GENEL - 16 Şubat 2021 Salı 10:49

ASİMDER’den müdür Usta’ya ziyaret

A
A
A
ASİMDER’den müdür Usta’ya ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey ve Denetim Kurul Üyesi Mithat Çatalkaya ile birlikte Aras Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Usta’yı makamında ziyaret ettiler.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey ve Denetim Kurul Üyesi Mithat Çatalkaya ile birlikte Aras Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Usta’yı makamında ziyaret ettiler.


Okul yöneticilerin tarih derslerinde görsel olarak 1915 - 1919 yılları arasında Ermeni çetelerince katledilen Müslüman Türk halkının yaşadıklarını anlatan sinevizyon gösterimleri yapmalarının faydalı olacağına değinen ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Bölgemizde doğup büyüyen okul yöneticilerimizin, bölgede yaşanan katliamları ve kurtuluş mücadelemizi yaşayan ailelerden olmanız daha önemlidir. Okuyan gençlerimizin Ermeni Diasporasının kara propagandaya karşı bilinçlendirilmeleri gerekmektedir. Ermenistan’da 4. Sınıf okul öğrencilerine okutulan resmi tarih kitabında Müslüman Türkleri cani, katil ve soykırımcı olarak yazılıp anlatılmaktadır. Ermenistan ulusal marşında bile kandan ve öldürmekten söz ediliyor. Biz ASİMDER genel Merkezi olarak Milli Eğitim Bakanlığımıza geçmiş yıllarda resmi yazı yazarak 1915 yılında sadece Çanakkale savaşı olmadı. O yıl Doğu Anadolu ve Güneydoğu şehirlerimiz köylerimizde yaşayan sivil savunmasız halkımız faşist Ermeni çeteleri tarafından katledildi. Bunlarında artık tarih kitaplarında yer alması ve okutulmasını talep ettik. Bu pandami döneminde okulların açık olması sebebiyle bu yılki eğitim öğretim yılında okullarla ilgili faaliyetlerimizi yapamadık gelecek yıl sizlerin de yardım ve desteklerinizle ortak faaliyetlerimize devam ederiz” dedi.


Iğdır Aras Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Usta ise, “ASİMDER gibi uluslararası arenada Ermeni Diasporasının kara propagandası karşısında canı siperine bir şekilde savunmasını taktirle takip etmekteyiz. 1915 – 1919 yıllarında Ermeni çetelerinin yaptığı katliamları büyüklerimizden hep duyduk. Bu olayların gençlere ve öğrencilerimize anlatılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığımız ve Valiliğimizin belirlediği devlet politikamız çerçevesinde yardımcı olmaya hazırız. Yapmış olduğunuz bu nazik ziyaretinizden dolayı şahsınıza ve ASİMDER Yöneticilerine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Aras Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Usta’ya bölgede Ermeni çetelerinin yaptığı katliam ve isyanları içeren tarih kitapları hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ÇEVREFEST’te yerini alıyor Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 5-9 Haziran 2024 tarihleri arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenecek olan ÇEVREFEST etkinliğinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de yerini alacağını duyurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bir taraftan kenti daha yaşanabilir bir hale getirmek için çevreci projelere imza atarken, diğer taraftan çevre dostu etkinliklerde yer aldıklarını kaydetti. Başkan Büyükkılıç, 5-9 Haziran 2024 tarihleri arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenecek olan ÇEVREFEST etkinliklerine Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de katılım göstereceğini duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde ’Hepimizin bir dünyası var’ temalı ’ÇEVREFEST’ isimli festivalde yer alacaklarını vurgulayan Büyükkılıç, “Ankara’daki ÇEVREFES’te şehrimizi, zenginliklerini ve Kayseri Büyükşehir Belediye’miz, çevreci yatırımlarını ve iyi uygulamalarını tüm katılımcılara örnek olması bakımından tanıtma imkânı bulacaktır” şeklinde konuştu. Çevre Haftası çerçevesinde gerçekleşecek etkinlikler, söyleşiler, atölye çalışmaları, kitap fuarının yer alacağı ÇEVREFEST, 9 Haziran tarihine kadar sürecek.
Muğla Çiftçi buğday fiyatlarının açıklanmasını bekliyor Küresel iklim değişikliğinin en fazla hissedildiği tarım sektöründe çiftçiler her geçen gün artan kuraklık nedeniyle tarladaki ürünlerini daha erken almaya başladı. Özellikle arpa, buğday, yulaf gibi ürünler daha erken ürün verirken, fiyat konusundaki belirsizlik nedeniyle hasat edilen ürün çiftçinin elinde bekliyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, hububat fiyatlarının geçen yıllarda Mayıs ayında açıklandığını belirtti. Baştuğ, kurak geçen bir mevsim sonrası çiftçilerin erken hasat yaptığını belirterek, “Son 5 yılda buğday fiyatları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 2019 yılında 2 Mayıs’ta, 2020’de 4 Mayıs’ta, 2021 yılında 17 Mayıs’ta, 2022’de 5 Haziran’da ve 2023 yılında ise 6 Haziran’da fiyatlar açıklandı. Bu yıl mevsimin kurak ve sıcak gitmesi sebebiyle buğday, arpa, yulaf hasatları erken başlamış olup 2024 yılı buğday, arpa, yulaf alım fiyatları henüz açıklanmadı. Çiftçimiz hasadı başlayan buğday, arpa, yulaf hububatların alım fiyatlarının bir an önce açıklanmasını beklemektedir. Ülkemizde tarımda girdi fiyatlarının çok yüksek olması sebebi ile zor günlerden geçen çiftçimiz açıklanacak olan fiyatın emeklerinin karşılanması ve üretimin devamlılığında önemli olacaktır” dedi.
Van ‘Masada kalırsın, felç olabilirsin’ denilen hasta Van’da sağlığına kavuştu İstanbul’da 3 yıl önce glomus tümörüne yakalanan ve doktorların ‘masada kalırsın, felç olabilirsin’ dediği hasta, Lokman Hekim Van Hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu. İstanbul’da ikamet eden ve 3 yıl önce glomus tümörüne yakalanan Seyfettin Uçar (68), İstanbul’da birçok hastaneye başvurdu. Gittiği hastanelerdeki doktorların ‘masada kalırsın, felç olabilirsin’ demesi üzerine arayışa geçen Uçar, sosyal medyada Lokman Hekim Van Hastanesinde başarılı ameliyatlar gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel’e ulaştı. Daha sonra Lokman Hekim Van Hastanesine gelen Uçar, burada geçirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel, “Tümörü büyük bir tümördü ama daha önce çok yaptığımız için bu tür ameliyatlar bize sıradan bir tümör gibi geldi. Allah’a şükür ameliyatı, sıradan ameliyattan daha da rahat geçti. Çünkü hastamızda pek yan etki gelişmedi. Normalde bu kadar büyük tümörlerde yutma güçlüğü, ses kısıklığı gelişir ama onların hiçbiri gelişmedi. Normalde 5 santimetre üzerindeki tümörler sıkıntılı. Birde damarı da sarmıştı. Ayrıca hastamıza başka yerlerde ciddi senaryolar yazılmış, hiç standart tedavide görmediğimiz tedavi yöntemleri anlatılmış. Tabi biz böyle bir şey olmadığını anlattık. Hiçbir damarında zedelenme olmadan, hiçbir komplikasyon gelişmeden bu 6,5 santimlik tümörü çıkardık. İnşallah iki gün içinde taburcu edeceğiz. Tabi hastaların Van’a gelip, tedavi görüp, hiçbir sonuç olmadan ayrılmaları bizi mutlu ediyor” dedi. “Ameliyat günümü ikinci doğum günüm olarak kutlayacağım” Yaklaşık 3 yıl önce glumos tümörüne yakalandığını ve İstanbul’da birçok hastaneye gittiğini anlatan Seyfettin Uçar ise “Gittiğim doktorlardan kimisi ‘masada kalırsın, felç olursun’ dediler. Ben daha önce araştırma yapmıştım. İlk olarak da Halil Hocamı araştırmıştım. En son gittiğim hastanede ise aileme Van’a gideceğimi söyledim. Çünkü aklımda hep Halil Hoca vardı. Van’a geldim. Diğer doktorlar da ameliyat olma noktasında biraz tereddüt vardı. Halil Hocamla ilk muayeneye geldiğimde ben zaten ameliyat olma kararı ile gelmiştim. Glumos tümörü bende yaklaşık 6,5 santim büyüklüğündeydi. Ben 29 Mayıs’ta ameliyat oldum. Benim ikinci doğum günüm oldu. Bundan sonra doğum günümü 29 Mayıs İstanbul’un kurtuluşu gibi kutlayacağım. Halil Hocama çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İstanbul TÖDEB Başkanı Bilgetekin: "Türkiye Pavilyonu’ndan dünyaya sesleneceğiz" Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB), 20 üyesiyle dünyanın en büyük fintek fuarı olan Money 20/20 Europe’da yer alıyor. 4-6 Haziran 2024 tarihleri arasında Amsterdam’da gerçekleşecek etkinlikte, TÖDEB’in öncülüğünde Türkiye Pavilyonu kurularak milli katılım sağlanıyor. Money20/20 Europe, finansal teknolojideki en son eğilimleri ve gelecekteki gelişmeleri tartışmak için küresel liderleri ve yenilikçileri bir araya getirdi. Binlerce sektör profesyonelinin katıldığı fuar, bankacılık, ödemeler, fintek girişimleri ve elektronik para sektörlerinden kilit paydaşları ağırlayacak. Etkinlik, yeni iş birliklerini teşvik etmek ve en yeni finansal çözümleri deneyimlemek için Amsterdam’da bir odak noktası oluşturuyor. 20 üyeyle Milli katılım sağlandı Dünyanın en büyük fintek fuarı olan Money 20/20 Europe’a 2023 yılında 8 üyesiyle katılan TÖDEB, bu yıl fuarın en büyük alanlarından birinde 20 üyesiyle milli katılım sağladı. TÖDEB öncülüğünde ve Ticaret Bakanlığı destekleriyle kurulan Türkiye Pavilyonu’nda önemli firmalar yer alıyor. Pavilyonu aynı zamanda Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Lahey Büyükelçiliği Hazine ve Maliye Müşaviri Zafer Düzenli, Lahey Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkan Yardımcısı Necip Fazıl Kaymak, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Daire Başkanı Ozan Çağrı Gazitürk, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Benelüks Bölgesi Ülke Danışmanı Ethem Tokgozlu, Fahri Konsolos Titus Kramer ve DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları tarafından ziyaret edilecek. "Türkiye Pavilyonu’ndan dünyaya sesleneceğiz" TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, “Money 20/20 Fuarı TÖDEB olarak ilk katıldığımız uluslararası fuar olma özelliğini taşıyor. İlk adımı Avrupa’nın en büyük fuarında atmıştık ve çok olumlu tepkiler almıştık. Bu sene çok daha büyük bir alanda 20 üyemizle temsil edileceğiz. Burada olmak, tüm dünyanın gözünün üstünde olduğu bir etkinlikte en büyük katılımcılardan biri olmak bizim için çok önemli. Amsterdam’da kurduğumuz Türkiye Pavilyonu hem bizim hem de sektörümüz için bir gövde gösterisi. Biz de üyelerimizin talebi, ülkemizin hedefleri ve sektörümüzün gelişimini takip ederek buraya geldik” dedi. "Fuara katılım Türk ödeme ve elektronik para sektörü için kıymetli ve değerli" Money 20/20 Europe fuarının sadece Avrupa fuarı olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Bilgetekin, "Burası fintek sektörünün kalbinin attığı yer. İş birliklerinin yapıldığı, imzaların atıldığı, geleceğin şekillendiği bir alan burası. Hem ülkemiz hem de üyelerimiz için Avrupa doğal ticaret paydaşımız. Regülasyonlardaki uyum sebebiyle de dünyaya açılma kapımız. Bu sebeplerle Money 20/20 Europe Fuarı’nda olmak Türk ödeme ve elektronik para sektörü için kıymetli ve değerli. Bu etkinliğin Ticaret Bakanlığımızın desteğiyle milli katılım olması ayrıca önemli. Türkiye Pavilyonu’nda ülkemizin bayrağı altında temsiliyet sağlamak bizi gururlandırıyor. Bu çabamız sırasında bize her türlü desteği veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan’a şükranlarımı sunuyorum. Onların ön açıcı desteği ve üyelerimizin çabaları ile sektörümüzü Avrupa’nın yıldızı haline getireceğiz” diye konuştu.