GENEL - 19 Şubat 2023 Pazar 15:00

Almanya’dan yola çıkan 400 tonluk malzeme taşıyan yardım treni Halkalı Tren Garı’na geldi

A
A
A
Almanya’dan yola çıkan 400 tonluk malzeme taşıyan yardım treni Halkalı Tren Garı’na geldi

Almanya’nın Hamburg kentinden Uluslararası Demokratlar Birliği tarafından deprem bölgelerine gönderilmek üzere 400 tonluk malzeme taşıyan yardım treni, İstanbul Halkalı Tren Garı’na geldi.

Almanya’nın Hamburg kentinden Uluslararası Demokratlar Birliği tarafından deprem bölgelerine gönderilmek üzere 400 tonluk malzeme taşıyan yardım treni, İstanbul Halkalı Tren Garı’na geldi.


Deprem bölgelerine dünyanın dört bir yanından gönderilen yardımlar sürüyor. Almanya Hamburg’da Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) tarafından deprem bölgesindeki depremzedeler için gurbetçiler tarafından toplanan yardım malzemelerini taşıyan tren Halkalı Tren Garı’na geldi. 18 vagonda 400 tonluk malzeme taşıyan tren, buradan da malzemeler AFAD’a teslim edilmek üzere Kayseri’ye gidecek. Malzemeler ihtiyaç durumuna göre deprem bölgelerindeki depremzedelere gönderilecek. 50 tır kapasitesindeki yardımlar, çadır, battaniye, uyku tulumu, jeneratör, elektronik eşyalar, temel ihtiyaç malzemeleri gibi yardım malzemelerinden oluşuyor.



“18 vagonda bulunan 400 ton yük ile tren bugün buraya geldi”


Deprem bölgelerindeki vatandaşlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten UID Genel Başkanı Köksal Kuş, “Hemen hemen bütün milletimiz ne yardım yapabiliriz diye çalışmalara başladı. Biz de UID olarak onlara öncülük ettik. Hızlı bir çalışma ortamı oluşturduk. Yardımları ulaştırmak için büyük bir gayret sarf ettik. Tırlar, uçaklar, minibüsler ve şimdi de trenlerle yardımları buraya taşıyoruz. Bundan sonra da nakdi yardımlar üzerinde duracağız. 18 vagonda bulunan 400 ton yük ile tren bugün buraya geldi. Buradan da Kayseri’ye devam edecek. Orada da trendeki malzemeleri AFAD’a teslim edeceğiz. Yardımlar içerisinde jeneratör, ısıtıcı, çadır, battaniye, kışlık giysi, bebek maması ve yataklar gibi malzemeler var. Yardımlar Hamburg’da bulunan UID’nin önderliğinde 14 STK ile birlikte konsolosluğumuzun gözetimi altında toplandı. Yardımlar Türkler ağırlıklı olmak üzere diğer ülkelerdeki vatandaşların desteğiyle yapıldı” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Polise çarpıp kaçan şahıs, olay yerine gelince yakayı ele verdi: 1’i polis 2 yaralı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir şahıs, araç inceleyen polis memuruna ve bir vatandaşa çarpıp kaçtı. Olaydan yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde şahsın 2.83 promil alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlendi. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Germir Mahallesi Hulusi Akar Bulvarı’nda meydana gelen olayda, Serdar T., yönetimindeki 38 ST 608 plakalı otomobille başka bir araçta inceleme yapan polis memuru S.T.’ye ve Ö.B.’ye çarparak, kaçtı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, Serdar T.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Sağlık ekipleri de yaptıkları ilk müdahalenin ardından polis memuru S.T. ve Ö.B.’yi ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Olaydan yaklaşık yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen Serdar T., polis ekiplerinin dikkatiyle yakalandı. Serdar T. ekipler tarafından gözaltına alınırken, yapılan kontrollerde Serdar T.’nin 2.83 promil alkollü olduğu ve alkol nedeniyle daha önceden 3 kez ehliyetinin alındığı belirlendi. Serdar T.’ye ‘alkollü araç kullanmak’ ve ‘ehliyetsiz araç kullanmak’ suçundan toplamda 37 bin 356 TL idari para cezası yazıldı. Gözaltına alınan Serdar T. işlemler için karakola götürüldü.
Kilis Kilis’in yeni Valisi Ömer Kalaylı oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kilis Valisi değişti. Kararname kapsamında Kilis Valisi Tahir Şahin, Trabzon Valiliği’ne atanırken, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı Kilis’in yeni Valisi oldu. Kilis Valiliği’ne atanan Ömer Kalaylı kimdir? 1979 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Ömer Kalaylı, ilk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Kalaylı, 2003 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Gaziantep Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde Yavuzeli ve Araban Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan Kalaylı, Ankara TÖMER’de Fransızca dil eğitimi aldı. 25 Eylül 2004 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıl süreyle Fransa’ya gönderilen Kalaylı, Franche-Comté Üniversitesine bağlı CLA Dil Okulunda Fransızca eğitim gördü. Bu süreçte Paris’te ENA cole Nationale d’Administration bünyesinde düzenlenen ve "Fransa’da Valilik Kurumu, Adem-i Merkeziyet, Yönetimin Modernleşmesi ve Devlet Reformu" konularını kapsayan eğitim programına katıldı. Dönem Kaymakamlık Kursunu üstün başarıyla tamamlayan Ömer Kalaylı, kura ile Gaziantep’in Karkamış ilçesine atanarak yaklaşık 1 buçuk yıl görev yaptı. Daha sonra sırasıyla Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kaymakamlığı (2007-2009), Sivas’ın Gürün ilçesi Kaymakamlığı 2009-2013, Sivas Vali Yardımcılığı 2013-2016, Sakarya Akyazı Kaymakamlığı (2016-2018), Uşak Vali Yardımcılığı ve Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gaziantep Şehitkamil Kaymakamlığı 2019-2022 görevlerinde bulundu. Kalaylı, 21 Aralık 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ve Çin’in yönetim sistemi konulu kısa dönem yurt dışı eğitim programına katıldı. İkinci üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Bölümünde 2016 yılında tamamlayan Kalaylı, aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümünden ise 2022 yılında mezun oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Ömer Kalaylı, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.