ASAYİŞ - 11 Şubat 2026 Çarşamba 11:18

Arnavutköy’de otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

A
A
A
Arnavutköy’de otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan yaya, aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza sonrası sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahale cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Kaza, Arnavutköy Adnan Menderes Mahallesi Yahya Kemal Caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.G. yönetimindeki 34 FJD 009 plakalı otomobil, cadde üzerinde yaya olarak ilerleyen Yılmaz Demirci’yi (28) fark etmeyerek çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yere savrulan Yılmaz Demirci ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırılmak istenen Demirci’nin, yapılan tüm müdahalelere rağmen olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. B.G’nin gözaltına alındığı emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.


Kaza sonrası polis ekipleri cadde üzerinde güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahale anları ise çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kağıthane’de marangozhanede korkutan yangın: 11 kişi ve 1 yavru köpek kurtarıldı Kağıthane’de 4 katlı binanın alt katında bulunan marangozhanede çıkan yangın hızla büyüyerek binayı sardı. Mahsur kalan 11 kişi ve 1 yavru köpek itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yangın saat 00.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çelikay Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı iş hanında meydana geldi. Yangın henüz bilinmeyen sebeple başladı hemen ardından büyüyerek bütün binayı kapladı. Dumanlar tüm sokağı kaplarken ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polisler çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri ise alevlere müdahaleye başladı. Binada yangın sebebiyle mahsur kalan 10 kişi itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Yangına uyurken yakalandı kurtarılmak için camda bekledi Yangına uykuda yakalanan 1 kişi ise çevredekilerin yetkilileri uyarmasıyla kurtarıldı. Yaşlı adam yanlış park sebebiyle caddeye giremeyen merdiven aracını uzun süre camdan sarkarak bekledi. Dumandan ağır şekilde etkilenen yaşlı adam çevredekilerin yardımıyla ambulansa yetiştirildi ve oksijen takviyesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Yavru köpek son anda kurtarıldı İtfaiye ekiplerinin 3 koldan müdahalesi devam ederken üst katlarda müzik stüdyosunda mahsur kalan ve kendilerini içeri kapatan 3 kişi itfaiye tarafından çıkarıldı. Mahsur kalanların arasında adının ’Rex’ olduğu öğrenilen yavru köpek, ekipler tarafından son anda kurtarıldı. Yangın esnasında ’Rex’ ile içeride kaldıklarını söyleyen Erdal Güvenli "Yangın çıktığında stüdyoda bir çalışmamız vardı duman gelmeye başladı zaten o anda içeri müzisyen arkadaşımız içeri geldi ve ’Bir yerde yangın mı var?’ diye bize sordu. Allah’tan stüdyodaydık. Stüdyo kapıları ses geçirmemek için muhafazalı kapılardı o yüzden içeride bekledik. Bu küçük de bizim Rex’imiz. Bizden daha çok korktu normalde. Hiperaktif bir köpek yavrusu ama yangın esnasında çok sakindi çok korkmuştu. İtfaiye ekipleri gelip bizi kurtardı onlara da teşekkür ediyorum. Görevini yapan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Öte yandan yangın 2 saat süren çalışmaların sonucunda kontrol altına alınırken, 3 saatin sonunda tamamen söndürüldü. İş hanında yangın sebebiyle hasar meydana geldi.