GÜNDEM - 03 Aralık 2024 Salı 12:14

Ataşehir Belediyesi kreş sayısını artırıyor, kapasite 1000’e yükseliyor

A
A
A
Ataşehir Belediyesi kreş sayısını artırıyor, kapasite 1000’e yükseliyor

Ataşehir Belediyesi’nin dört farklı noktada bulunan ve toplam 600 kişilik kapasiteyle hizmet veren çocuk gündüz bakımevleri, çocuklara güvenli bir ortam, ailelere de büyük bir kolaylık sağlıyor. Özellikle çalışan annelere önemli bir destek oluşturan bu hizmet, çocukların da sosyal ve eğitimsel gelişimlerine katkı sunuyor. Yeni açılması planlanan çocuk gündüz bakımevleri ile de kapasitenin yakın zamanda 1000’e ulaşacağı öngörülüyor.



Ataşehir Belediyesi, ilçede yaşayan çocuklar için sağladığı gündüz bakımevleriyle, onların; hem sosyal ve iletişim becerilerinin gelişimine, hem de özgüven ve yeni yetenekler kazanmalarına katkı sunuyor. Çocukların; fiziksel, ruhsal, sosyal ve kişilik gelişimlerinin hızlandırılmasına önemli katkılar sunan çocuk gündüz bakımevleri, aynı zamanda onlara iyi beslenme ve eğlenme ortamı da sağlıyor.



Yeni gündüz bakımevleri ile kapasite 1000’e yükseliyor


Hafta içi 08.00 ve 17.30 saatleri arasında hizmet veren 4 gündüz bakımevinde, 600 çocuğa kreş imkanı sunan Ataşehir Belediyesi, ailelerden gelen yoğun talebi karşılamak için Ferhatpaşa ve Örnek mahallelerinde yeni çocuk gündüz bakımevleri açacak. Yeni bakımevleri sayesinde, mevcut kapasite 1000 çocuğa ulaşacak.



İlk ekolojik kreş açılıyor


Yapılan planlamaya göre ilk olarak; Ferhatpaşa Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı içerisine 6 sınıflı yeni bir çocuk gündüz bakımevi kurulacak. Bu çocuk gündüz bakımevi; çocuklara özel 300 metrekare hobi bahçesi, sulama sistemi ve kendi elektriğini üretebilen çatısındaki güneş panelleri ile ekolojik bir kreş olarak hizmet verecek.



“Vatandaşa dokunan hizmetleri bir adım geri atmadan sürdürüyor olacağız”


Çocuklarının kreşlerde eğitim almasını isteyen Ataşehirli ailelerden, yoğun talep geldiğini vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, “Ataşehir Belediyesi’nin kreşlerinden altı yüze yakın çocuk faydalanıyor, bu sayıyı hızlıca arttırıyor olacağız. Yakın zamanda Ferhatpaşa mahallemizde yeni bir kreşin daha temelini atacağız. Biz, vatandaşa direkt dokunan hizmetleri hiç çekinmeden, bir adım geri atmadan sürdürüyor olacağız. Çünkü bizim önceliğimiz çocuklarımız, bizim önceliğimiz Ataşehir’de yaşayan tüm vatandaşlarımız. Onların sorunlarını çözmek için bütün çalışma arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de bu çabamızı sürdürüyor olacağız” dedi.



Yeni açılacak bakımevlerinin; çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda yetişmelerine katkı göstereceğini vurgulayan Başkan Onursal Adıgüzel, “Bu çalışmalarımızla hem ailelerin hem de çocukların hayatı kolaylaşacak. Yeni açılacak bakımevleriyle, daha fazla anne ve baba; çocuklarının emin ellerde olduğunu, iyi beslendiğini, iyi eğitim aldığını, eğlendiğini ve mutlu olduğunu bilerek, iş hayatlarına daha rahat odaklanabilecekler” açıklamasında bulundu.



İBB’nin Ataşehir’de 3 çocuk yuvası bulunuyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de Ataşehir’de; Barbaros, Esatpaşa ve Kayışdağı mahallelerinde bulunan kreşleriyle birlikte, iki belediyenin sağladığı toplam kapasite bin 500’e ulaşacak. Bu sayede, daha fazla çocuğa güvenli, kaliteli ve uygun ücretli çocuk yuvaları sağlamanın yanı sıra annelerin de istihdama katılması desteklenecek.



Ataşehir Belediyesi kreş sayısını artırıyor, kapasite 1000’e yükseliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçelievler Türk bayraklarıyla donatıldı Terörsüz Türkiye Projesi çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 85 milyon vatandaşa yaptığı "her haneyi ay yıldızlı bayrağımızla donatalım" çağrısı, Bahçelievler’de de karşılık buldu. Bahçelievler Belediyesi ve vatandaşlar ilçenin dört bir yanını Türk bayraklarıyla süsleyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, terör örgütünün kendini feshettiğini açıklayarak, "Bırakınız tedirgin olmayı, milletimizin her ferdi bu tablodan dolayı sevinmeli, bayram etmeli, Türkiye’nin her hanesi ay yıldızlı bayrağımızla donatılmalıdır" ifadelerini kullanmıştı. Bu çağrının ardından Bahçelievler Belediyesi hızla harekete geçti. İlçedeki ana arterler, meydanlar, caddeler ve ara sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı. Belediye hizmet binaları başta olmak üzere tüm kamu tesislerinin girişlerine de bayraklar asıldı. İlçede oluşan görsel atmosfer vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Türkiye Yüzyılına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Terörsüz Türkiye hedefiyle yaptığı tarihi çağrıyı Bahçelievler olarak yürekten destekliyoruz. İlçemizin dört bir yanını ay yıldızlı bayrağımızla donattık. Bu yalnızca bir süsleme çalışması değil, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna olan inancımızın bir göstergesidir. Bahçelievler’de yaşayan her bir vatandaşımızla birlikte bu sürece katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Terörsüz bir Türkiye idealine, kardeşliğimizden aldığımız güçle hep birlikte ulaşacağımıza yürekten inanıyorum." Cadde ve sokakların al bayrakla donatılması, vatandaşlar arasında takdirle karşılanırken, sosyal medyada da ilçe genelinde asılan Türk bayraklarının fotoğrafları yoğun ilgi gördü. (ZA-
Denizli 63 imam hatipli LGS’den 500 tam puan aldı DENİMDER Başkanı Fatih Işık, imam hatip okullarındaki başarının her geçen yıl artarak sürdüğünü vurgulayarak, bu yıl 500 tam puan alan öğrenci sayısının geçen yıla göre iki katına çıktığını belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2025 LGS sonuçlarına göre, İmam Hatip Ortaokulları önemli bir başarıya daha imza attı. İmam hatip okullarında geçtiğimiz yıl 27 olan 500 tam puan alan öğrenci sayısı, bu yıl 63’e yükseldi. Denizli İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (DENİMDER) Başkanı Fatih Işık, gençlerin gösterdiği üstün performansı takdirle karşıladıklarını belirtti. Işık, "Türkiye’de imam hatip okullarımızın başarı grafiği her geçen yıl yükselerek devam ediyor. Hamdolsun, imam hatip okullarında bu yıl 500 tam puan alan öğrenci sayımız 63’e ulaştı. Bu başarı, sadece rakamlarla değil, manevi duruş ve istikametle de anlam kazanıyor" dedi. Başarıyı sadece sınav sonuçlarıyla sınırlı görmediklerini, öğrencilerin çok yönlü gelişimini önemsediklerine dikkat çeken Başkan Işık, "Sınavlardaki başarı elbette önemli ama bizler için asıl olan, bu gençlerin ahlaki, manevi ve toplumsal sorumluluk bilinciyle de donatılmış bireyler olmasıdır. Bu başarının ardında, ailelerin, öğretmenlerin ve okul yönetimlerinin ortak emeği var. Bütün yavrularımızı yürekten tebrik ediyoruz. Rabbim başarılarını daim eylesin, onları istikametten ayırmasın. Gençlerimizi izlemeye, desteklemeye devam edin. Onlar bu ülkenin yarınları, umutları ve en kıymetli hazinesidir" dedi.