DÜNYA - 27 Nisan 2012 Cuma 00:12

UEFA AVRUPA LİGİ`NDE FİNALİN ADI ATLETİCO MADRİD-ATHLETİC BİLBAO

A
A
A
UEFA AVRUPA LİGİ`NDE FİNALİN ADI ATLETİCO MADRİD-ATHLETİC BİLBAO

UEFA Avrupa Ligi`nde iki İspanyol takımı Atletico Madrid ile Atletic Bilbao, finale yükseldi.
UEFA Avrupa Ligi`nde yarı final rövanş karşılaşmaları tamamlandı. Rakiplerini eleyen Atletico Madrid ile Athletic Bilbao, finalde karşı karşıya gelecek. Şampiyonlar Ligi`nde Barcelona ve Real Madrid`in elenmesinin ardından, UEFA Avrupa Ligi`nde iki İspanyol takımın finale çıkması ile UEFA Avrupa Ligi kupasının İspanya`ya gitmesi kesinleşti.
Dün gece oynanan maçlarda Atletico Madrid, ilk maçta 4-2 yendiği Valencia`yı deplasmanda da 1-0 yendi. Atletico Madrid forması giyen milli futbolcu 74. dakikada yerini Salvio`ya bırakırken, Tiago Mendes ise 78. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Valencia forması giyen milli oyuncu Mehmet Topal ise maçta görev almadı.
Gecenin bir diğer maçında ise Athletic Bilbao, ilk maçta 2-1 yenildiği Portekiz`in Sporting Lisbon takımını kendi sahasında 3-1 yendi ve adını finale yazdırdı.
Kupa ikide final 9 Mayıs 2012`de Romanya`nın başkenti Bükreş`teki Stadionul Na?ional`da oynanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da çilek hasadı başlıyor; üretici 100 lira fiyat bekliyor Bursa’da çocukluğundan bu yana çilek üreten 77 yaşındaki İsmail Kozan, bu yıl 4 dönümde yaptığı dikimde sadece fideye 275 bin lira harcadığını belirterek, maliyetlerin yüksekliğinden dert yandı. Yıllık yaklaşık 50 bin tonluk üretimiyle Türkiye’de ilk 5 şehir arasında yer alan Bursa’da, havaların ısınmasıyla birlikte çilek hasadı başladı. Kurban Bayramı’nın ardından piyasada daha fazla yer alması beklenen Bursa çileğinde üreticiler, yüksek maliyetler karşısında fiyat beklentilerini yüksek tutuyor. Kestel ilçesine bağlı Erdoğan Mahallesi’nde çocukluğundan beri tarımla uğraşan ve köyünde çilek üretimine öncülük eden İsmail Kozan, geçen yıl 5,5 dönüm arazide gerçekleştirdiği üretimde dönüm başına 2 ton verim aldığını belirtti. Bu yıl ilk kez farklı bir çilek çeşidi denediğini ifade eden Kozan, 4 dönümlük alana ektiği yeni ürünün hasadına bayram döneminde devam edeceklerini dile getirdi. "Sadece fide maliyeti 275 bin lira" Yeni denediği çeşitte dönüm başına 25 bin fide diktiklerini ve ilk yıl toplam 6 ton rekolte beklediklerini kaydeden Kozan, maliyetlerin üreticiyi zorladığını vurgulayarak şöyle konuştu: Fidenin tanesini bu yıl 11 liradan aldık. Sadece fide için 275 bin lira ödeme yaptık. Tarlanın işlenmesi, dikimi, gübresi, hortumu, naylonu, otunun biçilmesi ve toplanması derken maliyet inanılmaz rakamlara ulaşıyor. Bu yüzden beklentimiz, sezonda çileğin tarladan çıkış fiyatının kilogram başına 100 ila 120 lira arasında olmasıdır. Maliyetler çok yükseldiği için bu fiyatı bekliyoruz, 100 liranın altı üreticiye kazandırmaz"