- 05 Şubat 2022 Cumartesi 12:37

Saç ekim koordinatörü Dursun: "Saç ekimi son yıllarda en çok uygulanan estetik operasyonlardan biridir"

A
A
A
Saç ekim koordinatörü Dursun: "Saç ekimi son yıllarda en çok uygulanan estetik operasyonlardan biridir"

Saç ekim koordinatörü Fatma Dursun, son yıllarda en çok uygulanan estetik operasyonlardan birinin saç ekimi olduğunu belirterek, uygulamanın kimlere yapılabileceği konusunda bilgi verdi.

Saç ekim koordinatörü Fatma Dursun, son yıllarda en çok uygulanan estetik operasyonlardan birinin saç ekimi olduğunu belirterek, uygulamanın kimlere yapılabileceği konusunda bilgi verdi.


Son dönemlerde özellikle erkekler arasında yaygınlaşan saç ekiminin önemli bir uygulama olduğunu dile getiren saç ekim koordinatörü Dursun, saç ekiminin Türkiye’de de sağlık turizmi açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Saç ekiminin uygulanma biçimi ile ilgili bilgi veren Dursun, "Androjenik tip saç dökülmesi olarak adlandırdığımız, yani yaşa, hormonlara ve genetik faktörlere bağlı olarak saç dökülmesi yaşayan bireylere, geçirilen kazalardan sonra saçlı deride travma oluşan veya dikiş atılmasına bağlı saç bölümünde bölgesel boşluk meydana gelen bireylere, cilt altı yağ dokusu çok etkilenmemiş durumda olan saçlı deride yanık vakalarına maruz kalmış bireylere, geçirilen yüz gerdirme ameliyatından sonra oluşan saçlı deride boşluğu oluşan bireylere, stres faktörlerinden kaynaklı yoğun ve kalıcı olarak kökten yoksun kalmış olduğu tespit edilen bireylere saç ekim işlemi uygulanabilir. Bu durumlar tek başına yeterli değildir. Öncelikle bireylerin kalp, karaciğer, böbrek yetmezliği ve de kronik rahatsızlığı olup olmadığı öğrenilmeli. Ayrıca şeker ve tansiyonu kontrol altına alınabiliyorsa doktoru tarafından onay verilmelidir. Cildinde dermatit, sedef, egzama gibi rahatsızlıklar var mı yok mu diye tedaviye gelmeden önce genel bir sorgulama yapılmalı. Eğer şüphe varsa bir dermatolojik muayeneden geçtikten sonra işleme girebileceği vurgulanmalı. Bunlara ek olarak sürekli kullandığı ilaçları var ise ne olduğu öğrenilip bu ilaçların saç ekim operasyonu gerçekleştirilmesine engel olup olmayacağı konusunda emin olunması gerekmektedir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu laleleri gözleri gibi koruyorlar Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Değişören mahallesi, ilkbaharla birlikte çiçek açan ve yörede ‘Turşail’ olarak isimlendirilen ters lalelerle süslendi. Nadide bitkiye çok değer veren yöre halkı tarafından laleleri adeta gözleri gibi korunuyor. Bazı bölgelerde "Ağlayan gelin" ya da "Hüzün çiçeği" olarak da bilinen endemik tür ters laleler, kanunen koruma altında da bulunuyor. Türkiye genelinde 43 türü bulunan ve bunlardan 20’si endemik olan laleyi koparanlara 700 bin liralı cezai işlem uygulanacağı belirtilerken Değişören mahallesi halkı, bu bilinçle hareket ediyor. Her yıl nisan ve mayıs aylarında çiçek açan laleler, kısa ömürlerinde renkleri ve duruşları ile çevresine büyük güzellik katıyor. Mahalle sakinlerinden Selami Özdemir, ters lalelerinden açması ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu ilkbaharda da mutlu olduklarını anlattı. Gerek kendiliğinden yetişen ve gerekse soğanları ile sayıları artan lalelerin uzun yıllardır köy mezarlığı başta olmak üzere birçok evin bahçesinde, çevrede yetiştiğini anlatan Özdemir, "Biz bu lalelerin kıymetini elbette biliyoruz. Bu laleler mahallemize ayrı bir renk katıyor. Koparmanın cezasını da biliyorum, ama zevkle koruyoruz. Her yıl yaklaşık 20 günlük bir sürede mahallemizin birçok yeri bu laleler ile süsleniyor. Eskiden köy içinde daha fazla vardı, ama bu yıllarda sayılarında bir azalma var. Biz yöremizde bu laleye ‘Turşail’ ismini veriyoruz" dedi.