başarı bursu verildi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Önündeki araca arkadan çarptı, yarasını unutup basına bağırdı Aksaray’da aşırı hızla giderken önündeki araca arkadan çarparak yaralanan sürücü, yarasını bırakıp basın mensuplarına tepki gösterdi. Bir aracın takla attığı ve 2 aracın da hurdaya döndüğü kazada 2 kişi yaralandı. Kaza, gece yarısı Aksaray - Nevşehir Karayolu 3. kilometresinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’dan Nevşehir istikametine seyreden M.A. (18) idaresindeki 68 ABY 860 plakalı Volkswagen marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önünde seyreden R.A. (32) yönetimindeki 68 AZ 909 plakalı Opel marka otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle Opel marka otomobil takla atarken Volkswagen marka otomobil emniyet şeridinde durabildi. 2 aracın da hurdaya döndüğü kazada sürücüler yaralanırken kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Polis ekiplerinin yolda güvenlik önlemi aldığı kazada itfaiye ekipleri de aracın gaz kaçağını kontrol ederek önlem aldı. İlk müdahalelerinin ardından ambulanslara bindirilen sürücüler Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Yaralılardan Volkswagen marka aracın sürücüsü M.A. yarasını unutup kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına bağırıp, “Ne çekiyorsun? Neyi çekiyorsun?” dedi. Hastanede tedavi altına alınan yaralı sürücülerin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenilirken kazayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.
Mersin Okul müdürü ve oğlu otobüste darp etmişti: O yaşlı adam hayatını kaybetti Mersin’de geçen yıl sonunda otobüste okul müdürü ve oğlu tarafından darp edilmesiyle gündeme gelen çiftten engelli yaşlı adam hayatını kaybetti. 15 Aralık 2023’te Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat’ı (71) darp etmişti. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda mağdur olan 77 yaşındaki Ramazan Polat’tan bugün acı haber geldi. Yaklaşık 2 haftadır Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda olan Polat, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Otopsi işlemlerinin ardından kesin ölüm nedeni belirlenecek olan Polat’ın daha sonra cenazesinin defin edileceği belirtildi. Olayın geçmişi Olay, 15 Aralık 2023’te merkez Toroslar ilçesinde Mersin Şehir Hastanesine giden otobüste meydana geldi. Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İsmet T. ile oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ve eşi Hamdiye Polat ile (71) tartışmış, bu sırada önce A.O.T., ardından da babası yaşlı çifte saldırmıştı. Otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan olayın ardından 17 Ocak 2024 tarihinde okul müdürü İsmet T. tutuklanırken, 28 Şubat 2024 tarihinde darpla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasının ardından müdürün oğlu A.O.T. tekrar gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bilgi verilmesini müteakip adı geçen okul müdürünün 17 Ocak itibarıyla açığa alındığını ve idari tahkikat başlattırıldığını bildirmişti. Baba 3 yıl 1 ay 15 gün ceza almıştı Daha sonra görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T., 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken, tutuklulukta geçirmiş olduğu süre nazara alınarak tahliyesine karar verilmişti. Oğlu A.O.T. için ise 2. Çocuk Mahkemesinde açılan dava devam ediyor.