ASAYİŞ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 12:21

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

A
A
A
Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başakşehir’de arkadaşını sokak ortasında silahla ateş açarak kovalayan 15 yaşındaki çocuk ile silahı temin ettiği tespit edilen 16 yaşındaki 2 çocuk polis ekiplerince yakalandı.


Olay, Başakşehir Şahintepe Mahallesi’nde meydana gelmiş, 2 çocuktan biri eline aldığı silahla arkadaşını ateş açarak sokak ortasında kovalamıştı. Konuya ilişkin polis ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, silah ile koşan şahsın 15 yaşındaki A.K. olduğu belirlendi. Olayda kullanılan silahın temini çalışmalarında, silahın 16 yaşındaki A.Y.’de olduğu belirlenirken ekipler, 2 çocuğu da yakalayarak gözaltına aldı. Konu ile ilgili yakalanan her iki yaşı küçük şahıs hakkında genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi suçundan adli işlem başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Özdoğan: "Doğa dostu bir turizm devrini başlatıyoruz" Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ve Hacılar Belediyesi arasında imzalanan "Erciyes Titrek Kavak Ekoturizm Projesi İş Birliği Protokolü" ile Ortaseki Ormanları’nın sorumluluğu Hacılar Belediyesi’ne devredildi. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Hacılar’da çevreyi koruyan, yerel kalkınmayı destekleyen ve doğa dostu bir turizm devrini başlatıyoruz” dedi. Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü ile Hacılar Belediyesi tarafından imzalanan "Erciyes Titrek Kavak Ekoturizm Projesi İş Birliği Protokolü" ile yılın her mevsiminde doğa etkinliklerinin yapılabileceği Ortaseki Ormanları’nın sorumluluğu Hacılar Belediyesine devredildi. Protokole imzaları; Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın attı. “Yeni dönemde çağımızın gereklerini karşılayan, doğa dostu turizm projeleri ile ilçemiz canlanacak” diyerek imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özdoğan, “Yeni dönemde Ortaseki bölgesinde yapacağımız ‘Doğa Karavan Kamp Alanı Projesi’ ile hem doğa hem de kamp tutkunları için bir dizi yeni fırsat sunacağız. Turizm alanında birçok projemizi bir araya getirerek sunuyoruz. “Ortaseki Karavan Kamp Alanı - Kilitli Parke Yolu” projeleri ile doğayla buluşmak isteyen herkesin beklentilerini karşılamayı amaçlıyoruz” dedi. Ortaseki Ormanlarına ulaşımı kolaylaştırmak adına kilitli parke yol çalışmalarını da başlatacaklarını söyleyen Başkan Özdoğan, “Biz belediye olarak yaptığımız farklı etkinliklerle bu bölgemizi gerek Kayseri gerekse tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Bu bölgeye son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin geldiğini biliyoruz. Doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir konuma sahip olan Ortaseki’miz özellikle fotoğraf çekimi, doğa yürüyüşü ve kamp kurmaya uygun bir alan. Bu eşsiz doğal güzelliğe tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Adıyaman Hazır giyim ihracatı pozitif ivme kazandı Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, hazır giyim sektöründe ihracatın pozitif ivme kazandığını kaydetti. TGSD Başkanı Ramazan Kaya ve beraberindekiler, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan işletmeleri gezerek, kurulan konteyner kenti ziyaret etti. Tekstil fabrikasını gezdikten sonra gazetecilere açıklamada bulunan Ramazan Kaya, üretim, ihracat ve istihdamda geçtiğimiz yılı ve bu yılın ilk dört ayını daralmayla kapatan Türkiye’nin en çok ihracat geliri sağlayan üçüncü sektörü olan hazır giyimde, Nisan ayı itibarıyla alım gruplarının temaslarının artmaya başladığı ve pozitif yönde bir gelişme yaşandığını vurguladı. Bu durumun yıl içinde yeniden büyüme ivmesi yakalanacağına işaret ettiğini söyleyen TGSD Başkanı Ramazan Kaya, “Pandemi döneminde biriken stokların erimesi, tüketicilerin yeni ürün beklentisi ve ihracat pazarlarımızdaki hazır giyim harcamalarının yeniden artmasıyla birlikte alım gruplarının temaslarında moral verici bir hareketlilik başladı. 2024’ün ilk dört aylık rakamlarına baktığımız zaman hazır giyim ihracatı yüzde 13,8 düşüş ile kapattık. Toplam 5.7 milyar dolar ihracatımız oldu. Bu yılı gecen yıla göre yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir rakam düşüşüyle kapatacağız gibi gözüküyor. Ama bu son zamanlara baktığınız zaman özellikle bir aydır moral ve motivasyonumuz daha iyi. Özellikle müşteri guruplarımızın, Avrupa’da ki alım guruplarının Türkiye’ye gelmesi, müşterilerimizin depo stoklarında ki erime, tüketici eğilimindeki gelişmeler nedeniyle, pozitif yaklaşım, yakından tedarik, tedarik güvenliği ve hızlı hareket etme kabiliyetimiz olduğundan dolayı Türkiye’ye tekrar geliyorlar ve ürün alıyorlar. Bu Nisan ayı verilerine yansımadı. Biz bunu şuradan görüyoruz. Üretim ve boyahanelerde kapasite savaşı var. Test laboratuvarlarında yoğunluk artıyor. Bu verileri Mayıs, Haziran ayında görmüş olacağız. Bu bize moral veriyor. Bununla birlikte Haziran ayından itibarın özellikle merkez bankalarındaki faizlerdeki durma, geri gelme durumları olacak. Haziran ve Temmuz’dan sonra tüketim eğilimi tekrar başlayacak gibi duruyor. Yılın son çeyreğinde bir nebze normalleşme durumuna geçeceğiz gibi bir görüntü var” dedi.
Gaziantep GSO’da Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, Triko Örgü İmalatı Sektör Toplantısı gerçekleştirildi. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, triko örgü imalatı meslek komite üyeleri, firma temsilcileri ve sanayicilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, sektörel gelişmeler, yaşanan sorunlar, çözüm önerileri ve 27 Haziran’da düzenlenecek olan 4. Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı (TRİKONFEX) hakkında istişarelerde bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Triko örgü imalatı sektörü şehrimiz için önemli sektörlerin başında gelmektedir. Gaziantep olarak sektörümüzün sürdürülebilirliğini sağlamak için kendimizi yenilemeli ve geliştirmeye devam etmeliyiz. Bu noktada yapmış olduğumuz bu sektör toplantıları, sorunların ortaya çıkması ve çözüme kavuşması anlamında büyük önem arz etmektedir’’ dedi. Katma değerli ürünler üretme ve markalaşma yolunda ilerlemenin önemine vurgu yapan Ünverdi, ‘’Hepimizin amacı üretim ve ihracat yaparak kentimizi ekonomide daha ileriye taşımak. Bu anlamda günümüz şartlarında marka değeri olmadan bir yere varmak oldukça güç hale gelmiştir. Gaziantep Sanayi Odası olarak bu süreçte sizlere elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız’’ şeklinde konuştu. Bugün tüm dünyada üretim noktasında en önemli konu başlığı olarak yeşil ve dijital dönüşümün geldiğini ifade eden Ünverdi, “Firmalarımızın kar marjlarını artırmak için verimliliği artırmamız ve israfın önüne geçmemiz büyük önem taşıyor. Firmalarımızın üretim hatlarını düzenli, hızlı ve sorunsuz işlemesi, maliyetlerini azaltarak üretim kapasitelerini artırması adına yalın üretim ve dijitalleşme konularında Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezimizde (Model Fabrika) eğitim programları uygulanıyor. Ayrıca yeşil dönüşüm ve karbon ayak izi hesaplaması noktasında da firmalarımız GSO Mesleki Eğitim Merkezimizin sunduğu fırsatlardan yararlanabilirler. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Toplantıda, yapılan konuşmaların ardından sektör temsilcileri, üretim şartlarının iyileştirilmesi, dış ticaretin geliştirilmesi, karşılaştıkları sıkıntıları ve sektör olarak beklentilerini anlatarak TRİKONFEX Fuarı ile ilgili görüş ve önerilerini paylaştı.
İzmir Başkan Köfüncü: “Çeşme’de herkesin bütçesine uygun yerler mevcut” İzmir’in Çeşme ilçesinde tatil için harcanan giderlerin geçen seneye göre artış gösterdiğini söyleyen Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, “Fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Biz de buna göre hareket etmek zorundayız. Geçen seneye göre fiyatlar yüzde 25, 30 ve 50 aralıklarında zamlandı. Kira sorunu olmayan esnaf da zaten fiyatları artırmıyor” dedi. Yaz mevsiminin gelmesiyle turizm sektörü de hareketlendi. Vatandaşlar, tatil yerlerinin yolunu tutmaya başladı. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme’de tatil sezonunun ot festivaliyle beraber başladığını ve esnafın da sezonun başlamasından mutlu olduğunu belirtti. Her bir esnafın yasa gereği görünür yerde fiyat tarifelerinin bulundurması gerektiğini dile getiren Köfüncü, menülerde de müşterilerin bu fiyatları görmesi gerektiğini ve Çeşme’de herkesin maddi durumuna göre yemek yiyeceği ve eğleneceği yerin bulunduğunu anlattı. Görünür fiyat tarifeleri sayesinde vatandaşların fiyatları görüp, kendi bütçelerine göre bir yeri seçebileceklerini kaydeden Köfüncü, “Diğer kıyı ilçelerine baktığımda fiyatlarımız çok makul” diye konuştu. Kira sorunu olmayan fiyatları yükseltmiyor Esnafın birtakım giderlerinin bulunduğunu, alınan malzemelerin pahalı olduğunu ve kira, elektrik, su gibi ekstra ödemelerin esnafı zor durumda bıraktığını kaydeden Köfüncü, fiyatların sürekli değişiklik gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Biz de buna göre hareket etmek zorundayız. Geçen seneye göre fiyatlar yüzde 25, 30 ve 50 aralıklarında zamlandı. Fakat aldığımız et, balık veya zeytinyağı gibi temel gıda maddelerimizin mekanlarımıza nasıl girişi olduğu da belli. Ilıca’da bir kumru fiyatıyla Çeşme Marina’daki bir kumru fiyatının arasında bir fark var. Kira sorunu olmayan da zaten fiyatları artırmıyor. Fakat kirası olan insanlar veya deniz kenarında, marinada, özel yerlerde bir şeyler yiyen insanların bunun bedelini ödemeleri lazım. Biz nasıl büyük otellerin fiyatlarına bir şey diyemiyorsak bizim esnafın yaptığı fiyatlara makul gözüyle bakmamız gerekiyor. Bizim burada afaki bir rakam yok. bir kumru bir yerde 110 bir yerde 200 liraysa mutlaka bunun bir sebebi vardır. Bunlara dikkat ederek oturuyoruz.” “Fiyatları görüp sonra karar vermeleri gerekiyor” Piyasaya göre Çeşme’deki genel olarak fiyatların normal seviyede olduğunu vurgulayan Köfüncü, “Fakat oturacağınız yere göre de değişebilir. Örneğin bir mekanda kahvaltı 350 liraysa, aynı kahvaltı deniz kenarında bir yerde bin 100 liraysa; sizin fiyatları görüp sonra karar vermeniz gerekiyor” şeklinde konuştu. Oteller yüzde 100 doldu Sezonun başlamasıyla Çeşme’ye İstanbul, Marmara ve diğer beldelerden çok fazla ziyaretçiyi kabul ettiklerini aktaran Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, otellerin doluluğunun yüzde 100’e ulaştığını söyledi. Erken rezervasyon kampanyalarının da devam ettiğini belirten Demir, “Özellikle Mayıs, Haziran, ve Bayram’a kadar olan süreçte otellerimiz neredeyse geçen yılın fiyatını kullanıyorlar. Herhangi bir zam yapmadılar. Bir ailenin bulunduğumuz günlerde tatil yapma fiyatlandırması ise; butik otellerde 2 yetişkin 1 çocuğun fiyatı 5-6 bin civarlarında, 5 yıldızlı otellerde de 7-8 bin civarlarında konaklama artı yemek ve kahvaltı olarak konaklayabilirler. Fiyatlar oldukça uygun” ifadelerine yer verdi. “Sokaklardaki fiyatların normal hale gelmesi gerekiyor” Otellere geçen yılın fiyatlarıyla rezervasyon kabul etmelerine rağmen sokaklarda fiyatların arttığına dikkat çeken Demir, şöyle devam etti: “Sokaklarımızda fiyatlar biraz değişken. Özellikle rezervasyon için arayan konuklarımız her şey dahil otel tercih ediyorlar. Fakat Çeşme’de de her şey dahil otelimiz yok. Bunu da biz önermiyoruz. Sokaklarımızdaki fiyatların da makul hale gelmesi gerekir. Çeşme’yi pahalı algısından kurtarmamız lazım. Hizmet kalitesine göre restoranlarımızın, kafelerimizin fiyatlarında küçük değişiklikler olabilir. Bazen neredeyse normal fiyatın 2-3 katına çıkan fiyatlar görüyoruz. Bunun mücadelesini hep birlikte vermemiz lazım.” Tatilcilere ‘doğru yerde doğru alışveriş yapın’ uyarısı Bayramda Çeşme’nin kalabalık olduğunu ve yaz sezonunun da güzel geçeceğine inandıklarını ifade eden esnaf Onur Kaya ise “Doğru yerlere giderseniz, Çeşme o kadar pahalı değil. Fiyatlarınız gayet uygun. Gelen herkes çok memnun. Müşterilerimiz doğru yerde doğru alışveriş yapabilirlerse fiyatlardan memnun kalırlar. Fakat pahalı yerler de var. Tatilcilerin bu konuda dikkatli olmalarını öneriyorum” diye konuştu. “Önemli olan bütçeye uygun yerleri tespit edebilmek” Çeşme’de her bütçeye uygun yiyecek ve içeceğin bulunabildiğini söyleyen tatilci Tuğba Buldan da şu sözlere yer verdi: “Sahilde içtiğiniz bir şeyle sahil kenarında eğlence kulübünde içtiğiniz bir şey arasında fark olması normal. Önemli olan doğru yerde doğru alışveriş yapmak. Önemli olan kendi bütçenize uygun yeri doğru tespit edebilmeniz. Reklamlara çok fazla kapılmadan, kendi bütçenize uygun hareket ederseniz her yerde rahatlıkla yaşayabilirsiniz.” (MP-