GENEL - 13 Temmuz 2018 Cuma 14:47

Yaşam Vadisi 2’nci etap açılışa hazırlanıyor

A
A
A
Yaşam Vadisi 2’nci etap açılışa hazırlanıyor

Beylikdüzü Belediyesi, 1 milyon metrekarelik alanıyla İstanbul’un en büyük kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi’nin hizmete açtığı 250 bin metrekarelik 1’inci etabının ardından şimdi de hızla yaklaşık 342 bin metrekare alana sahip 2’nci etabı İstanbullularla buluşturmak için çalışıyor.

Beylikdüzü Belediyesi, 1 milyon metrekarelik alanıyla İstanbul’un en büyük kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi’nin hizmete açtığı 250 bin metrekarelik 1’inci etabının ardından şimdi de hızla yaklaşık 342 bin metrekare alana sahip 2’nci etabı İstanbullularla buluşturmak için çalışıyor. Yaşam Vadisi 2’nci etaptaki çalışmaların yıl sonuna dek tamamlanarak açılışının yapılması hedefleniyor.


Gelecek nesillere bırakılacak en paha biçilmez mirasın ağaç olduğu anlayışıyla hareket eden Beylikdüzü Belediyesi, 2030 Vizyonu’nda ortaya koyduğu daha yeşil bir kent hayalini adım adım gerçeğe dönüştürüyor. İstanbul’un en büyük kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi’nde hizmete kazandırılan 250 bin metrekarelik 1’inci etabın ardından şimdi de 2’nci etap için yoğun mesaisine aralıksız devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü; çim serimi, ağaç dikimi gibi kent estetiğine uygun peyzaj düzenlemesi, bisiklet ve yürüyüş yolları yapımı, alt yapı ve üst yapı çalışmaları, elektrik alt yapısı ve aydınlatma çalışmaları ile zemin iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 342 bin metrekarelik alana sahip olan Yaşam Vadisi 2. etabın çalışmaların tamamlanmasının ardından 2018 yılının son çeyreğinde İstanbulluların hizmetine açılması hedefleniyor.



2. etapta farklı fonksiyonlar bir arada


Yaşam Vadisi 2’nci etabın açılmasıyla Beylikdüzü, 2030 Vizyonu’nda hedeflenen yeşil kent hedefine bir adım daha yaklaşacak. 1. etap ile Vira Kavşağı arasında kalan yaklaşık 342 bin metrekare alana sahip olan Yaşam Vadisi 2’nci etabın içerisinde 6.6 kilometre yaya yolu ve 2.2 kilometre bisiklet yolu bulunacak. Yaşam Vadisi 2. etapta merkez olarak belirlenen “Çekirdek” alanda Eğlence ve Yaşam Merkezi’nin bulunduğu alan ile başlayan kısımda kavaklıkların içerisinde bulunan sessiz okuma bahçeleri yer alacak. Aynı alan içerisinde kütüphane ve kafe ile rekreatif birimler oluşturulacak.



Vadiye komşu bir de atletizm pisti olacak


İnsanları kentin yoğun ve yorucu havasından uzaklaştırıp doğa ile baş başa bırakacak projede 900 metrekarelik yansıma havuzu, çeşitli yaş gruplarına hitap eden modern temalı oyun alanları ile skatepark, 80 metre uzunluğunda sergi ve kültür köprüsü, orman alanı, bitki tünelleri, erguvan ağacı bahçesi, leylak bahçesi, sessiz bahçe, çiçek bahçesi gibi doğal peyzaj alanlarının yanı sıra çeşitli yaş gruplarına hitap edecek etkinlik alanları da yer alacak. Ayrıca vadi ile komşu olan eğitim vadisinin hemen yanında bir atletizm pisti oluşturulacak.


1 milyon metrekare büyüklüğünde olan ve Beylikdüzü sahile kadar uzanan 6 etaplık Yaşam Vadisi’nin 3,4,5 ve 6’ncı etabı ise 1’nci ve 2’nci etabın kurguları geliştirilerek planlanacak. Vadi tamamen bittiğinde Beylikdüzü’nde geniş bir yeşil koridor oluşturacak. Yeşilin temel tasarım öğesi olduğu projede vadinin ilk etabından sahile kadar yaya erişimi sağlanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Ateş savaşçılarının zorlu yarışları başladı Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY), Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde Ula Gölet mevkiinde gerçekleştirilen etaplarla tüm heyecanıyla devam ediyor. Ormancılık alanında görev yapan personelin mesleki bilgi, beceri ve fiziki yeterliliklerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmalar, Bölge Müdürlüğüne bağlı şube müdürlüklerinin koordinasyonunda hazırlanan özel parkurlarda yapılıyor. Zorlu etaplarda yarışan ekipler; koşu, oryantiring, atış, istikbal ağacı belirleme, mesaha ve orman yangınlarıyla mücadele gibi kritik alanlarda yeteneklerini sergiliyor. Toplam 12 Orman İşletme Müdürlüğünün katılım sağladığı organizasyonda ekipler, hem dayanıklılık, hem de teknik bilgi gerektiren parkurlarda en iyi dereceyi elde edebilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Yarışmalar boyunca ekiplerin performansı, alanında uzman jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Doğaya hâkimiyet, hızlı karar alma ve ekip koordinasyonu gibi unsurların ön plana çıktığı yarışmalar, aynı zamanda kurum içi dayanışmayı güçlendirmesi açısından da önem taşıyor. Katılımcılar, gerçek saha şartlarını aratmayan parkurlarda hem bilgi hem de pratik becerilerini test etme fırsatı buluyor. Yarışmalar sonunda dereceye giren ekipler, Denizli’de düzenlenecek bölgeler arası finallere katılmaya hak kazanacak. Final etabında başarılı olan ekipler ise Türkiye genelinde düzenlenecek büyük organizasyonda mücadele edecek. Türkiye Ormancılık Yarışmaları, ormancılık teşkilatının sahadaki etkinliğini artırmanın yanı sıra, orman yangınlarıyla mücadele başta olmak üzere kritik görevlerde görev alan personelin hazırlık seviyesini üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.
Tokat Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı "joker aday" operasyonu: 14 tutuklama Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen "joker aday" operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını "kayıp" gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile "joker adayın" yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi. 4 yıllık sınav evrakları incelendi Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi. 14 şüpheli tutuklandı Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.