ASAYİŞ - 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:49

1 Mayıs’ta polise mukavemet gösteren 27 şüpheliye daha tutuklama talebi

A
A
A

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde taşkınlık çıkararak polise mukavemet gösterdikleri tespit edilen 27 şüpheli daha Savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kısıtlama tedbirlerine rağmen taşkınlık çıkaran ve polislere mukavemet gösteren şüpheliler tespit edilerek gözaltına alınmıştı. Soruşturma çerçevesinde emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen şüphelilerden 49’u çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilirken 28 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

27 şüpheliye tutuklama talebi

Soruşturma çerçevesinde aynı suçları işledikleri belirlenen 27 şüpheli daha tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Burada Savcılığa götürülen ve ifade veren 27 şüpheli, daha sonra tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.

1 Mayıs’ta polise mukavemet gösteren 27 şüpheliye daha tutuklama talebiSema Demir - Gamze Şenyiğit

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayramın ilk gününde Kağıthane’de feci kaza: 5 yaralı Kağıthane’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Refüjü aşıp taksiyle kafa kafaya çarpan Tofaş Kartal marka otomobilin adeta dağıldığı kazada olay yeri savaş alanına döndü. Kaza Kağıthane İmrahor Caddesi’nde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kağıthane istikametine doğru ilerleyen, Tofaş Kartal marka otomobilin sürücüsü aracın hakimiyetini kaybederek refüjü aşıp karşı yöne geçti. Kontrolden çıkan otomobil, Hüseyin Can’ın kullandığı içinde yolcu bulunan 34 TCM 41 plakalı ticari taksiyle kafaya kafaya çarpıştı. Zincirleme trafik kazası meydana geldi. Toplam 4 araç kazaya karıştı. Ortalık savaş alanına dönerken, kazada takside bulunan kadın yolcu ve sürücü Hüseyin Can’ın da aralarında bulunduğu toplam 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ambulans ekipleri, sevk edildi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, Kartal marka araca sıkışan sürücüyü kurtarmak için çalışma başlattı. Yaralı sürücü itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Diğer yaralılar da olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Kazada Kartal marka araç dağıldı Zincirleme kazaya neden olduğu ileri sürülen Kartal marka otomobilin ön tarafının dağıldığı görüldü. Öte yandan kaza nedeniyle cadde tek yönlü trafiğe kapatıldı. Taksi şoförü Hüseyin Can, “Karşı şeritten gelip, yola atlayıp üstüme vurdular. Araba Kartal modeldi. Kafa kafaya girdiğimiz için hızını anlayamadım. Arabada kadın yolcu vardı, yaralı. O arabada ise 3 yaralı vardı” dedi. (RU-
Ankara Başkentte kurban kesim alanlarında yoğunluk yaşandı Başkentliler bayram namazının ardından kurban kesim alanlarına akın etti. Kurban Bayramı’nın birinci gününde ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar bayram namazı sonrası kesim alanlarına akın etti. Ankara’nın Çankaya ilçesi Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan kurban satış ve kesim alanında sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Bazı vatandaşlar belediyeler tarafından kurulan kesim alanlarında sırayla ibadetlerini yerine getirirken bazı vatandaşlar boş buldukları alanlarda kendileri kurbanlarını kesti. “29 hayvan getirmiştik 6 tane satabildik” Vatandaşlar değerinden düşük fiyat istediği için satamadığı hayvanları ile Iğdır’a döneceğini aktaran besici Sedat Önce, “Malın değeri 140-150 bin lira değerinde. Biz 100 bin liraya kadar düştük. Bin 200 kilometre yoldan geldik 200 bin lira masraf yaptık, giderken de 200 bin lira vereceğiz. Masrafımız 400 bin lira olacak. Satmayalım daha iyi. 29 hayvan getirmiştik 6 tane satabildik. Bu sene ağırlıklı olarak küçükbaş hayvan gitmeye başladı” diye konuştu. Kesimlerin bayramın 3 günü sürdüğüne dikkat çeken besici Güngör Can ise 200 hayvanından 160’ının satıldığını kaydetti. Kurdukları hayvan kesme sistemi ile vatandaşların kurbanlıklarını kestiklerini belirten Can, “İnsanların bütçesi, piyasa koşulları, hayvanların fiyatlarının yükselmesi, o şartlar biraz zorladı. Hayvanlar serbest bir şekilde geliyor, ölüm yolu dediğimiz yerden geçiyorlar. Asansörlü yatırma kabini var, o kalkıyor ve hayvan acı çekmeden. Vince bağlanıp tekbir getirilerek kesimi yapılıyor. Ondan sonrası hep havada kesim, paçalar açılıyor, işkembesi çıkarılıyor ve derisi yüzülüyor. Oradan karkas bölümde dört parça isteyenler oradan soldan teslim alıyor” ifadelerini kullandı.
Batman Arefe gecesi firar eden 3 koç, 20 kilometre uzaklıkta bulundu Batman’da arefe gecesi ambardan kaçarak firar eden 3 kurbanlık koç, 20 saat sonra ilçeye 20 kilometre uzaklıkta dağlık bir alanda bulunarak sahibine teslim edildi. Edinilen bilgilere göre, Batman’ın Sason ilçesinde Burhan Bulgan adlı vatandaş tarafından alınan 3 koç Kurban Bayramı sabahı kesilmek üzere ambara bırakıldı. Sabah koçları kesmek için ambara giren Bulgan, koçların ambarda olmadığını görünce çevrede aramaya başladı. Tüm aramalara rağmen koçları bulamayan Bulgan’a müjdeli haber ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Boğazkapı köyünden geldi. Koçları bulan köylüler, koçların sahibi Bulgan’a ulaşarak hayvanların köyde olduğunu iletti. Bulgan, gittiği köyden koçları alarak evine götürdü. Sabah bayram namazından dönerken rastladığı 3 koçun kayıp kurbanlıklar olduğunu anlayınca sosyal medya üzerinden sahiplerine ulaşarak teslim ettiğini belirten Sadi Uçar, koçların sahibine ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. “Firar eden koçları keserek vatandaşlara dağıtacağım” Kurbanlık koçlarını bulduğu için çok mutlu olduğunu belirten Burhan Bulgan, “Kurbanlık için aldığımız koçlarım ambardan kaçarak ilçeden 20 kilometre uzaklıktaki Boğazkapı köyüne gitti. Onları gören duyarlı bir vatandaş sosyal medya üzerinden sahibini aramaya çalışınca biz de gördük. Gidip koçlarımızı aldık. İlçe merkezinde her yeri aramamıza rağmen onları bulamamıştık. İnşallah onları keserek kurban görevimizi yerine getirerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız” diye konuştu.