GÜNDEM - 07 Ekim 2025 Salı 09:53

Depremde kaybettiği 3 evladının mezarında "Size bir damla su verecek kimse kalmadı, Allah sizi unutmaz evladım" diyen Suriyeli anne duygulandırdı

A
A
A
Depremde kaybettiği 3 evladının mezarında "Size bir damla su verecek kimse kalmadı, Allah sizi unutmaz evladım" diyen Suriyeli anne duygulandırdı

Hatay’da depremde vefat eden 3 evladının mezarını geride bırakarak ülkesine dönen Suriyeli Dünya Sankar’ın gözyaşları esnasında çektiği son mezar ziyareti videosu izleyenleri duygulandırdı. Görüntülerde gözyaşı içerisinde "Size bir damla su verecek kimse kalmadı, Allah sizi unutmaz evladım" diyen annenin sözleri üzerine harekete geçen Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, anne Sankar’a ulaşarak gönlünün rahat olmasını söylediler.


Kahramanmaraş merkezli depremde en çok yıkımın olduğu Hatay’da binlerce bina yerle bir olurken yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetti. Depreme Antakya ilçesinde yakalanan Dünya Sankar, asrın felaketinde evlatları; Muhammed Sankar, Maria Sankar ve Mümin Sankar’ı kaybetti. Suriyeli kardeşler, Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde bulunan deprem şehitliğine defnedildi. Her hafta deprem şehitliğini ziyaret eden anne Sankar, Suriye’deki iç savaşın bitmesiyle memleketine geri döndü. Geçtiğimiz hafta ülkesine dönen anne, evlatlarının mezarında video çekerek gözyaşlarıyla veda etti.


Görüntüleri sosyal medyada paylaşan annenin gözyaşlarıyla çektiği görüntülerde "Bugün Suriye’ye gidiyorum, artık size gelecek kimse kalmadı anneciğim. Size bir damla su verecek kimse kalmadı, Allah sizi unutmaz evladım" dediği anlar yürekleri dağladı. Sosyal medyada binlerce kişiye ulaşan görüntüler üzerine harekete geçen Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekipleri, Suriye’ye dönen anneye ulaşarak Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün selamını ilettiler ve ülkelerine dönen Suriyeli ailelerin mezarlarının kendilerine emanet olduğunu söylediler.



"Gözümün nurları, bugün Suriye’ye gidiyorum, artık size gelecek kimse kalmadı anneciğim"


Gözyaşlarıyla evlatlarını geride bıraktığı videoyu paylaşan anne Dünya Sankar, evlatlarının mezarını ziyaret ettiğinde kaydettiği videoda, "Bu çocuklarımın son videosu. Selamun aleykum kızım, kalbimin içi. Benden sonra sana su veren kimse olmayacak. Mümin oğlum, Allah bize bu acıyı yazmış. Maria ve Mümin gözümün nurları benim. Bugün Suriye’ye gidiyorum, artık size gelecek kimse kalmadı anneciğim. Size bir damla su verecek kimse kalmadı, Allah sizi unutmaz evladım. O merhamet edenlerin merhametlisidir. O, cömertlerin en cömerdidir. Bugün son gün Maria, son veda gün. Kalbimin sevgilisi, inşallah cennette görüşürüz. Mümin, Maria çok selam söyle" dedi.



"Gözü yaşlı anne, Türk milletini çok sevdiğini ve Türk devletine minnettar olduğunu söyledi"


Hatay Büyükşehir Belediyesi Narlıca Deprem Şehitliği Sorumlusu Ali Kemal Yeşiloğlu, deprem mezarlığında bulunan mezarların kendilerine emanet olduğunu söyleyerek "Geçtiğimiz günlerde depremde evlatlarını kaybeden annenin, ülkesi olan Suriye’ye dönerken yaşadığı acılı feryadını duymuştuk. Acılı anneye ulaştık ve evlatlarının mezarlarının başındayız. Anneye yalnız olmadığını dile getirdik. Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı olarak buraya defnedilen deprem şehitliği mezarların; bakım, onarım, peyzaj, çiçeklendirme gibi A’dan Z’ye kadar yapılması gereken bütün hizmetleri rutin bir şekilde yaptığımızı ifade ettik. Aileye yalnız olmadığını ve vatanına dönmüş olsa bile buradaki mezarların sahipsiz olmadığını ifade ettik. Aileyle de görüşüyoruz. Kendisinin bu durumdan çok duygulandığını, Türk milletini çok sevdiğini ve Türk devletine minnettar olduğunu söyledi. Bizim burada 6 Şubat’tan bu yana defnedilmiş rahmetli deprem şehitlerinin tamamına hizmet ettiğimizi ve hizmetinde olduğumuzu acılı ailelere, üzgün durumlarına manevi yönden kısmen de katkıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.



Depremde kaybettiği 3 evladının mezarında "Size bir damla su verecek kimse kalmadı, Allah sizi unutmaz evladım" diyen Suriyeli anne duygulandırdı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Akhisarlı minik pedallar Muğla’da kürsüye damga vurdu Muğla’da 5-8 Mart 2026 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Kupası Puanlı Yol ve Kriteryum Yarışlarında Akhisar İlçe Spor Kulübünün bisiklet sporcuları önemli dereceler elde ederek büyük başarıya imza attı. Muğla’da düzenlenen Türkiye Kupası Puanlı Yol ve Kriteryum Yarışlarında Akhisar İlçe Spor Kulübü’nün genç sporcuları birçok kategoride kürsüye çıkarak Akhisar’ı gururlandırdı. 07 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Kupası Puanlı Yol Yarışlarında Akhisar İlçe Spor Kulübü sporcuları farklı kategorilerde önemli dereceler elde etti. U13 Kadınlar kategorisinde Hilal Kaymaz birinci olurken, Miray Akcan üçüncü, Elif Mira Şahin ise dördüncü sırada yer aldı. U11 Kadınlar kategorisinde Elif Koç birinciliği elde ederken, Rümeysa Meryem Kaymaz üçüncü, Zeynep Şahin ise dördüncü oldu. U11 Erkekler kategorisinde ise Deniz Atlas Tekin üçüncülük derecesi elde etti. 08 Mart 2026 tarihinde düzenlenen Türkiye Kupası Puanlı Kriteryum Yarışlarında da Akhisarlı sporcular başarılarını sürdürdü. U13 Kadınlar kategorisinde Hilal Kaymaz birinci olurken Miray Akcan dördüncü sırada yer aldı. U11 Kadınlar kategorisinde Elif Koç ikinci olurken, Zeynep Şahin dördüncü, Meryem Rümeysa Kaymaz ise beşinci sırayı aldı. U11 Erkekler kategorisinde Deniz Atlas Tekin üçüncü olarak kürsüde yer aldı. Yarışların genel klasman sonuçlarına göre ise Akhisar İlçe Spor Kulübü sporcuları yine önemli dereceler elde etti. U13 Kadınlar genel klasmanında Hilal Kaymaz birinci, Miray Akcan üçüncü, Elif Mira Şahin ise beşinci oldu. U11 Kadınlar genel klasmanında Elif Koç birinciliği kazanırken, Meryem Rümeysa Kaymaz üçüncü, Zeynep Şahin beşinci sırada yer aldı. U11 Erkekler genel klasmanında ise Deniz Atlas Tekin üçüncü olarak yarışları tamamladı.
Manisa Kaymakam Dalak çğrencilerle birlikte iftar açtı Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen iftar programında öğrencilerle aynı sofrayı paylaşarak Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşadı. Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Sarıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen iftar programında protokol, öğretmenler ve öğrenciler aynı sofrada buluştu. Sarıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda düzenlenen iftar programına Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak ve eşi Ayfer Dalak, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen iftar programında öğrencilerle aynı sofrayı paylaşan Kaymakam Halil Dalak, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Dalak, "Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte iftar yemeğinde bir araya gelerek mübarek Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşadık. Bu ortam bana kendi okul yıllarımı hatırlattı. İftar programını düzenleyen okul idaresine teşekkür ediyorum." dedi. Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak da iftar programına katılım sağlayan Kaymakam Halil Dalak’a teşekkür ederek, "Okulumuzun düzenlediği iftar programında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduk. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezmi Yıldırak da bir süre öğrencilere iftar yemeği ikram etti.
Denizli Buldan’da 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan artçılardan korkan vatandaşlar dışarda sabahladı Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından 4.5’e kadar ulaşan 150’den fazla artçı sarsıntı yaşandı. Korku ve panik yaşayan vatandaşların birçoğu geceyi evlerinin dışında geçirmek zorunda kaldı. Denizli’nin Buldan ilçesi Yenicekent Mahallesi merkez üssü olan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 150’nin üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. En büyüğü 4.5 büyüklüğüne ulaşan artçı depremler, bölge halkında büyük korku ve paniğe neden oldu. Peş peşe yaşanan sarsıntıların ardından vatandaşlar güvenli gördükleri alanlara yöneldi. Kimi vatandaşlar bağ evlerine giderken, bazıları bahçelerinde bulunan prefabrik yapılara sığındı. Deprem korkusu nedeniyle evlerine giremeyen birçok kişi ise geceyi araçlarında geçirmek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar evlerinin önünde ateş yakarak geceyi dışarıda geçirirken, bazıları da işletmelerine sığınarak sabahı bekledi. Artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle bölge halkı tedirginliğini devam ediyor. "Gece olan artçı depremlerden çok korktuk" Köyün dışında bulunan prefabrik eve sığındıklarını, meydana gelen artçılardan dolayı korktuklarını ifade eden Yenicekent Mahalle sakini Ahmet Kök, "Başımıza gelen bu afetten dolayı köyümüzün dışındaki prefabrik evlerde kalıyoruz. Kardeşlerim, çocuklarım, torunlarımı topladım ve buraya geldik. Burada biraz daha rahatta hissediyoruz. Köyümüzün içindeki evlerde çok korkuttuk. Çocuklarımız panik olmasın diye buraya geldik. Şuanda burada 6 aile varız. Gece olan artçı depremden korktuk. Biraz önce köyün içini dolaştım, bazı arkadaşlarım arabaların içinde ailecek yatıyorlar" dedi. "Dışarda ateş yakarak bekliyoruz, araçta uyuyoruz" Geceyi dışarıda ateş yakarak beklediklerini dile getiren mahalle sakini Ali Çakır ise, "Artçı depremlerden dolayı geceyi en güvenli dışarıda geçiriyoruz. Şuanda en güvenli yer dışarıda. Dışarda ateş yakarak bekliyoruz, araçta uyuyoruz. Herkes dışarıda, en garantisi böyle" diye konuştu.