GÜNDEM - 18 Temmuz 2019 Perşembe 19:49

YKS’ye ilişkin sayısal veriler yayımlandı, 1 kişi 500 tam puan aldı

A
A
A
YKS’ye ilişkin sayısal veriler yayımlandı, 1 kişi 500 tam puan aldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavına ilişkin sayısal verileri yayımladı. 1 kişi 500 tam puan aldı.

2019-YKS’de ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında sayısal veriler yayımlandı. Yayımlanan sayısal verilerde 1 kişinin 500 tam puan aldığı görüldü. Buna rağmen dil bölümünde sınava giren adaylar arasında 5 kişinin yapılan sınavda 500 tam puan aldığı bilgisi de verildi.

TYT’de 303 kişinin sınavı geçersiz sayıldı
Yayımlanan istatiksel bilgilerde Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) başvuran öğrenci sayısı 2 milyon 515 bin 12 kişi olarak aktarıldı. Başvuran adaylar içerisinde sınava girmeyen aday sayısı ise 124 bin 521 kişi olduğu verilen bilgiler arasında. TYT oturumunda 303 kişinin sınavı ise geçersiz sayıldı.

AYT’de sınava başvuran öğrenci sayısı 2 milyon 24 bin 549 

ÖSYM tarafından yayımlanan bilgilerde Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavına başvuran öğrenci sayısı 2 milyon 24 bin 549 olarak aktarıldı. Başvuran adaylar içerisinde 143 bin 749 kişi sınava giremedi. Sınava girebilen 1 milyon 880 bin 800 kişi arasında 89 kişinin sınavı geçersiz sayıldı.

Yabancı Dil Testi’nde 5 kişi 500 tam puan aldı 

ÖSYM tarafından yayımlanan YKS’ye ilişkin istatiksel bilgiler arasında Yabancı Dil Testi’ne ilişkin sayısal veriler de yer aldı. Bu verilere göre; 137 bin 751 kişi sınava başvurdu. Sınava başvuran adaylar arasında 23 bin 795 kişi sınava giremezken 5 kişinin sınavı geçersiz sayıldı. Yabancı Dil Testi’nde 5 kişi 500 tam puan aldı.  

Emin Kuvat

YKS’ye ilişkin sayısal veriler yayımlandı, 1 kişi 500 tam puan aldı

YKS’ye ilişkin sayısal veriler yayımlandı, 1 kişi 500 tam puan aldı

YKS’ye ilişkin sayısal veriler yayımlandı, 1 kişi 500 tam puan aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Özgür Özel: "Bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" Mahkemece tedbiren CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, TBMM’ye geldi. Özel, "CHP bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" dedi. Mahkemece tedbiren CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, TBMM yanında bulunan Meclis Parkı’nda CHP’lilere seslendikten sonra TBMM’ye geldi. Çankaya Kapısı’ndan Meclise giriş yapan Özel, "Yarın burada bir türbülans olmaması için dün seçim yaparak, grup başkanı seçildim. CHP’nin 40 gün içinde kurultay yapması konusunda hem grupta hem toplumda talep var. Delegeler aynı delegeler. Beni tam oyla yetkilendirdiler. Burada toplumsal tansiyon var. Darbelere itiraz ediyor. 15 Temmuz’da demokrasi tarafında yer almıştım. 19 Mart’ta Ekrem İmamoğlu hedef alındığında milletin yanında duruyorum" ifadelerini kullandı. "Kurultay yapılmazsa ne yapacaksınız?" sorusuna Özel, "Siyasi Partiler Kanunu, tüzüğün bize verdiği yetkiler var. İmza toplayacağız, Parti Meclisi olağanüstü, karar kuvvetinde yapabileceğimiz ne varsa yapacağız" şeklinde konuştu. "Bayramda ne yapacaksınız?" sorusu üzerine ise Özel, "Bayramda burada odada durmak yerine sahada oluruz. Esas olarak meydandayız, sokaktayız" dedi. Özel, daha sonra CHP Grubu’ndaki genel başkanlık makamına geçti. Burada ’CHP Genel Başkanı Özgür Özel’ isminin yer aldığı görüldü. Özgür Özel, parti il başkanları ve milletvekilleri ile toplantı yapacak.