EĞİTİM - 21 Ağustos 2021 Cumartesi 16:21

Yeni programlarıyla sınavsız ikinci üniversite kayıtları başlıyor

A
A
A
Yeni programlarıyla sınavsız ikinci üniversite kayıtları başlıyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nin 2002 yılında hayata geçirdiği ön lisans ve lisans programlarına sınavsız ikinci üniversite kayıtları başlıyor.

İkinci üniversite kapsamında herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans eğitimi alanlar ve mezun olanlar lisans ve ön lisans programlarına başvurabilirken, ön lisans eğitimi alanlar ve mezun olanlar da ön lisans programlarına başvurabiliyor. 2021-2022 öğretim yılı ikinci üniversite internet başvuru ve kayıt işlemleri 23 Ağustos Pazartesi günü başlayıp 8 Ekim Cuma günü sona erecek.

İkinci üniversite, 41 ön lisans ve 21 lisans programında okuma fırsatı sunuyor

Kariyerinde yükselmek, ilgi duyduğu bölümde okumak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyenler için ikinci üniversite, 5’i yeni açılmış olan 41 ön lisans ve 21 lisans programında okuma fırsatı sunuyor. Bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek ön lisans programları Bilgisayar Programcılığı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği iken yeni açılan lisans programları ise Görsel İletişim Tasarımı, İktisat (İngilizce) ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İngilizce) oldu.

İkinci üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen adayların https://aoskayit.anadolu.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile başvuru yapması gerekiyor. Adaylar, başvuru sonrası çıktısını alacakları belgelerle birlikte Açıköğretim bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayabilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ateş savaşçılarının zorlu yarışları başladı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY), Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde Ula Gölet mevkiinde gerçekleştirilen etaplarla tüm heyecanıyla devam ediyor. Ormancılık alanında görev yapan personelin mesleki bilgi, beceri ve fiziki yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmalar, Bölge Müdürlüğüne bağlı şube müdürlüklerinin koordinasyonunda hazırlanan özel parkurlarda yapılıyor. Zorlu etaplarda yarışan ekipler; koşu, oryantiring, atış, istikbal ağacı belirleme, mesaha ve orman yangınlarıyla mücadele gibi kritik alanlarda yeteneklerini sergiliyor. Toplam 12 Orman İşletme Müdürlüğünün katılım sağladığı organizasyonda ekipler, hem dayanıklılık, hem de teknik bilgi gerektiren parkurlarda en iyi dereceyi elde edebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Yarışmalar boyunca ekiplerin performansı, alanında uzman jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Doğaya hâkimiyet, hızlı karar alma ve ekip koordinasyonu gibi unsurların ön plana çıktığı yarışmalar, aynı zamanda kurum içi dayanışmayı güçlendirmesi açısından da önem taşıyor. Katılımcılar, gerçek saha şartlarını aratmayan parkurlarda hem bilgi hem de pratik becerilerini test etme fırsatı buluyor. Yarışmalar sonunda dereceye giren ekipler, Denizli’de düzenlenecek bölgeler arası finallere katılmaya hak kazanacak. Final etabında başarılı olan ekipler ise Türkiye genelinde düzenlenecek büyük organizasyonda mücadele edecek. Türkiye Ormancılık Yarışmaları, ormancılık teşkilatının sahadaki etkinliğini artırmanın yanı sıra, orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere kritik görevlerde görev alan personelin hazırlık seviyesini üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.
Tokat Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı "joker aday" operasyonu: 14 tutuklama Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen "joker aday" operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını "kayıp" gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile "joker adayın" yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi. 4 yıllık sınav evrakları incelendi Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi. 14 şüpheli tutuklandı Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.