MAGAZİN - 06 Aralık 2021 Pazartesi 12:54

Ünlü sanatçı Tuğba Özay ve sporcu Nagihan Karadere'ye yoğun ilgi

A
A
A
Ünlü sanatçı Tuğba Özay ve sporcu Nagihan Karadere'ye yoğun ilgi

Sanatçı Tuğba Özay ve milli sporcu Nagihan Karadere İstanbul Sultanbeyli'de güzellik merkezinin 7. yıldönümü lansmanına katıldı. Epilady Kişisel Bakım Salonu'nun 7. yılı lansmanna katılan Özay ve Karadere’ye yoğun ilgi oluştu.

İşletme Sahibi Nuriye Hagi Atak, ”Bugün 7. yıldönümümüzü kutluyoruz. Bizi yalnız bırakmayan dostlarımıza tek tek teşekkür ederim. Yaptığımız hizmetlerle kurumsallaşma yolunda ciddi şekilde ilerlediğimiz için çok mutluyum" dedi.

Ünlü sanatçı Tuğba Özay ve sporcu Nagihan Karadere'ye yoğun ilgi

Bu süreçte kendisini yalnız bırakmayan en başta Tuğba Özay ve Nagihan Karadere’ye teşekkür eden Atak, “Biz 2015 yılında hizmet vermeye başladık ama bunun 7 yıllık bir İstanbul geçmişi var. Bu yüzden kendimi çok şanslı hissediyorum. Üyelerimin de şanslı bir noktada olduklarını düşünüyorum. Bundan sonra daha çok yenilikler ve farklı tekniklerle daha uzun yıllar İstanbul'da hizmet edeceğim“ şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tekin: "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı. Hep beraber bir travma süreci yaşadık" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda düzenlenen "Mesleğe Yöneltme Testleri Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Bakan Tekin, yaptığı konuşmada öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerine uygun alanlara yönlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Eğitim süreçlerinde rehberlik çalışmalarının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Tekin, mesleğe yöneltme testlerinin öğrencilerin kariyer planlamalarına katkı sağlayacağını ifade etti. Bakan Tekin, söz konusu uygulamanın öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımalarına imkan sunacağını ve eğitim hayatındaki tercih süreçlerini daha sağlıklı yönetmelerine yardımcı olacağını belirtti. Toplantı kapsamında mesleğe yöneltme testlerinin kapsamı, uygulanma süreci ve hedefleri hakkında bilgilendirmeler de yapıldı. Ayrıca programda, bu testlerin öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra bireysel yetkinliklerini de geliştireceği vurgulandı. "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı" Mesleki ve teknik eğitimin 2010 yılından sonra yakaladığı ivme ile yükselişe geçtiğini belirten Bakan Tekin, "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı. Mesleki ve teknik eğitimde hep beraber bir travma süreci yaşadık. 2010’dan itibaren mesleki ve teknik eğitimde yeniden bir canlanma dönemi başladı. Bilhassa kat sayı uygulamasının kaldırılmasıyla beraber mesleki ve teknik eğitime yeniden bir yönlenme oldu. Mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızı tepeden tırnağa revize ettik. Programları ve alanları yeniledik. Yeni okul modelleri ve proje okul modelleri geliştirerek sektörle ilişkisini sağladık. İşbaşı eğitimleri için okullarda çocuklarımızın uygulamalarını yaygınlaştırdık. Bunu yaparken çocuklarımıza asgari ücretin yüzde 30’u ve yüzde 50’si oranında cep harçlığı uygulamasını başlattık. İşletmelere beceri eğitimi için giden çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı risklere karşı iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı çocuklarımıza sigorta imkanı getirdik" diye konuştu. "Bu testlerle birlikte süreçte çok daha güçlü bir adımı hep beraber atmış olacağız" Mesleğe yöneltme testlerinin gençlere birçok fırsat sunacağını ifade eden Bakan Tekin, "Bugün tanıtımını yaptığımız bu testlerle birlikte süreçte çok daha güçlü, çok daha sağlıklı bir adımı hep beraber atmış olacağız. Çünkü bu yaptığımız şey, kamunun diğer kurumları tarafından da destekleniyor. Bizim ne yaptığımızdan onların haberdar olması, onların yapmak istediklerine bizim temel teşkil edilecek işler yapmamız, yapacağımız işlerdeki bereketi arttıracak, sağlıklı sonuçlara erişimimizi sağlayacaktır" şeklinde konuştu.