EKONOMİ - 27 Nisan 2009 Pazartesi 09:21

Yoksul ülkeler için harekete geçilmeli

A
A
A
Yoksul ülkeler için harekete geçilmeli

Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu toplantılarına katılmak üzere Washington'da biraraya gelen finans bakanları, yoksul ülkeler için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Küresel kriz dünyanın birçok ülkesinde etkisini sürdürürken, yoksul ülkelere bu durum daha da hissedilir ölçüde yansıyor.

Washington'da düzenlenen Dünya Bankası Kalkınma Komitesi ve Uluslararası Para Fonu (IMF) toplantılarına katılmak üzere bir araya gelen finans bakanları da bu konuya dikkat çekti.

Küresel resesyonun bu yıl içinde yaklaşık 100 milyon insanın alım gücüne doğrudan etki ettiğini vurgulayan bakanlar özellikle yoksul ülkelere daha fazla yardım sağlanması görüşünde birleşti.

Washington'da gerçekleştirilen IMF ve Dünya Bankası ilkbahar buluşmasının ardından yapılan açıklamada, "Tüm üyelerimizi yardım meblağlarını artırmaları konusunda uyardık. Krizin etkisini azaltmak için daha fazla şeyler yapmaya ihtiyaç var" denildi.

Öte yandan Dünya Bankası verilerine göre bu yıl sonunda 50 ile 90 milyon arasında kişi günlük 1.25 dolardan daha az bir para ile geçinmek zorunda kalacak. Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, "İnsanların yıkıma uğramalarını önlemek için daha etkin bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz" dedi.

WASHINGTON - İHA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir