GENEL - 19 Şubat 2023 Pazar 15:00

Almanya’dan yola çıkan 400 tonluk malzeme taşıyan yardım treni Halkalı Tren Garı’na geldi

A
A
A
Almanya’dan yola çıkan 400 tonluk malzeme taşıyan yardım treni Halkalı Tren Garı’na geldi

Almanya’nın Hamburg kentinden Uluslararası Demokratlar Birliği tarafından deprem bölgelerine gönderilmek üzere 400 tonluk malzeme taşıyan yardım treni, İstanbul Halkalı Tren Garı’na geldi.

Almanya’nın Hamburg kentinden Uluslararası Demokratlar Birliği tarafından deprem bölgelerine gönderilmek üzere 400 tonluk malzeme taşıyan yardım treni, İstanbul Halkalı Tren Garı’na geldi.


Deprem bölgelerine dünyanın dört bir yanından gönderilen yardımlar sürüyor. Almanya Hamburg’da Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) tarafından deprem bölgesindeki depremzedeler için gurbetçiler tarafından toplanan yardım malzemelerini taşıyan tren Halkalı Tren Garı’na geldi. 18 vagonda 400 tonluk malzeme taşıyan tren, buradan da malzemeler AFAD’a teslim edilmek üzere Kayseri’ye gidecek. Malzemeler ihtiyaç durumuna göre deprem bölgelerindeki depremzedelere gönderilecek. 50 tır kapasitesindeki yardımlar, çadır, battaniye, uyku tulumu, jeneratör, elektronik eşyalar, temel ihtiyaç malzemeleri gibi yardım malzemelerinden oluşuyor.



“18 vagonda bulunan 400 ton yük ile tren bugün buraya geldi”


Deprem bölgelerindeki vatandaşlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten UID Genel Başkanı Köksal Kuş, “Hemen hemen bütün milletimiz ne yardım yapabiliriz diye çalışmalara başladı. Biz de UID olarak onlara öncülük ettik. Hızlı bir çalışma ortamı oluşturduk. Yardımları ulaştırmak için büyük bir gayret sarf ettik. Tırlar, uçaklar, minibüsler ve şimdi de trenlerle yardımları buraya taşıyoruz. Bundan sonra da nakdi yardımlar üzerinde duracağız. 18 vagonda bulunan 400 ton yük ile tren bugün buraya geldi. Buradan da Kayseri’ye devam edecek. Orada da trendeki malzemeleri AFAD’a teslim edeceğiz. Yardımlar içerisinde jeneratör, ısıtıcı, çadır, battaniye, kışlık giysi, bebek maması ve yataklar gibi malzemeler var. Yardımlar Hamburg’da bulunan UID’nin önderliğinde 14 STK ile birlikte konsolosluğumuzun gözetimi altında toplandı. Yardımlar Türkler ağırlıklı olmak üzere diğer ülkelerdeki vatandaşların desteğiyle yapıldı” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.