- 10 Nisan 2018 Salı 10:35

EMDR eğitimi için Kayseri’de konferans verildi

A
A
A
EMDR eğitimi için Kayseri’de konferans verildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Boğaziçi Ruh Sağlığı Derneği işbirliği ile Kayseri de ‘Akut Travmalar, Travma Sonrası Stres Bozukluğuna Yaklaşım ve EMDR Kullanımına Bakış’ konulu konferans gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Boğaziçi Ruh Sağlığı Derneği işbirliği ile Kayseri de ‘Akut Travmalar, Travma Sonrası Stres Bozukluğuna Yaklaşım ve EMDR Kullanımına Bakış’ konulu konferans gerçekleştirildi.


Düzenlenen konferansta konuşan Boğaziçi Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Onur Okan Demirci, insanların neden ruhsal travma yaşadığını, ruhsal travmanın kimlerde ortaya çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu, ruhsal travmalarda insan beyninin nasıl çalıştığını, travma sonrası stres bozukluğunda nörobiyolojik mekanizmaların nasıl işlediğini ve EMDR yöntemi ile bu durumlarda insan beyin kimyasının nasıl değiştirildiğini anlattı. EMDR yöntemi ile ilgili bilimsel kanıtları sunan ve vakalar üzerinde nasıl uygulandığına değinen Yrd. Doç. Dr. Onur Okan Demirci, EMDR yönteminin gelecekte psikiyatrik ve psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde önemli bir yere sahip olacağına değindi. ‘Bu konu ile ilgili ülkemizde farklı farklı şehirlerde hem farkındalık oluşturmak hem de konuya ve EMDR tedavisine hakim, başarılı terapistler yetiştirmek amacı ile EMDR eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Boğaziçi Ruh Sağlığı Derneği olarak amacımız, olumsuz yaşam olaylarının oluşturduğu ruhsal travmaların giderek yaygınlaştığı dünyamızda elimizden geldiğince insanların yaşam kalitelerini düzenleyebilmek, travmalara karşı koruyucu önlemler alabilmek ve travmatik etkilere maruz kalan kişilerin tedavilerini sağlayabilmek adına iyi donanımlı ve etkili EMDR yöntemi uygulayabilen terapistler yetiştirmektir’ şeklinde konuşarak EMDR eğitimlerinin önemine vurgu yaptı.


Çok sayıda katılımcı ile gerçekleşen konferans sonrasında mutluluğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Demirci, ‘Ruh sağlığı çalışanlarının böyle yoğun ilgisini görmek benim için mutluluk ve gurur verici bir olaydı. Bu şekilde yılmadan, yorulmadan tüm ülkedeki mümkün olan en fazla sayıda ruh sağlığı çalışanına ulaşabilmek için elimizden geleni yapacağız.’ şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.