SPOR - 20 Temmuz 2024 Cumartesi 15:58

Isparta’da Eğirdir Triatlonu Türkiye Kupası Yarışları başladı

A
A
A
Isparta’da Eğirdir Triatlonu Türkiye Kupası Yarışları başladı

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından Isparta’nın Eğirdir ilçesinde gerçekleştirilen Eğirdir Triatlonu Türkiye Kupası Yarışları, yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla Altınkum Plajı’nda başladı.


Türkiye Triatlon Federasyonu, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi işbirliği ile bu yıl 23.’sü düzenlenen Eğirdir Triatlonu Türkiye Kupası Yarışları, Altınkum Plajı’nda gerçekleştiriliyor. 2 gün sürecek yarışlara Türkiye’nin farklı yerlerinden yaşları 20 ile 77 arasında değişen yaklaşık 400 sporcu katılıyor. Sporcular yüzme, bisiklet ve koşu kategorilerinde dereceye girmek için mücadele veriyor.


Yarışlar; M3, Yıldız, Genç, Elit, Paratriatlon ve Yaş Grupları olmak üzere 6 kategoride düzenleniyor. Triatlon yarışmaları bugün sabah saat 07.00’de Elit Erkekler, Elit Kadınlar, saat 10.30’da da Genç Erkekler, Genç kadınlar ve 11.45’de Paratritlon yarışmaları ile başladı. Sporcular bin 500 metre yüzme 40 km bisiklet, 10 km koşu yaparak parkurları tamamlıyorlar.


Elit Kadınlar kategorisinde yarışan sporcu Selinay Tuğçe Kır, parkurun çok zor olduğunu belirterek "Özellikle bisiklet parkuru çok zordu. Birkaç hafta önce yaşamış olduğum sakatlıktan dolayı çok zorlandım. Koşu çok yokuşluydu zordu ama genel anlamda yarışma çok eğlenceliydi” dedi.



Bayram Yalçınkaya: "Burada evimizde gibi hissediyoruz"


Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Eğirdir’de olmaktan yaşadığı memnuniyeti belirttiği konuşmasında, "Eğirdir’de kendimizi rahat hissediyoruz, güvende hissediyoruz. Çünkü evimizde gibi hissediyoruz. Tekrar Eğirdir’de olmaktan, evimizde olmaktan camia olarak çok memnunuz. Yarışlarımızın bu yıl 23.’sünü yapıyoruz. Çok mutluyuz. Tabi hem hava sıcaklıkları nedeniyle ve gölün suyunun ciddi anlamda çekilmiş olması nedeniyle bu sene ilk kez Altınkum Plajı’nda yapıyoruz organizasyonlarımızı. Ciddi anlamda bir katılım var. Yaklaşık burada 400’e yakın sporcu var. Sorcular, iki gün yarışacak. Sabah erkenden saat 7.00’de elitlerle başladık 10.30’da biraz önce gençler startıyla devam ediyoruz. Daha sonra yıldızlar, minikler, ve tüm kategoriler bugün yarışları bitirecek ve akşam da yarışların finalini gerçekleştireceğiz" dedi.


Yarışmalar bugün saat 18.00’de yapılacak olan ödül töreni ile sona erecek. Yarın ise yaş grupları ve 75 yaş üstü sporcuların yarışlarıyla devam edecek.



Isparta’da Eğirdir Triatlonu Türkiye Kupası Yarışları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tekin: "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı. Hep beraber bir travma süreci yaşadık" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nda düzenlenen "Mesleğe Yöneltme Testleri Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Bakan Tekin, yaptığı konuşmada öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerine uygun alanlara yönlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Eğitim süreçlerinde rehberlik çalışmalarının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Tekin, mesleğe yöneltme testlerinin öğrencilerin kariyer planlamalarına katkı sağlayacağını ifade etti. Bakan Tekin, söz konusu uygulamanın öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımalarına imkan sunacağını ve eğitim hayatındaki tercih süreçlerini daha sağlıklı yönetmelerine yardımcı olacağını belirtti. Toplantı kapsamında mesleğe yöneltme testlerinin kapsamı, uygulanma süreci ve hedefleri hakkında bilgilendirmeler de yapıldı. Ayrıca programda, bu testlerin öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra bireysel yetkinliklerini de geliştireceği vurgulandı. "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı" Mesleki ve teknik eğitimin 2010 yılından sonra yakaladığı ivme ile yükselişe geçtiğini belirten Bakan Tekin, "Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim, bilhassa 28 Şubat süreciyle beraber çok ciddi bir darbe aldı. Mesleki ve teknik eğitimde hep beraber bir travma süreci yaşadık. 2010’dan itibaren mesleki ve teknik eğitimde yeniden bir canlanma dönemi başladı. Bilhassa kat sayı uygulamasının kaldırılmasıyla beraber mesleki ve teknik eğitime yeniden bir yönlenme oldu. Mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızı tepeden tırnağa revize ettik. Programları ve alanları yeniledik. Yeni okul modelleri ve proje okul modelleri geliştirerek sektörle ilişkisini sağladık. İşbaşı eğitimleri için okullarda çocuklarımızın uygulamalarını yaygınlaştırdık. Bunu yaparken çocuklarımıza asgari ücretin yüzde 30’u ve yüzde 50’si oranında cep harçlığı uygulamasını başlattık. İşletmelere beceri eğitimi için giden çocuklarımızın karşı karşıya kaldığı risklere karşı iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı çocuklarımıza sigorta imkanı getirdik" diye konuştu. "Bu testlerle birlikte süreçte çok daha güçlü bir adımı hep beraber atmış olacağız" Mesleğe yöneltme testlerinin gençlere birçok fırsat sunacağını ifade eden Bakan Tekin, "Bugün tanıtımını yaptığımız bu testlerle birlikte süreçte çok daha güçlü, çok daha sağlıklı bir adımı hep beraber atmış olacağız. Çünkü bu yaptığımız şey, kamunun diğer kurumları tarafından da destekleniyor. Bizim ne yaptığımızdan onların haberdar olması, onların yapmak istediklerine bizim temel teşkil edilecek işler yapmamız, yapacağımız işlerdeki bereketi arttıracak, sağlıklı sonuçlara erişimimizi sağlayacaktır" şeklinde konuştu.